fotó: kisvardafc.hu

A Kisvárdán kikötő Kruscic: "Ilyen a futball és az élet" - elmondta, hogy Európa vagy a bennmaradás-e a cél

Az Újpest ex-trénere, Milos Kruscic először nyilatkozott már a Kisvárda új vezetőedzőjeként.
Budai László 2023. március 29., szerda 16:35
fotó: kisvardafc.hu
Az Újpest ex-trénere, Milos Kruscic először nyilatkozott már a Kisvárda új vezetőedzőjeként.
Szerző: Budai László 2023. március 29., szerda 16:35

Amint arról honlapunk is beszámolt, az Újpestről távozó Milos Kruscic vette át a Kisvárda irányítását - a 46 éves szerb szakember örül, hogy továbbra is hazánkban dolgozhat.

- Ilyen a futball és az élet – mondta mosolyogva Kruscic a klub honlapjának azzal kapcsolatban, hogy mennyi minden történt vele az utóbbi hetekben.

Vezetőedzőként sosem tudhatod, hogy mi történik veled a következő héten, hétről hétre, fordulóról fordulóra tudsz tervezni. Minden gyorsan történt velem azok után, hogy befejeztem a munkát Újpesten, nem volt túl sok időm gondolkodni a kisvárdaiak felkérésén. Szerettem volna Magyarországon, a magyar futballban maradni, ezért is döntöttem amellett, hogy elfogadom az új lehetőséget.

- Természetesen minden klubot és minden, a futballban dolgozó embert tisztelek Magyarországon. Különösen érvényes ez a Kisvárdára, amely az utóbbi években kiváló eredményeket ért el, tiszteletreméltó az, ami itt felépült, a létesítmények és maga a futball terén is. De ez összességében a magyar futballról is elmondható, akiknek ez a feladatuk, azok jól dolgoznak. A jövőben részese szeretnék lenni mindannak, ami Kisvárdán történik, az itteni klub további fejlődését és előremenetelét szeretném szolgálni.

A csapat három pontra távolodott el a dobogós helyektől és nyolc egység az előnye a kieső helyezéstől, így fontos kérdés, hogy mi lehet a cél a hátralévő meccsekre: küzdeni az éremért vagy biztossá tenni a bennmaradást?

Valóban szoros a tabella, de a nagyobb célokat kell megpróbálni elérni, olyanokat, amelyek kicsit magasabbak, mint amire képes vagy.

Ebben a pillanatban azt gondolom, hogy meccsről meccsre kell lépegetnünk előre, miközben tisztában vagyok vele, hogy az előző bajnokságban elért eredménnyel a Kisvárda kilépett a nemzetközi porondra. Ezúttal is közel vagyunk a dobogós helyekhez, a legjobb út az, ha azt próbáljuk most is célba venni, aztán a szezon végén meglátjuk, hogy hol is kötünk ki.

Olvastad már?
Eb-selejtezők: Szoboszlai brutális statisztikákkal került az álomcsapatba - egy másik magyar származású játékos is berobbant
A magyar válogatottból Szoboszlai Dominik, a svédből pedig a magyar származású Viktor Gyökeres kapott helyett a Sofascore legjobb tizenegyében az Európa-bajnoki-selejtezők után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz