I. félidő:

A hazaiak gyorsan vezetést szerezhettek volna: a 7. percben Croizet beívelte a labdát a védők mögé, Beridze pedig hat méterről a kapufát találta el. Az első félidő további részében is az Újpestnél volt többet a labda, de az MTK rendkívül fegyelmezetten védekezett.

A 34. percben Mezei ugratta ki Stiebert, aki éles szögből a léc alá vágta a labdát, de mivel lesen kapta, érvénytelen volt a találat. A VAR három percig vizsgálta az esetet, majd helybenhagyta az eredeti ítéletet. A 44. percben Zivzivadze lépett ki ziccerben, de Szépe beérte és blokkolta a lövést. Az első félidő hosszabbításában Stiber beadása után Futács fejelt fölé 10 méterről.

II. félidő:

A második játékrész első komolyabb helyzete az MTK-é volt: az 55. percben Ramadani 10 méteres, életerős lövését kellett bravúrral oldalra ütnie Banainak. Jobban futballoztak ekkor a vendégek, mégis az Újpest szerzett vezetést.

Ehhez kellett két cserejátékos is: a 63. percben az alig egy perce pályára lépett Bjelos indítása után a szintén a padról beszállt és először labdába érő Katona lőtt 8 méterről a jobb sarokba (1-0).

A 74. percben Croizet növelte kis híján a hazaiak előnyét, de 10 méteres lövésénél szépen védett Mijatovic. A 82. percben aztán eldőlt minden: Zivzivadze balról húzott befelé, majd 17 méterről nagy gólt lőtt a bal sarokba (2-0).

A végén még Kovácsréti szépíthetett volna, de közeli pörgetése elkerülte a kaput – így maradt a 2-0. Győzelmével az Újpest alaposan ellépett a kiesőzónától és felugrott a 7. pozícióba.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Újpest – MTK Budapest 2-0 (Katona M. 63., Zivzivadze 82.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Kovács D., 92.), Diaby, Koutroumpis, Antonov – Onovo, Mitrovic (Bjelos, 62.), Csongvai – Beridze (Katona M., 62.), Zivzivadze (Kastrati, 83.), Croizet (Viana, 92.)

MTK: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka (Herrera, 84.) – Kata, Mezei, Ramadani (Vancsa, 71.) – Stieber (Palincsár, 84.), Futács (Kovácsréti, 71.), Grozav

Később:

17:00: Puskás Akadémia – Ferencváros – ÉLŐ!