Fotó: tsg-hoffenheim.de

Szalai: "Nem úgy sikerült az első bajnokim, ahogy terveztük" - Rossival, Szoboszlaival és Kerkezzel is beszélt a klubváltásról

A magyar válogatott és a Hoffenheim védője, Szalai Attila szeretne vezéregyéniséggé válni az új csapatában.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 21., hétfő 11:46
Fotó: tsg-hoffenheim.de
A magyar válogatott és a Hoffenheim védője, Szalai Attila szeretne vezéregyéniséggé válni az új csapatában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 21., hétfő 11:46

– Nem titok, hogy mindig is álmom volt topligában szerepelni, örülök, hogy sikerült. Gyerekként természetesen erről álmodozik, ezért dolgozik az ember, nézi a nagy játékosokat, a nagy meccseket és beleképzeli magát annak a játékosnak a bőrébe – idézi az m4sport.hu Szalai Attila M1-nek adott interjúját. – Fantasztikus két és fél évet töltöttem a Fenernél, tényleg a család része lettem, rengeteg tapasztalatot szereztem, de mindig is célom volt európai topbajnokságban futballozni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és minden erőmmel azért dolgozom, hogy tovább fejlődjek és sikeresek legyünk a Hoffenheimmel. Tudatosan építettük a karrieremet, jól is sikerült mindig lépcsőről lépcsőre építeni, és amikor jött a lehetőség, akkor élni vele. Érdeklődés szintjén már régebben is ott volt a levegőben a Hoffenheim, de ez most nyáron jutott el konkrét tárgyalásokig, most realizálódott az egész. Örülök, hogy a két klub elég gyorsan megállapodott, illetve velem sem volt nehéz beszélni, szóval gördülékenyen haladt az egész tárgyalási folyamat. Ezt meg kell köszönnöm a Fenernek, mert rengeteget kaptam a csapattól, ott lettem igazán érett játékos. Nem volt egyszerű a búcsú, érzelmes heteket, napokat éltem át. Nagyon örülök, hogy a Hoffenheim végül engem választott, szerintem összességében minden oldalról pozitív ez a váltás.

Szalai úgy érzi, azonnal befogadták őt Németországban.

– Megmondom őszintén, nagyon gördülékenyen halad a beilleszkedésem, de a játékosok és a klub is sokat segít ebben. Előny, hogy beszélem már a nyelvet, ilyen problémáim nincsenek. Az együttes az első perctől kezdve mindenben segített, legyen az lakáskeresés vagy bármilyen utazás. Nagyon magas szinten figyelnek a játékosokra és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy minél könnyebben és gördülékenyebben menjenek ezek a dolgok. Úgy érzem, az első naptól kezdve befogadtak és támogatnak mindenben.

A hátvéd azt is elárulta, hogy a transzfer előtt felhívta Marco Rossi szövetségi kapitányt.

Beszéltünk a kapitány úrral. De egyébként már akkor is, amikor Ciprusról a Fenerbahcéhoz igazoltam, illetve most, ennél a váltásnál is. Felhívtam és kikértem a véleményét, ő pedig abszolút támogatott. Egyetért azzal, hogy ez a következő lépés, hiszen topligáról van szó, ráadásul egy stabil klubról, jó körülményekkel és szakmai munkával.

A 35-szörös válogatott játékos sokat kommunikált a szintén klubváltáson áteső Szoboszlai Dominikkal (Liverpool) és Kerkez Milossal (Bournemouth).

– Sok játékosmozgás volt ezen a nyáron, rengetegen előre tudtunk lépni a karrierünkben. Fantasztikus pillanatok ezek, szerintem az egész magyar futballnak és a válogatottnak is. A szövetségi kapitány úr is pont hasonlóan nyilatkozott néhány napja: olyan, hogy ennyi magyar játékos is bizonyíthat ennyire magas szinteken, topligákban, nem nagyon fordult még elő. Beszéltünk természetesen a srácokkal, gratuláltunk egymásnak, kérdezősködtünk, kinek milyen a beilleszkedés, hogy telik a felkészülés – csak pozitív dolgokat hallottam vissza.

Ez egy hatalmas dolog, bízzunk benne, tényleg a válogatott előnyére válik majd, hogy ennyi játékos lehet ott élbajnokságokban. Érdekes, hogy most sok váltás egyszerre történt, ennek az okát nem tudom, nyilván mindenkinél ez egy fejlődési folyamat volt, örülök, hogy beérett ez többünknél is.

Szalai nagyon magas elvárásokat támaszt önmagával szemben.

– Belső védőként számítanak rám legfőképpen, az első bajnokim sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de bízünk benne, hogy a következő körben a miénk lesz a három pont. Ami pedig a csapatban betöltött szerepemet illeti, a felkészülésen és az eddigi összecsapásokon a belső védelem bal oldalán, illetve középen kaptam lehetőséget. Szeretnék, ha vezéregyéniséggé válnék és irányítanám a többieket, segíteni, hozzátenni a tudást, tapasztalatot és mentalitást, amit én képviselek. Tudják, mit várhatnak tőlem, természetesen magasak az elvárások, ahogy én is sokat várok el magammal szemben.

Olvastad már?
Honvéd: Még a pályán kíméletlenül felkérdezték a szurkolók a vezetőedzőt az újabb vereség után - videó
Pinezits Máté kiment az elégedetlenkedő Honvéd-drukkerekhez a lefújást követően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz