A hét elején a amigeleken.hu szurkolói portál számolt be arról, hogy DVTK saját nevelésű, 27 éves támadója, Bacsa Patrik lilába öltözik és az Újpest csapatát erősíti tovább – ezt szerda délután a IV. kerületiek hivatalos oldalukon be is jelentették.

A 192 cm-es korábbi utánpótlás-válogatott játékos új csapatában a 9-es mezszámban fog a jövőben pályára lépni.

Nyilván, hogyha kimondjuk, hogy egy 20-szoros bajnokról beszélünk azt sokat elmond, és nagyon örültem a megkeresésnek. Egy pillanatig nem tétováztam, ide akartam igazolni, mert szeretnék nagyobb célokért küzdeni, mint az előző klubomban. Remélem, hogy a csapat erőssége tudok majd lenni, hogy hozzá tudom majd segíteni az egyesületet újabb trófeák megszerzéséhez. Legutóbb ellenfélként játszottam az Újpest ellen a kupadöntőn, akkor gólt is szereztem, de nem nyertünk, így abban reménykedem, hogy ezúttal a győztes gárda oldalán emelhetem magasba majd a serleget – mondta Bacsa Patrik a kötelező papírok aláírását követően.

A Diósgyőr klubhonlapja szerint Bacsa átigazolási díj ellenében került az Újpesthez.

Bacsa fél év Kisvárdai kölcsönjátékot leszámítva – az utánpótlásban eltöltött évekkel együtt – 16 éven keresztül játszott a DVTK színeiben.

Elbúcsúzott a DVTK-tól

Bacsa Patrik a közösségi oldalán jelezte, új fejezet kezdődik pályafutásában, és megköszönte az elmúlt 16 évet a DVTK-nak.