Fotó: mlsz.hu

Rossi lehűtötte a kedélyeket Lisztes kapcsán: "Nem elég 4-5 jó meccs a Fradiban ahhoz, hogy valakit behívjak a keretbe" - Szoboszlait a Serie A-ban látná a legszívesebben

Marco Rossi szövetségi kapitány a kerethirdetést követően sajtótájékoztatót tartott, ahol beszélt többek között arról, miért nem hívta meg ifjabb Lisztes Krisztiánt, de a Honvéd kiesése is szóba került.
Nyikes Zoltán 2023. május 23., kedd 13:45
Fotó: mlsz.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány a kerethirdetést követően sajtótájékoztatót tartott, ahol beszélt többek között arról, miért nem hívta meg ifjabb Lisztes Krisztiánt, de a Honvéd kiesése is szóba került.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 23., kedd 13:45

Az újonc Szalai Gáborról

– Láttuk, hogy nagyon jó idényt játszott Gábor, nyilván ebben voltak hullámvölgyek is, de egy olyan srácról van szó, akinek megvan a maga karaktere, jó a fizikai állóképessége, a fizikai adottságai és ballábas középső védő. Szeretnénk értékelni, hogyan veszi ki a részét az edzésekből az összetartáson. Szalai Attila mellett is egy opció lehet, mert eddig nem volt másik ballábas belső védőnk. Gábor jó képességeit láttuk és biztos vagyok benne, hogy az összetartáson olyan következtetésekre jutunk, hogy véglegesen is a keret részét képezheti.

A Fradiba berobbanó ifj. Lisztes Krisztiánról

Nagyon sok magyar szurkoló, a fradisták is gyakran látnák engem a lelátókon. Hadd kérdezzem meg tőlük: szerintük én miért megyek oda? A büfében tömöm a fejem vagy borozgatok ahelyett, hogy a meccset követném? Nem, én és a segítőim azért látogatjuk a meccset, hogy a meccset és a játékosokat nézzük.

15 éves kora óta követjük Lisztest, a fejlődését szintén követtük az elmúlt két évben. Nagyon szeretem a fiatalokat, amikor csak lehet, nagyon szívesen meghívom őket a keretbe, de neki várnia kell még egy kis időt, még nincs egészen készen, hogy meghívjuk. Arra viszont lehet készen áll, hogy az U21-ben teljesítsen, kívánjuk neki, hogy keretbe hívják ott, mert ott nagyon komoly erőforrás lehetne, mint minden fiatal, aki az U21-ben játszik. Nagyon szeretem a Ferencváros légkörét, remek kapcsolatom van velük, szeretem a szurkolóikat, a színeiket, a stadiont. Nyilván az én szívem jórészt mindig is a Honvédnál marad, de kiválóak a kapcsolataim az összes magyar klubcsapattal, de hadd mondjak egy dolgot.

Nem elég 4-5 jó meccset produkálni a Fradiban ahhoz, hogy valakit behívjak a válogatott keretébe. Látom, hogy nagyon sok a fradista Magyarországon, akik szeretnék a keretben látni a kedvenc játékosait, de ezt ki kell érdemelni azzal is, hogy folytonosan nyújtanak jó teljesítményt.

Nekem nincsenek mostohafiaim, ha valaki kiérdemli, azt meg fogom hívni. mindaddig, amíg én vagyok a szövetségi kapitány. Lehet, hogy hamarosan saját magam helyére kell majd behívnom valakit, nem tudhatom.

Szoboszlai Dominikról

Önző módon szeretném, ha Olaszországban folytatná. Úgy érzem, taktikai szempontból az olasz bajnokság hozzáadhatna az ő fejlődéséhez, mert egy emelkedő pályán lévő játékos, sokat kell még fejlődnie, amihez óriási potenciál van benne.

A Serie A éppen taktikai szempontból a legnehezebb bajnokság, ami az ő számára egy olyan kihívást jelenthet, ami által fejlődhetne. Ha Dominik Angliába kerülne át, azért ott is topedzők és topjátékosok között fejlődhet óriásit, és léphet előre.

A Budapest Honvéd vélhető kieséséről

– Ami a Honvédot illeti, nem látok arra lehetőséget, hogy az NB I-ben maradhasson. Igaz, hogy a Vidi is megszenvedte ezt a szezont, de mégis csak előnyből várja az utolsó fordulót a Honvéddal szemben és nem hiszem, hogy a Vasas ellen öngyilkosságot követne el. Azt is tegyük hozzá, hogy a Honvédnak még győznie is kéne a Puskással szemben, ami nagyon nem egyszerű, hiszen a Puskás is küzd még a dobogóért. Nagyon sajnálom a Honvédot, elsődlegesen a szurkolók miatt. A játékosok közül szinte már nincs is senki ott, akiket én edzettem, személyesen nem ismerem őket, de ugyanúgy sajnálom őket a rosszabb eredményeik miatt, mint ahogyan a Vidi-játékosokat. Tudom, hogy mennyire szenvedélyesek a Honvéd-szurkolók, idén túl sok nehézséget kellett megtapasztalniuk, egészen mostanáig nem sikerült semmilyen javulást látni. 7500-an voltak vasárnap a Bozsik-stadionban, sok kisgyermeket is láttam, biztosan mindenki számára óriási csalódás volt, számomra is az volt.

Az utánpótlás-válogatottak fiataljairól

– Az U17-es válogatott összes meccsét láttuk, több játékos is van, akik bekerültek már a noteszembe. Az első meccsükön voltak hibák, de megvillantak azért minőségek, a fiatalok jelentik a jövőt, ezért nézzük őket és bízunk benne, hogy a válogatott jövőjéhez minőséget tudnak hozzáadni. Ők a legfontosabb erőforrásunk. De kiemelném a gyerekeket is, akik látogatják a mérkőzéseket. Szerintem fontos rájuk is odafigyelni, amit a szövetség nagyon jól tett a zártkapus meccseink alkalmával, hiszen meghívták a gyerekeket. Ezt a Honvédnál is láttam, ők is beengedtek sok kisgyereket, nagykorú felügyelete mellett. Mindent meg kell tennünk, hogy a gyerekekben, fiatalokban megtartsuk a lelkesedést, azt reméljük, hogy sokan közülük játékosok akarnak lenni és közülük is találunk tehetségeket.

A következő két ellenfélről, Montenegróról és Litvániáról

A montenegrói lesz a nehezebb meccs, elsődlegesen a környezeti adottságok miatt is, hiszen idegenben játszunk egy olyan pályán, ami nem olyan szép, mint a Puskás Arénában. Ezt nem alibiként mondom, hanem ismerni kell a nehézségeket, amik felmerülhetnek. Meg kell említenem néhány montenegrói játékost, pl. Jovetic, Marusic, Savic, Krstovic. Taktikailag és minőség szempontjából is nehéz meccs vár ránk. Ugyan ez a csapat rangsorban alattunk van, de kemény meccsre számítok. Ha onnan el akarjuk hozni a három pontot, akkor szinte tökéletesen kell lehoznunk a mérkőzést.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Rossi a Kecskemét egyik alapemberét is behívta az Eb-selejtezőkre - itt a névsor
Marco Rossi kihirdette, milyen kerettel vág neki nemzeti csapatunk a Motenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőknek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz