Újpest: "Az ország legnagyobb tábora minket segít; Böde elég feszültséget kelt a Fradinál" - így készülnek a derbire

Az Újpest ügyvezetője és csapatkapitánya is az év kiemelt eseményének nevezte a derbit, amelyet szeretnének telt ház előtt megnyerni a lilák. Berta Csaba és Litauszki Róbert a Ferencváros elleni rangadóról.
Dudás Gábor 2019. február 7., csütörtök 11:30
Az Újpest ügyvezetője és csapatkapitánya is az év kiemelt eseményének nevezte a derbit, amelyet szeretnének telt ház előtt megnyerni a lilák. Berta Csaba és Litauszki Róbert a Ferencváros elleni rangadóról.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 7., csütörtök 11:30

"Abszolút telt házra számítunk a derbin"

"Az év legnagyobb eseménye vár ránk szombaton" - így fogalmazott Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója azon a sajtóeseményen, amely a közelgő Ferencváros elleni rangadó kapcsán is került megrendezésre a Szusza Ferenc Stadionban. A klubvezető kiemelte, hogy a derbin is igyekeznek majd a gyermekeket, a családokat is kiszolgálni, akciókkal (lásd a családi jegyeket vagy a diákszektort például) megszólítani őket, hogy "a mérkőzés élménye mellett a pályán kívüli tevékenységünkkel is minél jobban kiszolgáljuk a nézőinket" - nyilatkozta Berta.

Honlapunk felvetésére a várható nézőszámról is beszéltek Újpesten.

- A legutolsó információink szerint nem sok jegy maradt, mondhatni a megszokott ütemben haladnak az eladások. Abszolút telt házra számítunk - mondta az ügyvezető, majd elhangzott, hogy a szerda délelőtti állapot alapján több mint 7 ezer belépő már gazdára talált hazai részről.

Litauszki: "Böde újat már nem tud mutatni, de..."

Az összességében már a 11. bajnoki derbijére készülő újpesti csapatkapitány, Litauszki Róbert szerint a szombati találkozó most is más, mint a többi, mind a fizikai-mentális felkészülést, mind a heti munkát illetően.

- Nyilván nagy dolog a csapat életében mindig, amikor derbit játszunk. Ilyenkor más a felkészülés is, akárki akármit mond, hogy nem kell ilyenkor csak a meccs előtt foglalkozni azzal, hogy ki az ellenfél, ez nem így van. Ilyenkor a vezetőedzőnk is jobban nyomatékosítja a dolgokat, több videózás is van, többször is átvesszük az alapsémákat a csapat játékát illetően. Ez már kedden megkezdődött és folytatódni fog a mérkőzésig. A derbi az derbi, egy nagyon fontos napja az évnek. Könnyebb volt így a felkészülés is, hogy tudtuk, már a második bajnoki mérkőzés a Ferencváros elleni lesz. Sokkal motiváltabb volt így a társaság. 

A csakfoci.hu kérdésére, mely szerint készülnek-e külön is arra, hogy az Újpest ellen is sokszor eredményes Böde Dániel is pályára lép-e majd szombaton, a védő így felelt:

Tisztelem és elismerem Böde Dánielt, mint játékost, de úgy gondolom, különösebben nem kell foglalkozni azzal, hogy játszik-e, elég sok feszültséget kelt a neve a Ferencváros háza táján...meglátjuk, hogy ki fog majd pályára lépni, de figyelni kell rá, ha játszik, hiszen nagyon veszélyes játékos, ezt már többször is bebizonyította. Valóban számtalanszor találkoztunk már a pályán, újat már nem tud mutatni, de oda kell figyelni rá.

Az újpesti szurkolók szerepéről így nyilatkozott a bekk.

- Láthatjuk, hogy Magyarország legnagyobb szurkolótábora minket segít

nagyszerű érzés, amikor mellettünk állnak a drukkereink, nagyon sokat tudnak lendíteni a játékunkon a nehezebb időszakokban. Tény, hogy vannak nehezebb pillanatok, amikor a tábor és a csapat picit eltávolodik egymástól, nekünk nyilván a célunk, hogy elérjük, hogy a szurkolók minél jobban támogassanak minket mindig. Nélkülük nagyon nehéz minden. Amikor nagy számban kint vannak, az nagy lökést tud adni, meccseket tud eldönteni, amikor viszont a nemtetszésüket fejezik ki, az viszont blokkot jelenthet a csapatnak is. 

Újpesten nem akartak "ész nélkül igazolni"

A zöldeknél jóval nagyobb játékosmozgás volt télen, a liláknál viszont változatlanabb, összeszokottabb maradt a keret.

- A Ferencváros valóban nagyon aktív volt az átigazolási piacon, hoztak új játékosokat, akik nagyon jó minőséget képviselnek. Ennek ellenére úgy gondolom, nekünk nem kell ezzel foglalkozni, a saját játékunk számít, arra kell koncentrálni. Saját közönség előtt nem akarunk védekezni, nem is az a stílusunk, dominálni szeretnénk a pályán. És szeretnénk hosszú idő után nyerni, mert sajnos az elmúlt időszakban nem volt részünk győzelemben. Nagyon fontos lenne a három pont a hátralévő tavaszi meccsek tekintetében is - mondta Litauszki.

Az átigazolások kapcsán Berta Csaba ügyvezető hozzátette, hogy a téli átigazolási időszakban eleve nehezebb erősíteni, de egyébként sem akartak "ész nélkül igazolni", inkább posztra szerződtettek új és kezdőként is bevethető futballistákat. A csapat gerince megvan, bár látják a "foltokat" is Újpesten.

- A csapat támadójátéka, a támadások befejezése akadozik az idényben, ennek a megoldásán is dolgozik a stáb. Ugyanakkor a bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt, ami mindenképpen bizakodásra ad okot. Van mit javítani, de az alapmag megvan, amihez nem volt most érdemes hozzányúlni. 

Olvastad már?
Vignjevic-interjú: "Nem sírni kell, hanem követni a Vidit" - az Újpest edzője egy meglepő igazolásról és Novothny kérőiről
Megnyomhatja az átigazolási hajrát az Újpest, Nebojsa Vignjevic, azonban továbbra sem a létszámot akarja növelni, csak minőségi erősítéseket tervez.
Elolvasom

DUDÁS GÁBOR

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz