Fotó: mtkbudapest.hu

Újabb eurómilliós üzletet kötött az MTK - hivatalos

Ylber Ramadani után Bojan Miovski is a skót élvonalbeli Aberdeen labdarúgója lesz, a válogatott játékos átigazolási díjért vált klubot.
Budai László 2022. június 23., csütörtök 14:45
Fotó: mtkbudapest.hu
Ylber Ramadani után Bojan Miovski is a skót élvonalbeli Aberdeen labdarúgója lesz, a válogatott játékos átigazolási díjért vált klubot.
Szerző: Budai László 2022. június 23., csütörtök 14:45

Az MTK Budapest hivatalos honlapján jelentette be, hogy Bojan Miovski a felek közötti megállapodás értelmében átigazolási díjért a skót élvonalban szereplő Aberdeen FC-hez igazol, amennyiben a támadó megfelel a kötelező orvosi vizsgálaton.

A csakfoci.hu információi szerint 1 millió eurót megközelítő összegért váltott klubot a válogatott játékos. A kék-fehérek ezzel rövid időn belül már nem először kötnek eurómilliós üzletet, hiszen ha csak a közelmúlt eseményeit vesszük alapul, akkor komoly átigazolási díj ellenében adták el Schäfer Andrást (Genoa), Schön Szabolcsot (FC Dallas) és Vancsa Zalánt (City Group) is.

A mostani üzlet sikerességét növeli, hogy Miovski 2020 nyarán szabadon igazolható játékosként, igen fiatalon és “szinte ismeretlenül” került a kék-fehérekhez az észak-macedón bajnokságban szereplő Renova együttesétől. Két év alatt az MTK-nál játszott 60 tétmérkőzést, ezeken 19 találatot szerzett, valamint kiosztott 10 gólpasszt.Miovski az MTK játékosaként jutott el előbb az U21-es, majd a felnőtt válogatottban való szereplésig: 2021 őszén debütált az észak-macedónoknál, azóta már duplázott is a nemzeti együttesben. Az olaszok elleni világraszóló győzelemhez gólpasszal járult hozzá a vb-pótselejtezőn.

A kék-fehérek hivatalos honlapján olvasható hír szerint a fiatal támadó iránt jelentős nemzetközi és hazai érdeklődés mutatkozott az elmúlt időszakban, az MTK a játékos akaratával összhangban végül a négyszeres skót bajnokkal egyezett meg - mint ismert, Ylber Ramadanit is az Aberdeen vásárolta meg az MTK-tól.

Úgy tudjuk, akárcsak korábban Ramadani esetében, Miovskinál is felmerült, hogy Angliában folytassa karrierjét, ám a Brexit után megváltozott szabályok miatt - ugyanez volt a helyzet Ádám Martin esetében is - erre egyelőre nem volt lehetőségük.

A skót bajnokság azonban ennek köszönhetően a Premier League előszobája lett, az itt eltöltött szezonok után a játékosok már könnyebben tudnak a topligába szerződni. A skót klubok ezért az utóbbi időszakban tudatosan fektetnek be játékosokba, hiszen az Angliába való továbbértékesítés felerősödhet. A Ramadanit és most Miovskit megvásárló Aberdeen például nemrég értékesítette a 18 éves Calvin Ramsay játékjogát mintegy 5 millió euróért a Liverpoolnak.

Átalakult az MTK Budapest vezetése

Az MTK Budapest csütörtökön közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a 2022/2023-as szezonra megújul az MTK Budapest FC Zrt. vezetőségének összetétele.

Az Igazgatóságban Zakor Sándor tulajdonos, dr. Selei András klubigazgató és Somogyi János gazdasági igazgató kap helyet.

Dr. Selei András felel mostantól az MTK Budapest sportszakmai munkájának összehangolásáért, klubigazgatóként ő felügyeli a felnőtt csapatok, az akadémiai terület és a női szakág teljesítményét. Selei sportjogi szakjogász, ügyvéd évek óta a klub kötelékében dolgozik jogi vezetőként, és két éve az elmúlt két szezonban két aranyérmet szerzett U19-es együttes, valamint az NB III-as csapatot felügyeli sportmenedzserként. Az idei évtől ügyvédi tevékenységét szünetelteti, hogy klubigazgatóként kizárólag a klubra fókuszálhasson. Játékosként Garami József vezetése alatt mutatkozott be az NB I-es csapatban. MTK-s megbízatása előtt a Monor sportigazgatójaként dolgozott három éven át Horváth Dávid vezetőedzővel karöltve, a közös munka gyümölcse volt a klub bravúros, NB II-be való jutása.

Az már egy ideje köztudott, hogy Bognár György szakmai igazgató felel az NB II-es, az NB III-as és az U19-es csapatok szakmai munkájáért, valamint a játékoskeret kialakításért.

A jövőben klubmenedzserként Polyák Balázs feladata lesz a klub játékos- és átigazolási politikájának a végrehajtása, beleértve a honi és nemzetközi értékesítést. Megbízása részeként a folytatásban is felügyeli a tehetségek felkutatását, valamint elősegíti a fiatalok számára az átmenetet a profi labdarúgásba. Mint arról feljebb is írtunk,  az ő sportigazgatói korszaka alatt épített fel a klub több tehetséget is, és igazolt külföldre többek között Schäfer András (Genoa), Schön Szabolcs (Dallas FC), Vancsa Zalán (City Group).

Továbbra is Székely Zsolt akadémiaigazgató felel a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián és az előakadémiai korosztályokban folyó munkáért, míg Szabó Dávid társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja a 2015 óta az MTK kötelékében végzett munkáját.

Olvastad már?
Fradi: Dániából érkezik a csapat új igazolása - hivatalos
A Fradi bejelentette az elmúlt szezonokban a dán élvonalbeli AaB együttesét erősítő belső védő, Rasmus Thelander szerződtetését.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Fradi
Wingo búcsúzik
Azok után, hogy a Fradi a hétvégén bejelentette Henry Wingo távozását, a játékos az Instagramon köszönt el a szurkolóktól. 3,5 év után igazol el.
Tovább az összes átigazoláshoz