Fotó: kisvardafc.hu

Révész az Újpestről elküldött Krusciccsal a 3. helyre hajt: "Amikor megfelelő játékosai voltak, sorra nyerte a meccseket"

A Kisvárda labdarúgócsapatánál a tavaly látott gyilkos ösztön visszatérését várják a hétfőn kinevezett Milos Kruscictól, akinek a harmadik helyre kellene vezetnie új csapatát az OTP Bank Liga tavaszi hajrájában.
Dudás Gábor 2023. március 30., csütörtök 13:17
Fotó: kisvardafc.hu
A Kisvárda labdarúgócsapatánál a tavaly látott gyilkos ösztön visszatérését várják a hétfőn kinevezett Milos Kruscictól, akinek a harmadik helyre kellene vezetnie új csapatát az OTP Bank Liga tavaszi hajrájában.
Szerző: Dudás Gábor 2023. március 30., csütörtök 13:17

Hétfőn az Újpestről nem sokkal korábban menesztett Milos Kruscicot nevezték ki a Kisvárda vezetőedzőjének, a szerb szakember Török Lászlót váltotta a szabolcsi együttes kispadján. Kinevezése igencsak meglepő volt, de Révész Attila, a várdaiak sportigazgatója magyarázatot adott rá a közmédiának.

- A tavalyi tavaszi szezonunk remekül sikerült, akkor Török László még az utánpótlásban dolgozott. Az idén azt a munkát vittük tovább. Akkor még én voltam a vezetőedző, az Erős Gábor felelt a napi munkáért, neki viszont nem volt licence és ezt a felállást nem tudtuk tovább vinni. Idén én sokkal kevesebbet tudtam részt venni a napi munkában és nekik is szerettem, volna nagyobb teret adni. Ez egy kisebb szakmai irányváltással járt. Több meghatározó játékosunk távozott a tavalyi sikeres szezonnak köszönhetően, de ősszel még így is jól teljesítettünk, a pozíciónk is jó volt. 

Akkor is voltak hullámvölgyeink, és a mostani szezon sem indult rosszul, viszont hiányzott az a gyilkos ösztön ami a korábbiakban jellemző volt ránk.

Hiányoztak a gyors átmenetek a védekezésből támadásba amiben tavaly jól voltunk – összegezte a váltás okát Révész, aki tisztában van azzal, hogy "sok ellenfél bunkerfutballt játszik" már ellenük, nyolc-tíz emberrel védekeznek, és nem tudták őket feltörni. Úgy véli, nehéz volt őket megverni, de sok döntetlent játszottak, fontos pontokat veszítettek egyéni hibák és dekoncentráltság miatt.

- Egy-egy meccsre össze tudtul szedni magunkat, akkor megvolt a kellő motiváció, a többin viszont a közöny volt a jellemző – mondta Révész, aki Kruscic érkezésétől várja a pozitív változást - azt is elmondta, hogy miért.

(Fotó: kisvardafc.hu)

- A legfontosabb, hogy a játékunk és a játékosállományunk minősége feljogosít minket arra, hogy előre tekintsünk és ne hátra.

Mondhatjuk, hogy Kruscicot elküldték Újpestről, de ha szalmailag nézzük, a tavalyi szezonban egy olyan keretből hozott össze egy bennmaradó csapatot, amely minden edző számára dicséretes lenne. Amikor megfelelő játékosai voltak (Croizet, Zivzivadze) sorra nyerték a meccseket.

A játékosállomány döntően befolyásolja az eredményességet, az edzőknek ki kell hozni belőlük a legtöbbet. Ebben az évben új csapatot kellett kialakítania, meghatározó játékosok távoztak Újpestről, ennek ellenére próbálta a csapatot újraépíteni. Nálunk sokkal könnyebb, mert egy kiforrott mag van, ami viszont egy új impulzust, új módszereket, új stílust igényel. Alaposabb felkészítést az ellenfelekre, amely az ő érkezésével megvalósulhat – mondta azzal kapcsolatban, miért a szerb mester mellett döntött.

Révész elárulta azt is, hogy korábban sokat beszélgettek, megnézte az új vezetőedző játékmodelljét, edzéseit, tisztában van a filozófiájával. Megértette, van egy elgondolásuk a futballról, egy elvárásuk a tematikát illetően, tud azonosulni vele és beleteszi az ő repertoárjában lévő pluszokat.

- Úgy vélem, sikeresek leszünk vele. Határozottan úgy kötöttük a szerződést, a harmadik hely megszerzése a cél. Átlagos bérezést kap, a célprémium határozza meg neki is a bérét. Remélem, hogy sikerül neki elérnie. Ez motiváció mindenki számára, egyébként nem váltottam volna. Nagyon nehéz versenyfutás elé nézünk, a Paks nagyon feljövőben van és a Puskás is a legjobb játékát játssza az elmúlt időben. Ha sikerül ellenük nyerni a hétvégén, akkor minden könnyebbé válik – összegzett a sportvezető az m4sport.hu cikke szerint.

Olvastad már?
A Kisvárdán kikötő Kruscic: "Ilyen a futball és az élet" - elmondta, hogy Európa vagy a bennmaradás-e a cél
Az Újpest ex-trénere, Milos Kruscic először nyilatkozott már a Kisvárda új vezetőedzőjeként.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz