Vidi: A legfontosabb feladatunk az volt, hogy talpra álljunk – ezt várják az edzők

Három mérkőzést is rendeznek vasárnap az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A ZTE a Honvédot fogadja, a Fradi a Puskást, míg a Vidi az Újpestet.
Privacsek András 2020. október 4., vasárnap 14:28
Három mérkőzést is rendeznek vasárnap az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A ZTE a Honvédot fogadja, a Fradi a Puskást, míg a Vidi az Újpestet.
Szerző: Privacsek András 2020. október 4., vasárnap 14:28

15:00 ZTE - Honvéd

Boér Gábor (ZTE): – Senkit sem szabad, hogy megtévesszen a kispestiek tabellán elfoglalt helye, mivel az nem tükrözi hitelesen tudásukat, és mellékesen egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak. Élőben és felvételen is többször megtekintettem találkozóikat és rendkívül jó képességű a csapat. Úgy gondolom, a későbbiekben a bajnokság meghatározó klubjai közé tartoznak majd. Mi szeretnénk folytatni a sorozatunkat, hazai pályán mindenképp a három pont a célunk. Ez sok energiát követel, de továbbra is a ránk jellemző támadófutballal fogunk dominálni. Igazán kellemes gondokkal küzdhetek, mivel végre a teljes állomány a rendelkezésemre áll, így már a keret összeállításánál nehéz dolgunk van a szakmai stábbal. (honvedfc.hu)

Bódog Tamás (Honvéd): – Az Újpest elleni mérkőzésen mindenképpen csalódás volt a második félidő, amit szeretnénk kijavítani vasárnap, Zalaegerszegen. Azt a koncentráltságot, azt a futómunkát, amit az első 45 percben produkáltunk, tovább kell vinnünk, a második felvonásba is bele kell raknunk. A hibákat mindig ki kell elemezni, mert abból tanul az ember, ugyanakkor látni kell azt a munkát is, amit elvégez a csapat. Nagyon jól és intenzíven dolgoznak a játékosok, ahogy eddig is, remek hozzáállással végzik a feladatukat, és próbáljuk őket megerősíteni abban, hogy ha ennyi munkát beletesznek, akkor nem szabad elajándékozniuk egy-egy szituációt vagy mérkőzést, sokkal inkább ajándékozzák meg magukat ennek a munkának az eredményével, főleg, ha az már félig a kezükben van. Le kell tudnunk zárni egy mérkőzést, agresszívabbnak és tudatosabbnak kell lennünk kilencven percig, nemcsak az első félidőben. Feltérképeztük a hétvégi ellenfelet, tudjuk, hogy mik az erősségei, és bízunk benne, hogy amit elterveztünk, meg tudjuk valósítani a pályán. A Zalaegerszeg jó periódusban van, a legutóbbi két győzelmével megvan az a pozitív lendülete, ami pillanatnyilag nálunk hiányzik, de szeretnénk egy győzelemmel megfordítani ezt a sorozatot. (honvedfc.hu)

17:30 Ferencváros - Puskás Akadémia

Sergei Rebrov (Ferencváros): - A klub, a játékosok, a szakmai stáb és természetesen a szurkolók számára is óriási boldogság, hogy kedden bejutottunk a Bajnokok Ligájába, az pedig külön öröm, hogy csütörtökön az is kiderült, hogy Európa legjobbjait láthatjuk majd vendégül a csoportkörben. Minden ellenfélre maximálisan felkészülünk és mindenki ellen küzdeni fogunk majd, egyelőre azonban a magyar bajnokságra és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Egy nemzetközi kupamérkőzés és egy magyar bajnoki más szint, nehéz az átállás egy olyan meccs után, mint a keddi volt, de vasárnap is mindent megteszünk majd a sikerért. A Puskás Akadémia az eddigiekben is bizonyította, hogy a legutóbbi idény végén elnyert bronzérem nem a véletlen műve volt, ráadásul a csapat tovább erősödött, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk ellene. (fradi.hu)

Vanczák Vilmos (a Puskás Akadémia másodedzője): - Örültünk, hogy bejutott a Ferencváros a BL-be.  Tiszteljük őket, de nyerni szeretnénk. Támadószellemben futballoznak, ahogy mi is, ezért élvezetes, jó mérkőzéseket szoktunk játszani egymás ellen. Szép számmal rúgtuk a gólokat ellenük, remélem ezt most is meg tudjuk tartani. Bízom benne, hogy amit hétközben gyakoroltunk, azt a mérkőzésen sikeresen tudjuk véghez vinni. (pfla.hu)

20:00 MOL Fehérvár FC - Újpest

Márton Gábor (MOL Fehérvár FC): - A legfontosabb feladatunk az volt a napokban, hogy talpra álljunk és regenerálódjunk a csütörtöki EL-mérkőzés után. Frissítenünk kell a csapaton, ez a kulcsa annak, hogy megnyerjük az Újpest elleni találkozót, hazai pályán természetesen csak a győzelem az elfogadható eredmény. Szerencsére minden játékosra számíthatok, nincs hiányzónk a csütörtöki mérkőzéshez képest. Az utazás és a csütörtöki meccs jó adag energiát kivett belőlünk, sok időnk nincs a felkészülésre, de meg fogjuk oldani a feladatot. (molfehervarfc.hu)

Predrag Rogan (Újpest): - Újabb nagy csata áll előttünk, a Fehérvár egy remek csapat, bizonyította ezt tavaly és idén is. De a futball kiszámíthatatlan, éppen ezért mindig van lehetőség a bizonyításra. Bár a Fehérvár sajnos kiesett az európai harcból - itt szeretném külön kifejezni a gratulációmat és tiszteletemet a csapatnak és az edzőnek egyaránt az eddigi menetelésért -, nem számítunk könnyű küzdelemre, vagy fáradt játékra, hiszen ebben a szezonban, a dupla terhelés ellenére, nem távoztak pont nélkül egy meccsről sem, ami azt bizonyítja, hogy nemcsak fizikailag, de fejben is rendben van a MOL Fehérvár FC. Éppen ezért is keményebben edzettünk az elmúlt héten. Lassan az új játékosaim is beépülnek a csapatba, ami a védelemnek és a középpályának jelent erősítést. Felkészültünk testileg és lelkileg is, emelt fővel és hatalmas motivációval fogunk pályára lépni. (molfehervarfc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz