Vidi: "Még a történtek hatása alatt állok"; Böde rizikó és magas labda sem volt - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a két vasárnapi bajnokit az OTP Bank Liga 7. fordulójában, Pakson és Budapesten. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2020. október 18., vasárnap 21:20
Így látták a szakvezetők a két vasárnapi bajnokit az OTP Bank Liga 7. fordulójában, Pakson és Budapesten. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 18., vasárnap 21:20

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Paksi FC – ZTE FC 3-1 (Balogh B. 45., Hahn 48., 75., ill. Könyves 25.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Beszámoló és videók itt!

Bognár György (Paks): - Elégedett vagyok a győzelemmel és a hozzáállással is maximálisan. A küzdőszellem kiváló volt, viszont számomra a játék minősége hagyott kívánnivalót maga mögött. A Zalaegerszeg is megpróbált futballozni, amit sikeresen szétromboltunk, de minőségileg építkezni nem nagyon tudtunk, ebben javulnunk kell a jövőben. Voltak jó labdaszerzéseink, amikből el lehetett volna indulni, de azok a húsz-, harmincméteres gyors és pontos passzok hiányoztak ma.

Böde Dániel védőszerepével semmi rizikót nem vállaltam, Ő egy kész futballista, megvan a fizikuma és a rutinja, valamint a hozzáállása is, hogy megoldja ezt a faladatot, egy percig nem féltettem.

Fejesei, helyezkedései mind kiválóak voltak, szeretném olyan faladat elé állítani, ahol ismét örömét leli a játékban, adottságaival pedig több poszton is hasznára van a csapatnak. Pozitív, hogy Dani erre vevő! Hahn az ellenfelek szempontjából rendkívül kellemetlen játékos, nagyon sokat mozog, mindig megtalálja a labda, aktív, így örülök, hogy ilyen szépen halad előre, egy húszat rúghatna a bajnokság végére. Lenzsér Bence a második félidőre felvette a ritmusunk, így onnantól Ő is szépen megoldotta feladatát. A cseréink fontosak voltak, hiszen még mindig vívunk az erőnlétünkkel. Mindenkinek gratulálok a győzelemhez. (paksifc.hu)

Boér Gábor (ZTE): - Úgy érzem, olyan első félidőt produkáltunk, amilyet idegenben kell, és akár le is zárhattuk volna a mérkőzést, nagy lehetőségeink voltak erre. Sajnos nagyon rosszkor és nagyon buta gólt kaptunk a félidő utolsó utáni percében. Ez nyilván rányomta a bélyegét a játékunkra. A második félidő elején gyors gólt kaptunk, szinte saját magunkat végeztük ki. Ilyenkor egy csapatnál azért el tud szakadni a fonál, elmegy az a játéka, amit előtte magabiztosan játszott. Nem kellene így lennie, de sajnos előfordul. Próbáltunk frissíteni, de ma ez sem sikerült, a cserék sem tudtak úgy hozzátenni a játékhoz, ahogy szerettük volna. Hogy aztán megint szinte magunknak lőjünk egy újabb gólt. Gratulálok a Paksnak és sajnálom, hogy nem tudtuk az első félidőt játékát folytatni. Sajnos nem először kerültünk bajba egy szöglet után, most is megtörtént, nem jól reagáltuk le a kipattanó labdát. 

Nem éreztem "magas labdának" azt, hogy Böde védőt játszott, szerintem a mezőny egyik legjobbja volt.


Bp. Honvéd – MOL Fehérvár FC 2-2 (Balogh N. 46., Traoré 74., ill. Nego 64., Petrjak 67.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

Beszámoló és videók itt! 

Bódog Tamás (Honvéd): - Jó mérkőzést láthattunk. Megvoltak azok a periódusaink, amikor jól játszottunk, és azok is, amikor a Fehérvár kerekedett fölénk. Igaz, hogy többet birtokolták a labdát és több helyzetet dolgoztak ki, dehát ilyen a foci, hogyha kicsit jobban összpontosítunk és a végén kaput talál Ugrai lövése, akkor ezt a meccset meg is nyerhettük volna. A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek a pályán, nehéz dolgunk volt, mert a labdát nem tudtuk minden helyzetben megtartani, próbáltuk úgy megjátszani a csatárokat, hogy utána fel tudjunk zárkózni, azonban ezt a játékot nem igazán tudtuk megvalósítani.

A hozzáállással és az akarattal nem volt gond, úgy gondolom, ezekre lehet építeni, egyelőre messze vagyunk attól a játéktól, amit játszani szeretnénk.

Márton Gábor (MOL Fehérvár):

Nehéz helyzetben vagyok a mérkőzés után, egyelőre még a történtek hatása alatt állok.

Kiválóan játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, miközben az ellenfél szinte el sem jutott a kapunkig. A Honvéd egyenlítő góljáról annyit, hogy sajnos az ilyesmi benne van a futballban. Hogyha hátul hibázol és gólt kapsz, nincs lehetőség a javításra, hogyha elől kimarad egy helyzet, akkor azon lehet még javítani. A mai mérkőzés és eredmény bizonyos értelemben nem volt igazságos. A Honvédnak esélye nem volt a győzelemre, mi domináltunk a mérkőzésen. Természetesen hibátlanul nem lehet lejátszani egy meccset, ettől függetlenül megnyerhettük volna a találkozót, de ez sajnos ma nem sikerült. (molfehervarfc.hu)

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz