A sportal.bg fordulópontnak a lengyel Jakub Swierczok kimaradt és nemes egyszerűséggel “ostoba” és “komikus” 11-esét nevezte meg a szerdai BL-selejtező kapcsán. Mint arról beszámoltunk, a támadó még 1-2-s állásnál, “panenkás módszerrel” lőtt, ám a már eldőlő Dibusz Dénes a földről felpattanva, óriási védéssel a léc fölé tolta a labdát.

Swierczok nem győzött elnézést kérni a meccs után kihagyott büntetője miatt.

Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől – ez a vereség az én hibám.

Azt hittem, jó döntést hozok, mert az ilyen meccseken a kapusok nem szoktak a kapu közepén maradni. Megkérdeztem előtte Motit (a Ludogorec végül kiállított román válogatott védője – a szerk.), hogy lőhetem-e én a 11-est és igent mondott. Én mindig próbálok 100 százalékot nyújtani a pályán, de mostantól még többet fogok, mert úgy érzem, a csapat talán elveszítette a belém vetett bizalmát. Mindent megteszek majd, hogy visszaszerezzem a bizalmukat. Mást nem akarok mondani erről a mérkőzésről – fogalmazott a támadó.

A portál kritikusan írt a Ludogorec brazil támadójának, Marcelinhónak a viselkedéséről is. Megjegyzik, hogy amikor a bolgár csapat egyik legjobbját lecserélte az edzője és az izraeli Dan Bitont küldte be a helyére a meccs 64. percében, Marcelinho gúnyos mosollyal és tapssal fogadta edzője döntését.

A lap azt írja, hogy a Ludogorec lesújtó, szellős és olykor “sokkolóan rossz” védekezése is okolható a vereség miatt, Marcelinho mellett pedig az említett Cosmin Motit is előveszik, mondván teljesen felesleges kiállításával végképp megpecsételte a bolgár bajnok sorsát.

A dnes.bg a Ludogorec csapatkapitányát, Szvetoszlav Djakovot is idézi egyik cikkében. A meccs ellőt még igen magabiztos 35 éves játékos nem igazán fogta fel, hogyan tudtak kiesni a magyar bajnok ellen.

Nem gondoltam volna, hogy három gólt kapunk hazai pályán…teljesen össze vagyok zavarodva. Sok hülyeséget követtünk el, voltak szerencsés góljaik, de összességében gratulálnunk kell az ellenfélnek. Nem volt szerencsénk, hiába voltak meg a helyzeteink. Egy olyan csapat ejtett ki minket, amelyik nem jobb nálunk. Nem szabad csak a 11-est rontó Jakubot hibáztatnunk a kiesés miatt, egy ilyen feszült európai kupameccsen bárki hibázhat, akár egy büntetőnél is. A riválisunk jól használta ki a helyzeteit.

Most egyelőre nem érdekel a folytatás, gondolni sem akarok a következő mérkőzésekre – dühöngött és szomorkodott a kapitány.

A gong.bg igazi csapásként aposztrofálta a Ludogorec kiesését, hozzátéve, hogy a fentebb is kiemelt Swierczok és Moti ezúttal a Ferencváros csapatában “játszott” és negatív szereplői lettek az estének. Megjegyzik, hogy a bolgár bajnok zsinórban másodszor esett áldozatául a BL-ben a magyarnak, hiszen egy éve a Vidi ejtette ki a Ludogorecet. A brazil Marcelinho lecserélésekor mutatott gesztusairól ez a lap is kritikusan számolt be

“Mi olyan vicces?” – kérdezik a légióstól.

A novsport.com szerint Sztojko Sztojev napjai meg vannak számlálva a BL-kiesés miatt. A portál azt írja, hogy Kiril Domusijev tulajdonos éktelen haragra gerjedt, miután csapatának búcsúznia kellett a legrangosabb és legkomolyabb bevételi lehetőséggel kecsegtető sorozattól, ennek pedig ketten ihatják meg leginkább a levét. Sztojevet állítólag hamarosan lemondásra szólítja fel a milliárdos, ha pedig ez nem történik meg, menesztheti a trénert. Egyik utódjelöltje a legendás, 1994-es vb-4. bolgár válogatott egyik helyi ikonja, Ljuboszlav Penev lehet. De a tulajdonos a brazil Marcelinhót is elküldheti viselkedése miatt – írják a cikkben.

“A 2-2 önbizalmat, hitet adott volna” – Dibusz védése miatt kellett lecserélni a Ludogorec csatárát