Marco Rossi moszkvai online sajtótájékoztatóján röviden összegezte a nemzeti csapat utolsó négy találkozóját is.

Bár az Oroszoszág elleni hazai meccset elveszítettük és tény, hogy 0-3-nál eldőlt a találkozó, illetve volt több hibánk is, a játékunk színvonala azonban volt olyan, mint az ellenfelünké. Ami a másik három őszi találkozónkat illeti, a Bulgária elleni meccsen voltak dolgok, amikkel nem voltam elégedett, de összességében örülök, hogy mind csapatként, mind egyénileg előreléptünk. Különösen igaz ez mentális értelemben, az önbizalmat tekintve. 

Ami az oroszok elleni találkozót illeti, a szövetségi kapitány nagy meglepetésre nem számít az ellenféltől.

A pályán mindig megmutatkoznak egy csapat, a játékosok, az edzők igazi értékei, de persze a futballisták döntik el a mérkőzéseket, mi mindössze egyfajta útmutatást, vagy taktikai utasításokat tudunk adni nekik. Ami az ellenfelünket illeti, ők minden bizonnyal mindent tudnak már rólunk, mint ahogy mi is mindent megtudtunk már róluk. Budapesten nem okoztak meglepetést taktikailag és szerintem most sem fognak. Otthon elhúztak 3-0-ra és ott el is döntötték a találkozót, de fel tudtunk állni és feljöttünk egy gólra. Tudjuk, hogyan játszanak majd holnap is nagy valószínűséggel, a győzelem, a pontok sorsa pedig az apró részleteken fog eldőlni. Nagy meglepetésekre nem számítok egyik fél részéről sem. 

Arról egyelőre nem akart beszélni az olasz szakember, milyen változtatásokat tervez a kezdőcsapatban.

Majd holnap kiderül, milyen változtatásokat hajtunk végre a szerbek elleni meccshez képest. 3-4 vagy csak 1-2 csere lesz? Nem tudom. Mi nem Olaszország vagyunk, amelyik behív 33-34 játékost, aztán lecseréli az egész kezdőjét meccsenként. Mi nem ebben a cipőben járunk. Annyit mondtam korábban is, hogy fogunk rotálni, hogy senkinek se kelljen három mérkőzést végigjátszania, de 5-6 változtatás most aligha lesz, mint legutóbb. 

Válogatott: Szavazd meg Rossi Oroszország elleni kezdőcsapatát!

 

Rossi arra a felvetésre, hogy az oroszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót egyfajta felkészülésnek szánja-e az Izland elleni, novemberi Eb-pótselejtező előtt, a kapitány a következőképpen felelt.

Honnan jönnek ezek a kérdések? Magyarországról? Oké. Nem tudom, hányszor mondtam már el, hogy amikor a válogatott, a címeres mezt viseled, akkor meg sem fordulhat a fejedben, hogy egy meccset arra használj fel, hogy felkészülj egy következőre. Neked csak az aktuális mérkőzés járhat a fejedben, semmi más!

Ugyanígy fontosak voltak azok a találkozók is, amiket például a Bulgária elleni selejtező előtt játszottunk, mert így kaptak megfelelő önbizalmat a játékosok ahhoz, hogy aztán nyerjenek Szófiában. Éppen ezért nagyon fontos a Szerbia és az Oroszország elleni mérkőzés is, mert így még jobb állapotba kerülhetünk minden tekintetben a sorsdöntő, Izland elleni mérkőzésre. Nekem nagyon fontos, milyen hozzáállással lépnek pályára holnap is a válogatott játékosai, erre mindig fel is hívom a figyelmüket. Nekem az eredmény mellett ugyanolyan fontos a megfelelő hozzáállás, a látható szenvedély, a taktikai utasítások betartása – tette hozzá.

NL: “A magyaroknak nincs kiemelkedő játékosuk” – intenzív meccsre számítanak az oroszok