Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Lang a csehek elleni hibájáról: "Hülye megoldást választottam, idegesít, sikerült egy gólpasszt adnom nekik"

Lang Ádám elmesélte, mi vezetett a bakijához és a csehek egyenlítő góljához a vasárnapi felkészülési mérkőzésen.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 11., hétfő 8:56
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Lang Ádám elmesélte, mi vezetett a bakijához és a csehek egyenlítő góljához a vasárnapi felkészülési mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 11., hétfő 8:56

Mint arról beszámoltunk, bár közelebb állt a győzelemhez a magyar válogatott a Puskás Arénában, végül meg kellett elégednie az 1-1-s döntetlennel vasárnap, a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen. A találkozót követően Lang Ádám is értékelte a történteket.

- A csehek is hasonló erőket képviselnek a szerbek, tehát roppant fizikálisak, ahogy lehetett látni, és rengeteget futnak, a párharcokba belemennek, nagyon agresszívek, és ugye ők is három belső védővel játszanak. Folyamatosan topbajnokságokban edződnek, úgyhogy ez is egy komoly teszt volt. Megint csak egy nagy iramú mérkőzésen tudtunk helytállni, időnként hellyel-közzel szerintem jól is játszani. Mondom, azért akadtak nehézségek, majd nyilván ülepszik a dolog és idővel mindenki tisztában fogja látni a helyzeteket, hogy mi az, amire figyelnünk kell, és így is fogunk készülni.

Lang kitért a csehek egyenlítő gólját megelőző szituációra is, ahol a röviden hazafejelt labdájából alakult ki az egalizálást eredményező azituáció.

A gól idegesít nagyon, nem félek a hibától, viszont zavar nagyon. Volt egy ilyen pingpongszerű labda, fejpárbaj, megnyertem, visszafejes. Behátráltam, de rövid lett a fejesem, egy hülye megoldást választottam, mert haza akartam bólintani a labdát, holott oldalra kellett volna. Ilyen nem fog még egyszer előfordulni, és sajnálom, hogy így alakult, mert egyébként kontrolláltuk a meccset, olyan nagy helyzetük nekik nem volt, de sajnálatos módon sikerült egy gólpasszt adnom nekik, és ezt sajnálom.

Utána nyilván akartunk, a közönség is nyomott minket, hogy megszerezzük a győztes gólt, egy picit szét is csúszott talán a presszing is, mert mindenki tényleg szerette volna begyötörni, megrúgni a győztes gólt, ezáltal egy picit szervezetlenné váltunk, a labdakihozatalban nem ültek úgy a dolgok, labdákat is vesztettünk. Ebből viszont tanulni kell.

A védőt a társak és a kapitány is biztatta a találkozót követően, de magában akarja elsősorban rendezni a történteket.

- Megkaptam nyilván a biztató szavakat is. Ilyenkor nyilván mindenki máshogy reagál. Én szeretem azt, hogy magammal elemzem azt, hogy mi a helyzet.

Kaptam biztató szavakat, tapsolást ilyenek, de ezt magamban kell rendezni, és mondták, hogy van ilyen, ettől függetlenül persze én azt nem fogadom el. Én magammal szemben kritikus, maximalista vagyok, és nem szeretnek egyáltalán semmiféle apróbb bakit elkövetni, ez a mai ráadásul gólba került.

De ez egy elfogadó, jó közösség, és tényleg mindenki tudja azt, hogy hibafaktor magas, és ott vagyunk, próbáltunk egyenlíteni, nyomni. Játszhattál te jól három napja, ha mindig a jelen számít. Én szerintem a jelenben kell élni, abban jó a helyzet, hogy folyamatosan jönnek a meccsek, nem úgy, mint egy olimpikonnál, ahol négy évet kell várni arra, hogy megint jöjjön egy nagy lehetőség. Nyilván most ez a mai nap még idegesít, aztán holnap majd kibeszélem magamból, aztán megyek tovább. Most ezzel nem tudok mit csinálni. Ezzel együtt kell élni, és ezért jók a topjátékosok, mert ők gyorsan túllépnek ezeken, nekem is ezt kell csinálnom, úgyhogy ezt is fogom csinálni - tette hozzá.

Olvastad már?
Rossi meghatódott és Orbán miatt aggódott: "Vannak olyan dolgok, amiket ki kell javítani, méghozzá gyorsan" - értékelés
Így látta a magyar és a cseh szövetségi kapitány a vasárnapi, Csehország elleni felkészülési mérkőzésen történteket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz