Újpest – MTK Budapest 2-0

Beszámoló itt!

Milos Kruscic (Újpest):Jó lenne azt mondani, hogy persze, azt kértem a cserejátékosoktól, Bjelostól és Katonától, hogy a beállásukat követően azonnal, egy perc alatt hozzanak össze egy gólt… a valóság azonban az, hogy ez a két játékos tökéletesen tudja, hogy az adott poszton mi a feladata és mit várok el tőlük. Katona Matyinak azt mondtam, hogy úgy álljon be, hogy adjon plusz energiát a csapatnak. Próbáljon meg minél több beadást összehozni, próbáljon meg cselezni és elsősorban a szélről legyen veszélyes. Bjelossal kapcsolatban pedig nagyon jól tudjuk, hogy ő állandó veszélyt jelent, hogy ha a kapu közelében van. Nagyon-nagyon örülök, hogy mindketten ilyen sikeresen tudtak beszállni a mérkőzésbe.

Nagyon meg vagyok elégedve a védősor teljesítményével, elsősorban azért, mert sikerült kapott gól nélkül lehozni ezt a találkozót és ez egy rendkívül nagy fegyvertény. Ebből Diaby is nagyon alaposan kivette a részét, meg vagyok elégedve a mai teljesítményével, fiatal, tehetséges, játékos, nagy potenciál rejlik benne, de természetesen sokat kell vele dolgozni, elsősorban taktikai szempontból. Az első félidőben sokkal jobban játszottunk, számtalan lehetőséget kidolgoztunk, ellenfelünknek gyakorlatilag egyetlen egy helyzete nem volt, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy abszolút mezőnyfölényben játszottunk. De mégsem sikerült gólt lőnünk, mert egész egyszerűen idegesek, feszültek voltunk. Talán amiatt volt ilyen ideges a csapat, mert én is nagyon ideges voltam… ez is benne van a pakliban, hiszen mindkét csapat számára létfontosságú volt ez a mai találkozó. Mindkét csapat mondhatni az életéért, a bennmaradásért. Azt is tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon jól védekezik, nagyon nehéz átjutni a védőiken. A második félidőben nem azért cseréltem be a két játékost, mert nem voltam megelégedve a pályán lévő teljesítményével, hanem egész egyszerűen friss erőre volt szükség, főleg Mitrovic volt nagyon fáradt.

Márton Gábor (MTK Budapest):Az egész mérkőzésen próbálkoztunk gólratörően játszani, a mi gólunk sajnos les volt, az ellenfélé nem – ez egy ilyen dolog. Egyik oldalon se volt sok helyzet, inkább csak lehetőségek adódtak. A második félidőben inkább mi irányítottunk, de megkaptuk a gólt, onnantól már nehezebb volt. 21 pont még elérhető, ebből kellene minél többet megcsípni, de ehhez bizonyos dolgokban előre kell lépni. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat, meglátjuk, mire lesz ez elég. Ha nagyon rosszul játszanánk, akkor reménytelen lenne a helyzetünk, de nem ez a jellemző: talán egy meccset leszámítva rendre mi domináltunk, de nem tudtuk a javunkra eldönteni a kínálkozó esélyeket. Előbb-utóbb ennek meg kell törnie, valaki megtöri ezt a gólcsendet, és akkor több pontot tudunk gyűjteni. (mtkbudapest.hu)

Puskás Akadémia – Ferencváros 2-2

Beszámoló itt!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Csalódott vagyok, főleg az első félidő miatt, mert egy kicsit passzívak voltunk, üresen hagytuk a területeket, a lepattanó labdákat, amiből egy gyönyörű gólt is kaptunk. A második félidőben viszont egyértelműen jobbak voltunk, bár még kaptunk egy gólt egy ugyanolyan hibából, megint nem bírtuk a második zónából fölvenni az embert, ezek után sikerült Mmaeénak a második gólt megszereznie. De úgy érzem, mi jártunk közelebb a győzelemhez, végig is próbálkoztunk. Lehetett érezni az ellenfélen is ezt, a végén átálltak egy ötvédős rendszerbe, ami meglepő egy ilyen erős csapattól. Becsülöm a csapatomon, hogy 0-2-ről vissza tudott egy ilyan nehéz mérkőzésbe jönni. Ha úgy játszottunk volna az első félidőben is, mint a másodikban, akkor simán nyerjük a mai mérkőzést. A végén bíztam még a további gólokban is, mert tényleg egyértelműen domináltunk a pályán.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC):Lehet azt mondani, hogy pontokat veszítettünk, vagy azt is, hogy egy pontot sikerült nyernünk. A válogatott szünet után mindig kicsit nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, nehezen jöttünk a játékba, utána mégis sikerült egy 2-0-ás vezetést megszereznünk. Ezután úgy gondolom, hogy nem volt egyik csapat számára sem túl könnyű a mai mérkőzés. A második gól után úgy gondolom, hogy kicsit veszítettünk a koncentrációnkból is. Viszont továbbra is 7 pont az előnyünk a Puskás előtt, a többiek előtt meg még több, így kell folytatnunk a bajnokságot. Reméljük, a következő mérkőzésre sikerül a megfelelő és tökéletes felállást megtalálunk, hiszen például Laidouni is visszatér a sárgalapos eltiltása után, de Botkát is újra tudjuk használni, úgyhogy nagyok a reményeink.