I. félidő:

Már a 4. percben az FTC kapujába került a labda: egy felívelt szabadrúgás és középre fejelés után Szolnoki préselte be nagy nehezen a labdát a hálóba, de már lesállás előzte meg a találatot.

A felcsúti vezetés helyett jött aztán a vendégek első gólja. A 18. percben Tokmac visszagurítását Esiti nagy erővel lőtte 16 méterről a léc alá (0-1). Előtte nem sokkal már Ryan Mmaee is a kapuba találhatott volna egyébként, de ő még célt tévesztett.

A 27. percben majdnem a kiállítás sorsára jutott Nagy Zsolt: a felcsútiak válogatott játékosa csúnyán eltalálta Auzqui fejét, de a játékvezető és a VAR is úgy döntött, hogy csak sárgát ért az eset. A hosszabban ápolt argentin játékos végül kötéssel a fején, de folytatta a mérkőzést.

A nem túl szép jelenetet megelőzően Dibusz mentett a remek labdát kapott Kozák elől az utolsó pillanatban. A 33. percben Civic 19 méteres lökete zúgott el nem sokkal a keresztléc fölött. Végül maradt a 0-1 a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal úgy tűnt, el is dőlhet a mérkőzés. Bár megint akadt egy-két hazai lehetőség – Zahedi távoli kísérlete vagy épp Baluta akrobatikus lövése -, de a gólt megint a Fradi szerezte. A 49. percben Zubkov remekül indította Ryan Mmaeét, aki 17 méterről, a kapujából kifutó Tóth mellett a hálóba passzolt (0-2).

Mielőtt azonban a Ferencváros megnyugodhatott volna, jött a felcsúti szépítés. Az 52. percben Baluta adott be szépen jobbról, Kozák pedig a védőktől nem zavartatva, 6 méterről a kapuba bólintott (1-2). És ezzel még nem volt vége a hazai feltámadásnak! Mindössze négy perccel később egy szöglet és egy középre fejelt labda után Stronati közvetlen közelről sodorta a hálóba a játékszert – hét perc alatt lett 0-2-ről 2-2 az állás!

Ez sok volt a már az első hazai találat után is ideges Csercseszovnak: az FTC orosz szakvezetője kettőt cserélt a középpályán, majd nem sokkal később a sokat hibázó Sammy Mmaeét is levitte. A marokkói bekk utolsó bakijaként majdnem adott egy gólpasszt Zahedinek.

Volt dolga Dibusznak is közben: a válogatott belfasti meccsén remeklő hálóőr Nagy Zsolt ziccerénél, majd Zahedi veszélyes lövésénél is a helyén volt. A 66. percben Ryan Mmaee balról húzott befelé, majd 18 méterről lőtt is, bombája azonban kevéssel, de elkerülte a kapu bal oldalát.

2-2 után összességében a Puskás Akadémia futballozott veszélyesebben, de végül a harmadik gól a hazaiaknak sem jött össze. Hornyák Zsolt csapata így is talpra állt a Fradi ellen, amely a 2-2-s döntetlennel megőrizte hétpontos előnyét a tabella élén.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Puskás Akadémia – Ferencváros 2-2 (Kozák 52., Stronati 56., ill. Esiti 18., R. Mmaee 49.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Stronati, Joao Nunes, Spandler – van Nieff, Zahedi (Slagveer, 77.), Nagy Zs. – Corbu (Bakti, 84.), Kozák, Baluta (Urblík, 92.)

FTC: Dibusz – Besic, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, 69.), Civic – Loncar (Vécsei, 60.), Esiti – Zubkov (Botka, 89.), Tokmac, Auzqui (Zachariassen, 60.) – R. Mmaee

Korábban:

Újpest – MTK Budapest 2-0