Nagy Ádám tavaly nyáron szerződött a Bolognától az angol másodosztályban szereplő Bristol City-hez. A beilleszkedését és a kibontakozását nagyban befolyásolta a QPR elleni második bajnoki mérkőzésen elszenvedett sajnálatos bokasérülése, emiatt több mérkőzést is ki kellett hagynia.

Az idény elején az edzője mellőzte, majd az elmúlt időszakban – rendre jó teljesítményt nyújtott és csapata egyik legjobbja volt – végigjátszotta a Huddersfield Town, a Cardiff City és a Derby County ellen győzelmekkel véget érő bajnokikat. A 25 éves középpályás alázatos teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a magyar válogatott Izland legyőzésével kijusson a jövő nyárra halasztott, részben hazai rendezésű Eb-re, valamint a törökök elleni sikerrel megnyerte csoportját és feljutott az A-divízióba a Nemzetek Ligájában.

Nagy 19 nap alatt összesen 6 mérkőzést játszott, teljesítményére a klubjánál is felfigyeltek, és mindannyiszor csapata egyik legjobbja volt a statisztikai mutatók alapján. A 44-szeres magyar válogatott középpályás a következőképpen vélekedett az elmúlt időszak történéseiről.

Nehéz időszak volt, amikor még nem tudtam bekerülni keretbe, de mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért.

Ha nem vagy a keretben, akkor be kell fognod a szád, és keményen kell dolgoznod a lehetőségért.

Ha az idő eljön, csak rajtad múlik, hogy tudsz élni a lehetőséggel és megragadni a kezdőtizenegyben – kezdte a klubhonlapnak adott interjúját Nagy Ádám, aki csapata legutóbbi három bajnokiját végigjátszotta, közben a magyar nemzeti csapatban is fontos tétmeccseken lépett pályára

Óriási siker a magyar válogatottnak, hogy újra ott lehet az Európa-bajnokságon, hiszen zsinórban másodszor jutottunk ki a kontinenstornára. Előtte bő 30 évig nem játszottunk ilyen világeseményen, ráadásul most két meccset Budapesten játszhatunk, hihetetlen.

Az elkövetkező időszakban heti három mérkőzést játszik a Bristol City a bajnokságban, amire Nagy felkészült. Mint mondta: tudja, mennyire fontos a meccsek közötti regeneráció.

Ha rendszeresen sokat játszol és közben nyersz, egyáltalán nem érzed magad mentálisan vagy fizikailag fáradtnak, mert motivál, hogy csak játssz és folyamatosan nyerj. Az elmúlt két és fél hétben már sok meccset játszottam, de mindent megteszek annak érdekében, hogy eleget pihenjek, megfelelően étkezzek és a lehető leggyorsabban regenerálódjak – jelentette ki, majd egy apró titkot elárult, hogyan tölti a szabadidejét.

Általában sudokuzni szoktam, mint a nagyszüleim, ami tetszik, segít kikapcsolni és pihenni. Főzök is. Nagyon nagy segítséget nyújt ebben a csapat, de igyekszem magamnak főzni vacsorára. A kedvenceim közé tartoznak a hagyományos magyar ételek, de ez nem olyan jó egy élsportoló számára. Rizst csirkével, és sok-sok zöldséggel eszek, hiszen erre van szükségem, hogy gyorsabban regenerálódjak.

Szerda este kulcsfontosságú mérkőzést játszik a Bristol City a Watford ellen. Két olyan csapat csap össze, amelyik a rájátszásért küzd a bajnokságban, és Dean Holden együttese is szeretne visszatérni a Premier League-be.

Nagy mérkőzés lesz, ez a hét döntő fontosságú lesz számunkra. Szeretnénk feljutni a Premier League-be, és ezt a meccset meg kell nyernünk. Magabiztosnak kell lennünk, a saját stílusunkat kell játszani és az eredmények jönnek majd – zárta szavait Nagy Ádám, akinek vezérletével egy újabb lépést tehet a Bristol City a Premier League felé.

Légiósok: Nagy Ádám vezérletével tovább szárnyal a Bristol, Holender győztes gólt lőtt – videók