– Hány lépésre van pontosan? idézte fel a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a Bajnokok Ligája-csoportkörre vonatkozó kérdését, ami először jutott az eszébe a Dinamo Zagreb legyőzését követően. – Mindig a legmagasabb pontot nézem ki magamnak, ahova szeretnék eljutni. Csalódott lennék, ha a BL-csoportkör nem lenne meg, persze pokolian nehéz lesz, ezt mindenki tudja. Amelyik csapat oda be akar kerülni, az mindent meg fog tenni érte. Évekkel ezelőtt arról beszéltünk, hogy a kitűzött cél, hogy eljussunk a Dinamo Zagreb magasságáig. Most azt lehet mondani, hogy ki-ki meccset játszottunk, talán jobb formát is mutattunk, mint a Zagreb, élesebbek, harcosabbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet. Taktikusak, fegyelmezettek voltunk, egy csomó dologban föléjük tudtunk nőni.

Karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy itt Közép-Európában rólunk is úgy beszéljenek, hogy “a csapat”.

Itt Közép-Európában mindig azt mondták, hogy Prágában és Zágrábban van egy csapat, és ők dominálják a térséget. Azt gondolom, hogy a Dinamo elleni győzelemmel felzárkóztunk mögéjük. Ha olyan sűrűséggel történik meg az, hogy bekerülünk a csoportkörbe, mint a Dinamo, akkor tudom azt mondani, hogy utolértük őket. Jó nyomon vagyunk.

Kubatov hozzátette, kifejezetten örül annak, hogy a svéd bajnokot, a Celticet és a Dinamo Zagrebet ejtették ki a Bajnokok Ligájából, hiszen erre egész Európa azt mondja, hogy ez nem olyan egyszerű.

– Megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk – ez történt múlt hét szerdán – utalt vissza Kubatov arra a molinóra, amit a Fradi-tábor feszített ki azután, hogy 3 évnyi NB II-es szezont követően visszatért a csapat az NB I-be 2009-ben. – Maga a klub is megjárta a poklot. Amikor visszakerültünk az NB I-be, a ZTE elleni meccsen olyan hangulat uralkodott, ami nagyon kevés helyen van. És én személyesen is megjártam a poklot, a szurkolókkal három évig vitatkoztunk, de csak megérkeztünk egy olyan korrekt viszonyig, amiben a Dinamo ellen is a legmagasabb szinten képviselték a klubunkat, kevés ilyen van. Büszke vagyok a csapatra, a szurkolókra, az infrastruktúránkra és mindenre, ami körülöttünk van. Láttam a nézettségi adatokat, 840 ezer ember nézett bele a meccsünkbe. Hány embernek okozott ez boldogságot, hány embernek lett erősebb a nemzeti öntudata, hogy mi magyarok meg tudtuk csinálni…

Kubatov Gábor a múlt heti továbbjutást követően a közösségi oldalán posztolt egy szelfit Orosz Pál vezérigazgatóval, a képnek pedig azt a címet adta, hogy “Csoportkör Pállal”.

– Sokértelmű ez a kiírás. Szegény Palit meddig piszkálták azzal, hogy “csoportkör Pál”, így ígérgeti, úgy ígérgeti. Mi lett volna, ha Pali arról beszél végig, hogy “majd lesz valahogy, jó lenne győzni”? Ez nem fradistához méltó magatartás. A másik értelme, hogy együtt bevezettük a Ferencvárost az európai kupaszíntérre és ott minimumum EL-csoportkört fogunk játszani.

Amikor azt mondtam, hogy a magyar foci igenis fejlődött, akkor összevissza cikiztek engem.

Nézzük meg az NB I-et, senki nem mehet biztosra, nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok és ez szerintem jót tesz. Nekünk is nagyon oda kell figyelni a magyar bajnokságban, hogy minden meccset meg tudjunk nyerni – folytatta Kubatov, végül pedig a következő célokról is beszélt. – A legfontosabb feladat, hogy ne veszítsük el a koncentrációnkat, ugyanolyan alázattal kell végezni ezt a munkát holnap és holnapután is, ha csoportkörbe vagyunk és közben bajnokság is van. Azok a kollégáim, akik ezt nem vették tudomásul, már nem dolgoznak velünk. Sokat fog jelenteni, hogy minden posztra két azonos szintű játékosunk legyen. Ki tudja, mit hoz a vírushelyzet? Próbáljuk a játékosokat óvni, de könnyen lehet, hogy közénk is becsap, és akkor kell, hogy megfelelő számú játékosunk legyen.

Ilyen még soha nem volt Fradi-meccsen: A BL-playoffban az UEFA fizeti a videóbírós rendszert