Mivel az NB I-ben egyelőre még nincs VAR, ezért a Groupama Arénában ki kell építeni ennek technikai hátterét a szeptember 29-i Ferencváros – Molde playoff-mérkőzésig. Ezzel kapcsolatban kerestük Igaz Andrást, a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive Hungary Kft. ügyvezetőjét.

– Az UEFA szállítja és telepíti a videóbírós rendszer kiépítéséhez szükséges teljes technikai hátteret a Groupama Arénába. Erre minden bizonnyal a Ferencváros norvégiai mérkőzése után kerül sor. Mi egy skyboxot biztosítunk az UEFA szakemberei számára, ahonnan történik majd a rendszer irányítása. A VAR és annak beüzemelése a Ferencvárosnak nem jelent költséget, mivel ezt a nemzetközi szövetség állja – tájékoztatta a csakfoci.hu-t Igaz András.

Honlapunk számolt be róla először, hogy az OTP Bank Ligában egyelőre csúszik a videóbírós rendszer bevezetése.  Az előzetes tervek szerint már idén lett volna VAR az NB I-es mérkőzéseken, de most annak van nagyobb realitása, hogy a 2021/22-es idénytől segítheti az új technika a magyar játékvezetők munkáját.

NB I: Az új idényben még nem lesz videóbíró – ezért csúszik a bevezetése