Összesen öt piros lapot hozott az OTP Bank Liga 6. köre, ennyi kiállítást egy fordulóban pedig a 2014/15-ös szezon hozott utoljára

– hívja fel a figyelmet az M4 Sport, hozzátéve, hogy akkor viszont még 16 csapat volt az elsőosztályban, tehát nyolc meccs kellett a bő “terméshez”. Akkor hat találkozón mutattak fel a piros lapot, csak a Debrecen-Újpest és a Lombard Pápa-Dunaújváros meccs maradt kiállítás nélkül.

Ezúttal a Kisvárda-Mezőkövesd talákkozó vitte a prímet, hiszen a “keleti rangadón” 2 piros lapot és összesen 8 lapot mutatott fel Bognár Tamás játékvezető. Mint arról beszámoltunk, az első félidő lefújását követően, még a pályán alakult ki hatalmas balhé a mérkőzésen, és az óriási tömegjelenet végén Bognár négy lapot osztott ki: Sztavrosz Cukalasz (Kisvárda) és Alekszandr Karnickij (Mezőkövesd) pirosat, Cseri Tamás és Gheorghe Grozav pedig sárgát kapott.

Repültek a piros lapok Kisvárdán

Két-két sárga és piros lap zárta a Kisvárda–Mezőkövesd mérkőzés első félidejét, volt fejelés, pofon és tömegjelenet is a lefújást követően. Főszerepben Grozav 🟨, Cukalasz 🔴, Cseri 🟨 és Karnitsky 🔴így tehát 10-10 emberrel folytatja mindkét csapat, itt nézheted élőben a meccset: http://bit.ly/2AjA9vv

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat

Apropó Cseri: a kövesdiek középpályását nem csak a pályán “találták meg”, de a mérkőzést követően is, erről a játékos a csakfoci.hu-nak beszélt részletesen.

Cseri: “Hogy történhet ilyen a kislányom és a feleségem előtt?!” – a pályán és azon kívül is bántalmazták

De visszatérve a piros lapok rég nem látott számához: Kisvárdán kívül Diósgyőrben is dupláztak, hiszen a ZTE két futballistája, Devecseri Szilárd és Kocsis Gergő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A fordulóban az ötödik kiállítást Gévay Zsolt, a Paks védője szenvedte el a Ferencváros elleni bajnokin.

A dupla pirosnál is volt már rosszabb

A lapokban leggazdagabb (8 lap), kisvárdai mérkőzés az elmúlt évek toplistájára így sem férne fel, hiszen öt alkalommal is előfordult már az utóbbi tizenöt évben, hogy egy NB I-es meccsen összesen 12 sárga, illetve piros kártyát mutatott fel a játékvezető.

A legtöbb kiállítást (hármat) két mérkőzés hozta az elmúlt másfél évtizedben: a 2005-ös Kaposvár-REAC, illetve a 2010-es Lombard Pápa-Haladás találkozó.

Utóbbi meccsen, Nagy Gábor kiállítása után Molnár Balázs azért kapott piros lapot, mert kivette a kártyát Alvaro Garcia Miguel játékvezető kezéből…