Az NB I 17. fordulójának zárómeccsén a DVSC új vezetőedzője, Vitelki Zoltán először irányította a tétmérkőzésen a hajdúságiakat, az ellenfelük az Újpest volt, amelynek szurkolói csoportjai az elmúlt napokban teljes bojkottot hirdettek a csapattal szemben.

Farkas Ádám sípszava után a 4. percben majdnem rémálommá vált a találkozó az újpestiek számára. Banai adta el a labdát, melyre Haris csapott le a tizenhatos előterében, egy csel után kapura lőtt, de nem célzott pontosan. Egy perccel később már Ristevski volt résen, aki Szécsi és Adeniji összjátékát hiúsította meg az ötös sarkánál. A 17. percben Bódi végezhetett el szabadrúgást 22 méterről, a lila-fehérek kapusa úszott is a levegőben, de lövése az oldalhálóban kötött ki. Az első félidő fele lassan unalmas állóháborúvá alakult, erre üdítőleg hatott Kusnyír és Burekovic sárga lapja, valamint Simon balról, 25 méterről elvégzett szabadrúgása is, ám a szünetig nem változott az állás.

Fordulás után Szécsi négy perc alatt két gólt rámolt be az Újpest kapujába. Előbb a 49. percben a bokasérülése után a pályára visszatérő Bódi ugratta ki remek ütemben Adenijit, a menteni igyekvő Ristevski határozatlan volt, ezt kihasználva a nigériai támadó középre adott, az érkező Szécsi nyolc méterről az üres kapuba helyezett. Az 53. percben egy Zsótér könnyelműsége után Bényei szerezte meg a labdát, indította Vargát, aki a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, majd önzetlenül Szécsi elé tálalt, aki a 12 méterről az üres kapuba belsőzött. A második gól kellően megfogta az Újpestet, rendre rossz megoldásokat választottak a lila-fehérek.

A 67. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Ferenczi futotta le a védőjét, a csereként beálló és egyben az első Újpest-meccsét játszó Bacsa lerántotta a tizenhatoson belül. A játékvezető habozás nélkül kiállította. A labda mögé Bódi állt és a jobb alsóba lőtt. Hat perccel később újabb egyéni hibát használt ki kegyetlenül a DVSC – Varga ugratta ki Szécsit, majd Ristevski ahelyett, hogy kivágta volna a labdát, odapöckölte Adenji elé, aki köszönte szépen és a kiszolgáltatott Banai mellett a rövid alsóba passzolt.

A lefújáshoz közeledve egyre inkább a mezőnyben zajlott a játék, a hazaiak a négygólos előnyük birtokában az Újpest térfelén passzolgattak. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a DVSC, így Vitelki Zoltán 2 120 néző előtt győzelemmel mutatkozott be a Loki kispadján.

Összefoglaló


Az NB I állása:

DVSC – Újpest 4-0 (Szécsi 49., 52., Bódi 59. Adeniji 73., – 11-esből)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

DVSC: Kosicky – Kinyik, Bényei, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Kundrák 74.), Haris (Csősz 84.), Bódi, Kusnyír (Baráth 82.) – Adeniji, Szécsi

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic (Bjarnason 62.) – Onovo (Bacsa 61.), Szakály P. (Csongvai 61.) – Simon K., Zsótér, Obinna – Novothny

Piros lap: Bacsa P. 67. (Újpest)

NB I: Botlott a Fehérvár és a Puskás, értékes győzelmet aratott a Mezőkövesd és a Diósgyőr – eredmények, videó