Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rossi 2-3 játékost lecserél: "Négy év után szégyelltem a csapatom játékát" - a kapitány megvédte Ádám Martint és meglepné a németeket

Marco Rossi is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a Stuttgart Arénában, egy nappal azelőtt, hogy a magyar válogatott a házigazda Németországgal csap majd össze az Európa-bajnokságon.
Csakfoci.hu 2024. június 18., kedd 19:42
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Marco Rossi is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a Stuttgart Arénában, egy nappal azelőtt, hogy a magyar válogatott a házigazda Németországgal csap majd össze az Európa-bajnokságon.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 18., kedd 19:42

"Tudjuk, hogy a német csapat jobb nálunk"

"A hagyomány sajnos nem elég, a múlt nem számít annyit, lehet rá emlékezni, de nem döntő" - kezdte Marco Rossi a keddi, stuttgarti sajtótájékoztatót, arra reagálva, hogy az elmúlt mérkőzéseken jól szerepeltünk a németek ellen. - Miután elvesztettük az első mérkőzést, csalódottak voltunk, főleg az első félidő miatt, de jó második félidőt játszottunk, bár ott is hibáztunk. Két gól a háromból a mi komoly hibánkból született, megfizettük érte. A németekkel játszunk, amely a legkeményebb rivális. Tudjuk, hogy a német csapat jobb nálunk, ezt ki kell mondani. Ez motiválhat minket, hogy a legjobbunkat nyújthassuk. remélhetőleg egy pontot meg tudunk kaparintani, ehhez egy tökéletes meccset kell játszanunk. Mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania, ez nagyon nehéz lesz, hiszen láthattuk, hogy az első meccsen végig dominált a német válogatott.

Rossi elárulta, régóta nem érzett olyan szégyent a kispadon, mint a Svájc elleni első félidő végén.

- Az első félidőt követőn Svájc ellen nagyon elégedetlenek voltunk, elbátortalanodtunk, elment a kedvünk. Meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk, hogy fel tudunk állni.

Szégyelltem a csapatom játékát az első félidő miatt, 2020 ősze után először fordult ez elő velem.

Nem tudtuk elkerülni, hogy ne legyen döntő az első félidőben nyújtott teljesítményünk. Nagyon meg akarjuk mutatni, hogy hova tartozunk, ez nem biztos, hogy elég a döntetlenre vagy a győzelemre, de küzdeni fogunk minden labdáért, hogy emelt fejjel jöhessünk le. (...) A kommunikáció teszi lehetővé, hogy megvalósuljon a taktika. Kívülről a  kispadról mi látunk dolgokat, Svájc ellen is láttuk, hogy van egy taktikai gond, Vargas és Aabischer pozícióját illetően, amire gyorsan rájöttünk, de nem tudtuk megoldani a problémát csak a második félidőre. Nem ezért kaptuk azonban a gólokat, hanem taktikai és technikai hibák miatt. A két bekapott gól sok hibának az eredménye volt.

"2-3 poszton tervezek változtatni"

A kapitány elmondta, mekkora változtatást tervez a kezdőcsapatot illetően.

A kezdőt illetően 2-3 poszton tervezek változtatni, az értékelések után erre a döntésre jutottam és figyelembe véve azt is, hogy mit láttunk az edzéseken.

(...) A legjobb csapatot akarod a pályára rakni mindig, de meg kell vizsgálni a fittségi szintjüket és azt, hogy miként illeszkednek egymáshoz. Néha jobb egyet lecserélni, mint négyet, ötöt. akkor stabilabb a  rendszere, ha sokat játszotok együtt. A válogatottunk nem olyan könnyen tud kicserélni 5-6 játékost. A nagy csapatoknál ha valami nem működik, hoznak más futballistákat. nekünk nincs akkora merítési lehetőségünk, mint Németországnak, Angliának vagy Olaszországnak - mondta az olasz szakember, aki szerint veszélyes lenne a németek elleni utóbbi, sikeres mérkőzéseinre alapozni.

- Ha az van a fejünkben, hogy velem még nem veszítettünk a németek ellen, az nem jó irány. Ez annyit jelent, hogy a múltban ezeken a mérkőzéseken jó munkát végeztünk ellenük, remélem ugyanez történik holnap is. Bízom a csapatomban, szomjasak vagyunk a sikerre. Tudom, milyen erős az ellenfelünk, ez nem az a német csapat, amelyik ellen az elmúlt években játszottunk. Eddig is jók voltak az edzőik, de a mostani egy top szövetségi kapitány. Nagyon nehéz lesz.

Olvastad már?
A magyar válogatott alapembere elárulta, nem fog kezdeni a német Eb-meccsen: "Azt kell előhoznunk, ami miatt eddig nem szerettek ellenünk játszani"
Lang Ádám és Schäfer András nyilatkozott kedden, a magyar válogatott hivatalos stuttgarti sajtótájékoztatóján, egy nappal a németek elleni, sorsdöntő Eb-csoportmeccs előtt.
Elolvasom

"Sok idióta ül a billentyűzet mögött"

A tréner szót ejtett Ádám Martinról is, aki az elmúlt napokban kinézete és testalkata miatt nemzetközi mémek és poénok főszereplője, illetve célpontja lett sok helyen.

Ami az interneten van, ami a képeket illeti, azt tudom mondani, hogy sok idióta ül a billentyűzet mögött, de ezt nem tudjuk befolyásolni, ez is része a futballnak. De amikor blogon megsértik a játékosokat, az elfogadhatatlan, tiszteletlenség. Kellemetlen, ami vele történt. Az ő felépítése olyan, amilyen, születése óta ilyen genetikával rendelkezik, de reméljük gólt fog lőni az Eb-n. Nem hiszem, hogy ez őt megérintette volna, boldogok vagyunk, hogy itt van köztünk.

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

Te milyen eredményre számítasz a németek elleni Eb-meccsünkön? - szavazz és nyerj itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz