– Azért döntöttem úgy, hogy Angliába igazolok, mert játszani akartam. Az első dolog, amit itt megfigyeltem, hogy kevesebb a taktika – kezdte Nagy Ádám a TuttoMercatoWeb-nek adott interjúját, majd nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy napon visszatérjen Olaszországba. – Igen, egy nap szeretnék visszatérni. Olaszország olyan, mintha a második otthonom lenne. Ha jól teljesítek a válogatottban és Bristolban is, biztos vagyok benne, hogy megérkezik majd a megfelelő ajánlat.

Az utóbbi hetekben kirobbanó formában játszó 25 éves középpályás elmondta, miben fejlődött szerinte Angliában az Olaszországban eltöltött évekhez képest.

– Fizikálisan nagyon sokat dolgoztam, így sokat is sikerült erősödnöm, de ezt nem akarom túlzásba vinni, nehogy veszítsek a gyorsaságomból. Manapság próbálom minél többször előrefelé játszani a labdát a gólszerzés érdekében,

míg a Bolognánál többször csak a labda megtartása volt a cél, addig itt a helyzetteremtésre is összpontosítok.

A folytatásban a magyar válogatottról is szót ejtett.

– Nagyszerű múltunk van. Most lépésről lépésre kell fejlődnünk. Erősek vagyunk, igazi csapatként játszunk. Ha valaki hibázik, ott vannak a többiek, akik készen állnak arra, hogy segítsenek. Három évig játszottam Olaszországban,

amikor megtudtam, hogy Marco Rossi lesz a szövetségi kapitány, örültem neki.

Mindig olaszul beszélek vele, gyakran, amikor megbeszélést tartunk a csapaton belül, és valami nem stimmel, megkér, hogy fordítsak. Örülök, hogy ő a kapitányunk.

Végezetül a jövőjét firtató kérdésre is válaszolt.

– Ez rajtam múlik. Ha jól teljesítek, akkor jönni fog egy jó ajánlat a Serie A-ból. Ma már érettebb játékos vagyok – zárta szavait Nagy Ádám, aki jövőre a második Európa-bajnokságán játszhat a magyar nemzeti csapattal.