Fotó: MTI/Illyés Tibor

Válogatott: "Könnyen nyerhettünk volna"; "Kiborultunk a bíró miatt"; "Szoboszlaira utaztunk" - cseh lapszemle

Ezt írják a cseh lapok a vasárnapi, budapesti Magyarország-Csehország válogatott felkészülési mérkőzést (1-1) követően. Lapszemle.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 11., hétfő 10:15
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Ezt írják a cseh lapok a vasárnapi, budapesti Magyarország-Csehország válogatott felkészülési mérkőzést (1-1) követően. Lapszemle.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 11., hétfő 10:15

Az Isport.cz szerint értékes döntetlent ért el Budapesten a cseh válogatott azok után, hogy pár nappal, az albánok elleni Eb-selejtezős ikszet követően sok kritikát kapott.

"Miközben a hazaiak a legjobbjaikkal a legjobbukat nyújtották, a csehek kilenc cserével a kezdőcsapatban játszottak mintegy hatvanezer néző előtt. És még a változtatásokkal együtt is tisztességesen helytálltak az épp egy focirobbanást átélő és lelkes riválissal szemben" - írja a lap.

Az emberek a médiában kicsit eltemettek minket, de ez a futball része. Ha nem olyan eredményeket érsz el, mint amilyeneket ők elképzelnek, mindig hullanak a kritikák. Javítani akartunk a szurkolók előtt, ez sikerült is. És akár könnyen meg is nyerhettük volna a mérkőzést

- utalt vissza az elmúlt napok eseményeire Václav Jurečka, aki a nagy magyar védelmi hiba után egyenlített, első válogatott gólját szerezve.

A portál hozzáteszi, hogy bár az összjáték sokszor nem volt olyan gördülékeny a cseheknél, "mint a jól játszó magyaroknál, akik egy-egy érintéssel tudatos kombinációkat hajtottak végre" - ilyen volt a gyors bedobás után szerzett vezető gólunk is -, de a cseh válogatott nem tett rossz benyomást, amiről a statisztikai mutatók is árulkodtak, amikben minimum egálban voltak velünk.

(Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A sport.cz azt írja, hogy a csehek "részben javítottak" az albán meccset követően: "a válogatott a döntetlent egy olyan csapat ellen érte el, amely az elmúlt egy évben kétszer is legyőzte Angliát, és veretlenül menetel a 2024-es Eb selejtezőin" - fogalmaznak.

A lap ugyancsak idézi a cseh gólszerzőt, Jureckát:

- A gól miatt jó szájízzel gondolok a mérkőzésre, amit nagyon élveztem a stadionban uralkodó hangulatnak is köszönhetően. Látszik, hogy a magyarok szeretik a focit. Fantasztikus hátteret teremtettek, örülök, hogy részese lehettem ennek a mérkőzésnek. A góllal kapcsolatban szeretném kiemelni Mojmírt, aki előkészítette nekem a találatot. Teljes erőmből kiabáltam neki. Ő meghallotta, visszanézett, tökéletesen megoldotta a helyzetet. Ezután már csak a befejezés kérdése volt az egész - mesélt a csatár, aki kitért a horvát játékvezető, Igor Pajac ténykedésére is.

A játékvezető is hozzájárult egy kicsit az idegességhez a pályán, nem ugyanaz volt a mérce a két oldalon. Ez egy kicsit kiborított minket

- mondta a tapasztalt futballista.

(Fotó: Istenes Tibor)

A fotbal.cz megjegyezte, hogy a hazai csapat volt az aktívabb az első percektől kezdve, és gyors akciók után alakított ki lehetőségeket. A cseh válogatott azonban képes volt talpra állni a Puskás Arénában, 0-1 után, így döntetlennel zárult a találkozó.

A Ceská Televize kiemeli, hogy mindkét csapat megőrizte a veretlenségét Budapesten, Marco Rossi együttese nyolc, míg a csehek hat találkozó óta nem találtak legyőzőre. A csatorna feszült és ideges találkozóról ír, amelyen a magyar csapat több lehetőséget alakított ki.

Az Idnes.cz elismeri, hogy a csehek egyenlítő gólja némiképp a semmiből született, egy nagy védelmi hibából, miközben a magyar találat előtt teljesen meglepték a mieink a vendégek hátsó alakzatát. Kiemelik a paparikás hangulatot és a kakaskodásokat is, így a Soucek-Szoboszlai, illetve a Sadílek-Kerkez összecsapás is előkerült.

Külön megjegyezték, hogy a csehek idővel rájöttek, hogy "a magyar sztárra", Szoboszlai Dominikra egy agresszívebb játékkal kell "utazni", ezért Souček, Sadílek és Stronati is többször "megkínálta" őt egy-egy keményebb belépővel. "És amint nem hagytak neki sok teret, testtel támadták és nyomás alá helyezték, többnyire hibázott is" - teszik hozzá, megjegyezve, hogy a még mindig nem teljesen kiforrott magyar védelemből is profitálni tudtak végül a vendégek.

A lap a meccs hangulatát is dicsérte: "A Puskás Arénában egyértelmű volt, hogy ki van itthon. A magyar "üst" atmoszférája nagyszerű volt, ötezer drukker gyűlt össze a kapu mögötti tribünön, akik már a meccs előtti program során ott szurkoltak, skandáláltak és három dobos is helyet kapott a soraikban.  Minden egyes alkalommal fokozták a fülsiketítő hangulatot, amikor a hazai csapat támadni akart. Amikor a meccs után a szurkolók elénekelték a magyar himnuszt, hirtelen libabőrös lett az ember. Pedig messze nem volt tele az aréna" - írják.

Olvastad már?
Lang a csehek elleni hibájáról: "Hülye megoldást választottam, idegesít, sikerült egy gólpasszt adnom nekik"
Lang Ádám elmesélte, mi vezetett a bakijához és a csehek egyenlítő góljához a vasárnapi felkészülési mérkőzésen.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz