Fotó: fradi.hu

Stankovic: "Ez az igazi férfiak sportága"; Bognár: "Az MTK focizott, mi nyertünk" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Groupama Arénában és a Szusza Ferenc Stadionban. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2024. március 3., vasárnap 22:43
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Groupama Arénában és a Szusza Ferenc Stadionban. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 3., vasárnap 22:43

MTK BUDAPEST - PAKSI FC 0-2

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Horváth Dávid (MTK): - Eléggé bosszantó, mert azt érezhettük, hogy több van ebben a mérkőzésben, de a legfontosabb tényezőben, a gólok tekintetében jobb volt a Paks. Szerintem ezt a mérkőzést most mindenki ugyanúgy láthatta, azaz hogy tulajdonképpen a Paks vezető góljáig lett volna lehetőségünk jócskán megnyerni a mérkőzést Sajnos nem így tettünk, és van annyira rutinos és jó csapata a Paks, hogy utána jól tördelte a játékot, jól csorgatta az időt.  Eddig azért a hatékonyságunk rendben volt. A mai mérkőzésen viszont nem, szembetűnő volt, hogy a helyzetekkel rosszul sáfárkodtunk. De egy remek kapusteljesítmény is volt a túloldalon. Nem tudom elmarasztalni ezért a támadókat, koncentráltan tették a dolgukat, megvolt a lehetőségünk, sajnos nem tudtuk élni vele, ez egy ilyen mérkőzés volt. Kell, hogy az a hit, az az önbizalom, amit az elmúlt két mérkőzésen visszahoztunk szépen magunknak, az most ezzel a vereséggel ne vesszen el, mert fontos mérkőzések várnak ránk a Zalaegerszeg ellen, a Kisvárda ellen. Az önbizalom meg kell, hogy legyen, mert a mutatott teljesítmény és játék az rendben volt - nyilván az eredmény az nem.

Bognár György (Paks):

Ki kell mondani: az MTK futballozott, viszont mi nyertük a mérkőzést. Úgy gondolom, a hazaiak végig irányították a játékot, mi sem fizikálisan, sem mentálisan nem tudtunk felkészülni erre a találkozóra.

Még most, a mérkőzés végén sem telt el három nap a százhúsz perces kupameccsünk óta, és ez nagyon látszódott a csapaton. Sűrű volt a program. Már a tizedik percben éreztem, ma nem fog működni a játékunk, mert olyan szintű a fáradtságunk. Lelkesek voltunk, de ez a mentalitás mindig rendben van nálunk. Két izomsérülést, húzódást is összeszedtünk, Mezeit és Windeckert kellett lecserélnünk. Örülök a győzelemnek, hisz’ mentálisan egy egészen kiváló csapatunk van. (paksifc.hu)


Fotó: paksifc.hu

FERENCVÁROS - KECSKEMÉT 2-0

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Dejan Stankovic (FTC): - Egy nagyon kemény, 120 perces kupameccs után vagyunk, ebből 80 percet emberhátárnyban játszottunk, ez sokat kivett a játékosokból. Ismertük a Kecskemét stílusát és rendezett védekezését. Az kellett, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Egy dolgot kértem a játékosoktól, legyenek türelmesek, és próbáljunk nyomást helyezni az ellenfélre. Amikor egy térfélen 20 ember tömörül össze, az megnehezíti a lehetőségeinket. A második félidőben újra nyomás alá tudtuk helyezni őket, miután a VAR visszavonta a gólt, utána jobban tudtuk kontrollálni a mérkőzést.

A labdarúgás az igazi férfiak sportága. Mindenki próbál maximális erőbedobással játszani, próbálja átlépni a korlátait. A Kecskemét első félidei stílusa olyan volt, amilyenre számítottunk, semmi különös nem történt a pályán.

(fradi.hu)

Olvastad már?
Stankovic árulta el: Hetekig nem játszhat a Fradi egyik alapembere
Samy Mmaee Debrecenben összeszedett sérülése elég súlyos ahhoz, hogy akár két hónapig is hiányozzon a Ferencváros védelméből.
Elolvasom

Szabó István (KTE): - Igaz, hogy az első félidő végén kaptuk a gólt, de ennyi szöglet után várható volt, hogy egy lepattanó labdából történhet valami. A második félidőben úgy tűnt, egyenlítünk, de a jogosan érvénytelenített gól után kicsit azt éreztem én is, hogy tompította az a néhány perces várakozás a koncentrációnkat, jött is a második gól. Szerettünk volna a stabil védekezésre építve kontrákat vezetni, de nem mindig választottunk jó megoldásokat, nem mellesleg a Ferencváros is jól levédte ezeket a szituációkat. Ennek ellenére megdicsértem a játékosokat, hiszen mindent megtettek. Sosem beszélek félre, most sem fogok, a korai cserére elővigyázatosságból volt szükség, nem akartuk megkockáztatni a kiállítást Helmich esetében. Értelmes fiatalemberről van szó, aki nagyon tehetséges, meg is beszéltük vele az esetet azóta, amit megértett. (kecskemetite.hu)


Fotó: kecskemetite.hu

ÚJPEST - FEHÉRVÁR FC 2-0

Bővebben a mérkőzésről itt! 

Víg Péter (az Újpest FC asszisztensedzője): - Érezhető volt a csütörtöki kupamérkőzésünk hatása, voltak nehézségeink az elején, szerencsére a Fehérvár nem használta ki a helyzeteit, Banai Dávid nagyon komoly védéseket mutatott be. 25-30 perc után belejöttünk a meccsbe és mi is ki tudtunk alakítani lehetőségeket. A mérkőzés a cseréink beállása után dőlt el, kissé hátrébb kényszerült a Fehérvár Csoboth Kevin gyorsaságának és mozgékonyságának köszönhetően. Utána tudtunk két gólt szerezni, azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A futballban minden meccsen vannak fordulópontok, amikből jól kell kijönni. (fehervarfc.hu)


Fotó: fehervarfc.hu

Bartosz Grzelak (Vidi): - Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez! Domináltuk a mérkőzés nagyrészét, több jó gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítanunk, de ez a felnőtt labdarúgás, ahol ha nem értékesíted a helyzeteidet, az ellenfél pedig megteszi ezt, akkor nagyon nehéz nyerni. Nem ránthatjuk meg a vállunkat, hogy domináltunk, mert az eredményjelzőn 2-0 áll, és ez a legfontosabb. Csalódott vagyok, hogy így veszítettük el a mérkőzést, ez egy nagyon fájó vereség. Úgy érzem, az első újpesti gól volt a fordulópont, ráadásul utána gyorsan kaptunk egy majdnem ugyanolyan találatot. A helyzeteknél apróságok döntenek, ma volt felső lécünk, kapufánk, egy az egyes szituáció a csatárunk és a kapus között, meg nem adott gólunk, mérgesebb lennék, ha úgy domináltunk volna, hogy mellette nem lettek volna helyzeteink. (fehervarfc.hu)


Fotó: fehervarfc.hu
Olvastad már?
NB I: Böde Dániel megelőzte az Újpest halhatatlan legendáját
A Paks rutinos csatárának, Böde Dánielnek a 463. bajnokija volt az MTK elleni - duplával tette emlékezetessé.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz