MTK

Megvan az MTK új vezetőedzője - hivatalos bejelentés

Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott Lucsánszky Tamással, így a következő időszakban az ezidáig a Ferencváros utánpótlásában dolgozó, korábban Mezőkövesden és Nyíregyházán is edzősködő szakember irányítja a kék-fehéreket.
Dudás Gábor 2019. március 11., hétfő 17:26
Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott Lucsánszky Tamással, így a következő időszakban az ezidáig a Ferencváros utánpótlásában dolgozó, korábban Mezőkövesden és Nyíregyházán is edzősködő szakember irányítja a kék-fehéreket.
Szerző: Dudás Gábor 2019. március 11., hétfő 17:26

Lucsánszky Tamás lett az MTK Budapest új vezetőedzője, a vasárnap menesztett Feczkó Tamás munkáját átvéve - derült ki a patinás klub hétfői bejelentéséből.

Az 52 éves szakember 2014-ben feljuttatta fel az élvonalba a Nyíregyházát, ahol azonban már nem ő vezette a csapatot, 2016-ban pedig a statisztikák alapján a legeredményesebben dolgozó hazai edzőnek számított a profi osztályokat tekintve: abban az évben a megszerezhető pontok közel 70%-át gyűjtötte be a Soroksár élén - csapatával sokáig feljutó helyen állt többek között a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia, a ZTE vagy a Békéscsaba előtt.

A tréner januárban vette át a Ferencváros U19-es csapatának irányítását, de most igent mondott az élvonalbeli lehetőségre.

Polyák Balázs, a kék-fehérek sportigazgatója részletesen beszélt arról az mtkbudapest.hu-nak, mi indokolta az edzőváltást, de arról is, mi döntött Lucsánszky Tamás kinevezése mellett.

Miért döntött a klubvezetés az edzőváltás mellett?
- Hadd kezdjem azzal, hogy először is megköszönjem Feczkó Tamásnak az eddigi közös munkát, hiszen köszönettel tartozunk neki azért, amiért visszajuttatta a csapatot az NB I-be. Hosszú távon terveztünk vele, az élvonalban is eredményesen kezdődött a közös munka, így megvolt a remény arra, hogy a jó teljesítmény a szezon során a lehető leghosszabb ideig kitartson. Azonban a jó kezdés után bekövetkezett egy komolyabb megtorpanás, gödörbe került a csapat játékban, és az eredmények sem jöttek, és ez a válság már hosszabb ideje tartott. Az utolsó 12 mérkőzésből csak három alkalommal tudtunk nyerni, nyolc vereség mellett, miközben a mezőny jelentős része ennél kiegyensúlyozottabban szerepelt, főleg igaz ez a tavaszi idényre. Az sem mellékes szempont, hogy a kevésbé sikeres szereplés mellett, ahogy említettem a játékban is éreztünk visszaesést, ebből az állapotból kellett most kizökkenteni a csapatot.

Utódja Lucsánszky Tamás lesz. Miért rá esett a választás?
- Jól ismerjük őt, hiszen korábban, még Feczkó Tamás érkezése előtt már felmerült az, hogy az MTK-hoz kerüljön. Akkor alaposan feltérképeztük, és olyan szakembernek ismertük meg, aki egyértelműen alkalmas lehet arra, hogy ennél a klubnál dolgozzon. Tudjuk róla, hogy szeret nagyon aprólékosan dolgozni, taktikailag nagyon felkészült szakember hírében áll. Tőle a már említett, hosszabb ideje tartó tendencia megfordítását várjuk, mindkét fél abban bízik, hogy egy hosszútávú együttműködés veszi ezzel kezdetét közöttünk. Konkrét helyezésről nem érdemes beszélni, de bízunk abban, hogy vissza tudjuk magunkat helyezni a mezőnynek abba a részébe, ahol általában a szezon első harmadában álltunk. Két jól sikerült mérkőzéssel is sokat lehet a tabellán előre lépni, viszont ez fordítva is igaz, arra is tekintettel kellett lenni, hogy két forduló alatt bárki veszélybe kerülhet akár a középmezőnyből is.

Az utód kiválasztásánál mi volt a legfontosabb szempont?
- Csak olyan szakember merülhetett fel, aki képes azonosulni a filozófiánkkal. Az MTK Budapest klubfilozófiája jól ismert: egyértelmű, hogy szeretnénk minél eredményesebben szerepelni, de közben a saját utánpótlásunkra is támaszkodni, és megadni a lehetőséget azoknak a fiataloknak, akik potenciálisan esélyesek lehetnek a nemzetközi karrierre. Elfogadjuk, hogy az MTK Budapest ebből a szempontból speciális klub, hiszen mindez a pillanatnyi eredményesség mellett megnehezítheti akár a vezetőedző, akár az én munkámat is, de a tárgyalások során természetesen érintettük ezt a komplexebb feladatkört is. Lucsánszky Tamás legutóbb az utánpótlásban dolgozott, így maximálisan azonosulni tudott a céljainkkal. Nagyon jól ismeri az U19-es bajnokság mezőnyét, így a mi fiataljainkra is jelentős rálátása volt, és a stábjával együtt kimondottan szeretne arra figyelmet szentelni, hogy egyfajta kapocs legyen az U19-es együttes és az első keret között.

Mennyi időre szól az új vezetőedző kinevezése?
- Egyelőre az idei szezonra szól a megállapodás, de pozitív folyamatok és megfelelő eredmények elérése esetén mindkét fél hajlik arra, hogy ezt a következő szezonra, akár hosszabb időszakra is kiterjesszük.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz