A Vasas az utolsó pillanatban is igazolhat: "Vannak még terveink" - Nagy Miklós az NB I-es célokról is beszélt

A Sportrádió "Hazafutás" című műsorának volt a vendége az NB I-es Vasas csapatának sportigazgatója, Nagy Miklós aki az angyalföldiek korábbi U21-es válogatott középpályásával, Hinora Kristóffal beszélt a következő szezon várakozásairól.
Póczik Dávid 2022. július 21., csütörtök 12:46
A Sportrádió "Hazafutás" című műsorának volt a vendége az NB I-es Vasas csapatának sportigazgatója, Nagy Miklós aki az angyalföldiek korábbi U21-es válogatott középpályásával, Hinora Kristóffal beszélt a következő szezon várakozásairól.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 21., csütörtök 12:46

A Vasas FC az NB II bajnokaként készül az élvonalbeli idényre. Hogy az OTP Bank Ligában milyen céljai lehetnek az angyalföldi együttesnek, arról Nagy Miklós sportigazgató beszélt.

- Nyilván nem lesz könnyű dolgunk, de hinnünk kell magunkban és ha beletesszük a munkát, akkor sikeresek lehetünk. Nem szeretném rátenni a terhet a csapatra és nem szeretnék olyan várakozásokat kelteni, ami esetleg túlzó lenne, úgyhogy úgy gondolom, hogy a realitás talaján kell maradnunk és ezért hangoztatom mindig, hogy nekünk az elsődleges célunk az a bennmaradás lehet ebben a szezonban - mondta a klubvezető a Sportrádióban. - Jó felkészülés áll mögöttünk, most már a frissítő szakaszba érünk. Úgyhogy a csapat erőállapota megfelelő, nem nagyon hátráltatta semmi a felkészülésünket.

Jelenleg kisebb sérülés bajlódik a piros-kékek éves középpályása Hinora Kristóf, aki ebben a témában osztotta Nagy Miklós gondolatait.

Az elsődleges célunk - frissen feljutó csapatként - az lehet, hogy sikerüljön a bennmaradás. Én is pozitívan állok az egészhez és én is bizakodó vagyok, hogy mindenki mindent meg fog tenni ezért. 

A piros-kékek sportigazgatója kitért a csapat nyáron érkező, új játékosaira is. A Vasas nagyon termékeny átigazolást tudhat már most magáénak: Novothny Soma, Géresi Krisztián, Dombó Dávid, Baráth Botond, Deutsch László és Hidi Patrik is a klubhoz igazolt.

- Elég jól tudtuk ezeket az igazolásokat abszolválni abból a szempontból, hogy valóban az volt a cél, hogy a szabadon igazolható játékosok között nézelődjünk és gyakorlatilag minden igazolásunk ebben a körben történt. Valóban igyekeztünk specifikusan, célzottan erősíteni a csapatot, mondhatjuk, hogy minden csapatrészbe tudtunk igazolni.

Az átigazolási szezon az ugye még tart, tehát ez itt természetesen még nem fog lezárulni és hogyha az előző évek, szezonok átigazolási időszakait nézzük, akkor nem egyszer az utolsó pillanatokban igazoltunk meghatározó játékosokat, így volt ez Pátkainál vagy Otigbánál, úgyhogy ez egész az utolsó napig elhúzódhat, vannak még terveink - fogalmazott Nagy.

Hinora az átigazolások kapcsán arról beszélt, mit nyerhetnek az új játékosok érkezésével a csapat meglévő játékosai.

- Szerintem ettől lehet mindenki jobb napról napra, meg ettől nyújthat jobb teljesítményt, hogy van egy vetélytársa a csapatban. Úgy gondolom, hogy most mindenkinek van vetélytársa a csapatban és mindenki próbál megküzdeni a helyéért jelen pillanatban. 

- Gyakorlatilag ez jelentheti azt, hogy két csapatra elég játékosa van a Vasasnak - folytatta Nagy. - Ha nagyon mélyen belemegyünk ebbe az átigazolási szezonba és az igazolt játékosok minősítésébe, akkor azt azért mondhatom, hogy gazdaságilag kedvező feltételek mellett tudtunk igazolni. Elsősorban mélyült a keretünk és bővebb lett, tehát nem beszélnék A- és B-sorról, hanem inkább egy nagyon erőteljes versenyhelyzetről, szinte minden poszton két játékosunk rendelkezésre áll. Mondhatjuk azt, hogy akár két sort is ki tudnánk állítani, az edzőmérkőzéseinken is ez volt tapasztalható.

Az interjú zárásban Nagy arról beszélt, a Vasasnál sok fiatalnak biztosítanak majd játékpercet a következő szezonban.

- Maximálisan arra fogunk törekedni, hogy a következő szezonban több fiatalt be tudjunk majd építeni, ugye ez egy opcionális szabályozás az MLSZ részéről, ami megfelelő anyagi dotációval jár, ha ezt valaki teljesíti. Nálunk ez nem opcionális feltétel lesz, hanem mi elvárjuk a szakmai stábtól, hogy ezt vegye figyelembe és mi kalkulálunk is ezzel a költséggel. 

Olvastad már?
NB I: Az Újpest betonbiztos sereghajtó, fradista fiatallal kapaszkodik az újonc – megmondjuk a “tutit” az eddigi igazolásokról
Átigazolási erősorrend az NB I-ben, avagy így igazoltak eddig a csapatok - tabellával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz