Cseri: "Hogy történhet ilyen a kislányom és a feleségem előtt?!" - a pályán és azon kívül is bántalmazták

A Mezőkövesd szélsője a kettős kiállításról, az idegenben megnyert mérkőzésről, és az őt meglökdöső kisvárdai szurkolóról beszélt honlapunknak.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 15., vasárnap 11:50
A Mezőkövesd szélsője a kettős kiállításról, az idegenben megnyert mérkőzésről, és az őt meglökdöső kisvárdai szurkolóról beszélt honlapunknak.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 15., vasárnap 11:50

Komoly nézeteltérés alakult ki a mezőkövesdi és a kisvárdai játékosok között a két csapat NB I-es mérkőzésének szünetében szombaton. A felvételen nehezem kivehető eseményekre a vendégek alapembere, Cseri Tamás adott magyarázatot, oldalunk megkeresésére.

- Grozav engem lefejelt, én őt ezért számon kértem. - kezdte Cseri a csakfoci.hu-nak. - Ezért kaptunk mindketten sárga lapot, amire én nem biztos, hogy rászolgáltam. Utána Cukalasz beütött egyet a csapattársamnak, Karnitszkijnak. Nem is igazán értettük, hogy miért kapott pirosat a fehérorosz, ezt utólag a bíró sem tudta megmagyarázni. Annyit mondott, hogy salamoni döntést hozott.

Nem tudom, hogy a segítői pontosan hol álltak, valószínűleg ők nem láthatták, hogy engem megfejelt Grozav, és ezzel indult az egész.

Engem ez háborított fel, jeleztem is a bírónak, illetve Lucasznak, aki egyetértett velem. A bíró viszont így döntött, ezt tiszteletben kell tartanunk.

Olvastad már?
Forrtak az indulatok: Hatalmas balhé az NB I-es meccs félidejében – videó
Az első félidő lefújását követően még a pályán alakult ki hatalmas balhé a Kisvárda-Mezőkövesd mérkőzésen. Az óriási tömegjelenet közepette nehéz volt kideríteni, ki kezdte a kakaskodást, ám a játékvezetői tanácskozás után Bognár végül négy lapot osztott ki: Cukalasz és Karnickij pirosat, Cseri és Grozav sárgát kapott.
Elolvasom

Nem Grozav fejelése volt ugyanakkor az egyetlen atrocitás, amit a szélső aznap elszenvedett. Honlapunk tudomására jutott, hogy a stadionon kívül is megtalálták a mérkőzés alatt a hazai szurkolók által kifütyült Cserit, erről is megkérdeztük a 31 éves futballistát.

- Az egyik szurkoló meglökött a végén. Nem is értem, hogy a VIP-parkolóban ilyen hogy történhet meg az 5 éves kislányom és a terhes feleségem szeme láttára, és elszomorít, hogy nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy a játékosok nyugodtan el tudják hagyni a stadiont. Miután az incidens megtörtént, megjelentek a szervezők. Hogy addig hol voltak, azt nem tudom, ez a stadiontól 5 méterre történt.

Jött utánam a szurkoló, mondta a magáét, én mondtam neki, hogy hagyjon békén. Ő folyamatosan rángatott, és azt hajtogatta, hogy hogy képzelem ezt a viselkedést, amikor náluk is játszottam. Megkértem, hogy foglalkozzon a saját csapatával, és velük közölje, ha valami problémája van. Aztán megfenyegetett, hogy ha még egyszer Kisvárdára jövök, akkor megvárnak, és jól meg fognak verni. Ekkor számon kértem, hogy mi az, hogy megvárnak és megvernek, ezután lökött meg.

Egy kisvárdai ismerősöm állt közénk, hogy a szurkoló ne tudjon megütni, ezután érkeztek csak meg a rendezők. Nem találkoztam még ilyennel. Szidhatnak az egész mérkőzésen, mert megvették a jegyet, azt kiabálnak, amit akarnak, de nem kellene tettlegességhez folyamodniuk, illetve a családomnak nem kellene ilyet látnia.

Cseri Tamás arra is kitért, hogy mi lehetett az oka "támadója" felindultságának.

- Ahogy a lelátón a feleségem hallotta, a szurkolók azt gondolták, hogy én provokáltam ki Cukalasz kiállítását, de a felvételen látszik, hogy Karnitszkijnak mosott be egyet.

Én lezártam magamban a kisvárdai korszakot, már több időt töltöttem el Mezőkövesden, mint Kisvárdán. Eddig azt hittem, hogy jó viszonyt ápolok a helyiekkel, de úgy néz ki, hogy mégsem.

A játékos végül azt is hozzátette, hogy a játékvezetői döntés, és a szurkolói nyomás sem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

- A jobbik csapat nyert. Nekik egy kapura lövésük volt, a gólnál a fejes, meg még talán egy kapufa, de végig mi uraltuk a mérkőzést. Sokkal jobbak voltunk, igazságos eredmény született a végén, de akár többet is rúghattunk volna. Kilenc a kilencben jobban kijött, hogy melyik volt most a jobb csapat.

WERNIGG MÁRTON

Olvastad már?
Évek óta nem látott piros-cunami az NB I-ben: A keleti botránymeccsnél is voltak durvábbak - videók
Bő négy évvel ezelőtt fordult elő utoljára az, ami az OTP Bank Liga 6. fordulójában történt. Kisvárdán és Diósgyőrben tettek a legtöbbet a rekordért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz