Leköpte a román játékos magyar ellenfelét, csapata a félidőben faképnél hagyta a Békéscsabát - reagált a klub

Kakaskodás, sportszerűtlen magatartás miatt piros lap, egy különös kérés, majd sértődött távozás. A félresikerült Békéscsaba-Arad edzőmeccshez foghatót még nem tapasztalt Schindler Szabolcs vezetőedző, és Igricz Mihály klubigazgató is értetlenül áll a több ízben is együttműködő csapatok ellentéte előtt.
Csakfoci Admin 2019. október 13., vasárnap 9:20
Kakaskodás, sportszerűtlen magatartás miatt piros lap, egy különös kérés, majd sértődött távozás. A félresikerült Békéscsaba-Arad edzőmeccshez foghatót még nem tapasztalt Schindler Szabolcs vezetőedző, és Igricz Mihály klubigazgató is értetlenül áll a több ízben is együttműködő csapatok ellentéte előtt.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 13., vasárnap 9:20

Tudomásunkra jutott, hogy a pénteki Békéscsaba-Arad edzőmérkőzés félbeszakadt, és a román másodosztály 3. helyén álló vendégcsapat a félidőben hazautazott. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Igricz Mihályt, az NB II-ben érdekelt Békéscsaba 1912 Előre klubigazgatóját, aki részletesen beszélt oldalunknak az incidensről.

- Az első félidőben a román csapat kapott egy kiállítást sportszerűtlen viselkedés miatt, ezt reklamálták. - kezdte Igricz a csakfoci.hu-nak. - A félpályán volt egy csúnya belemenés a román játékos részéről, Nagy Sándort rúgták meg, ezután alakult ki egy kisebb kakaskodás, ekkor történhetett valami, és következett a kiállítás. A románok viszont azt mondták, hogy ha ez a játékos nem állhat vissza a második félidőben - ami teljesen szabálytalan lett volna -, akkor ők nem hajlandók pályára lépni. A bíró azt válaszolta, hogy ez nem lehetséges, akkor a románok levonultak.

A vitás esethez közelebb álló Schindler Szabolcs vezetőedzőt is felkerestük, aki a piros lap kiváltó okát is elárulta.

- A mérkőzés előtt az aradi csapat vezetőedzőjével megbeszéltük, hogy egy sportszerű mérkőzést játszunk. - szögezte le a szakember. - Én általában azt képviselem, hogy a játékosaimnak be kell tartania a szabályokat, mondtam is nekik, hogy nyugodtan játsszanak. Igaz, volt egy kisebb szabálytalanság a mi részünkről is, de aztán - ahogy a játékvezetőtől hallottam -

az aradi játékos leköpte a mi játékosunkat.

Ez szerintem nem fér bele, futballidegen magatartás. Van egyfajta sportszerűség, amit követni kell. Ők vitatták ezt, de szerintem ha az egyik futballista leköpi a másikat, akkor teljesen jogos a piros lap. Az eset egyértelmű volt, ezt minden játékosom megerősítette. Ha van egy kisebb szabálytalanság, azt el kell viselni.

Igricz hozzátette, nem ez az első eset idén, amikor román egyesület sportszerűtlenül viselkedik egy magyar csapattal szemben, ugyanakkor dicsérte az NB I-ben alapvonali asszisztensként működő Békés megyei játékvezető, Csonka Bence  határozott fellépését.

- Addig is elég kemény mérkőzés volt, jó iramú találkozó, ezért is sajnálom nagyon, hogy félbeszakadt. Én nem tudom, hogy a románok tisztában vannak-e vele, hogy ha valakit kiállítanak, akkor az már nem jöhet vissza - legalábbis azon a mérkőzésen biztosan nem. Lehet, hogy Romániában ezt lehetővé teszik a szabályok, vagy a bíró megengedi, de nálunk nem. Mindenesetre azt mondták, hogy ők köszönik szépen, nem folytatják a játékot.

Főként azt sérelmezték, hogy a legjobb játékosukat állította ki a bíró, de hát a szabályok mindenkire vonatkoznak.

Nem akarom a mérleg nyelvét magunk felé billenteni, de teljesen jól járt el a játékvezető. A románok ezeket a dolgokat nehezen viselik, másképp követik ezeket a szabályokat, ahogy ezt a craiovai meccsen, a Honvéd ellen is láthattuk.

Schindler továbbment: tudomása szerint az aradiaktól nem áll távol, hogy önkényesen lezárjanak egy felkészülési meccset.

- Nekem igazság szerint azt mondták, hogy volt már rá precedens, hogy félbeszakadt egy Arad elleni találkozó, az elmúlt 3-4 alkalommal voltak problémák. Én magam sok mindent megéltem, de ilyenben nem volt még részem. Ültem már kispadon román csapatok ellen is, keményen játszottak mindig, de nem feltétlenül durván. Én örültem volna, ha folytatódik a mérkőzés, mert erre készültünk. Ők is ideutaztak Aradról egy félidőért, nekünk is így lett kialakítva a heti programunk.

Zárásként Igricz kiemelte, a két klub korábban jó viszonyt ápolt egymással, ezért is volt különösen groteszk a kialakult helyzet.

- Már többször is játszottunk ellenük, télen mi voltunk náluk, most ők jöttek. Ők kerestek meg minket az edzőmérkőzés lehetőségével, mert náluk is válogatott szünet van. Jó a viszony a két klub között, ezért is szomorú, hogy a vezetőedzőjük így gondolkodott. Nekünk nem szóltak semmit, csak felültek a buszra, és elmentek, náluk ez valószínűleg így működik. Én is próbáltam marasztalni őket, kértem, hogy értsék meg, hogy a szabály az szabály.

Még próbálkoztak azzal is, hogy akkor bírók nélkül folytassuk a mérkőzést, de a mi stábunk erre azt mondta, hogy nem vállaljuk az ebből adódó sérülésveszélyt.

Valahogy biztos meg tudtuk volna oldani, elvezette volna ott valaki a meccset, de ha megint durva belépő van, vagy más vitás helyzet, akkor elszabadult volna a pokol.

A 11 ponttal a 13. helyen álló Békéscsaba jövő vasárnap a 10 ponttal 17. helyezett Szolnokot fogadja a Merkantil Bank Ligában, ahol minden bizonnyal számíthatnak a viharsarkiak az összezörrenést sérülés nélkül megúszó Nagy Sándorra is.

WERNIGG MÁRTON

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz