Lanzafame: "Ez volt magyarországi karrierem legnagyobb élménye" - derbi-reakciók

A Ferencváros 1-0-s győzelmével ért véget az idény első Fradi-Újpest-derbije. A lefújást követően a hazai játékosok euforikus, míg a vendégek bekkje, Litauszki Róbert inkább letargikus hangulatban nyilatkozott.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 30., vasárnap 9:20
A Ferencváros 1-0-s győzelmével ért véget az idény első Fradi-Újpest-derbije. A lefújást követően a hazai játékosok euforikus, míg a vendégek bekkje, Litauszki Róbert inkább letargikus hangulatban nyilatkozott.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 30., vasárnap 9:20

A gólszerző Davide Lanzafame határozottan elhelyezte a találkozót eddigi karrierjében:

Ez volt magyarországi pályafutásom legnagyobb élménye. Ismerem a derbi történetét, emellett jól játszottunk és gólt is szereztem. Természetesen nem örülök neki, ha lecserélnek, de a mérkőzés végén boldog voltam hiszen nyertünk. Hét ponttal állunk a Honvéd előtt a tabella élén. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy a Vidi mit játszik holnap (vasárnap - szerk.)

Dibusz Dénes elárulta, hogy Máté Csaba nem túlzott, amikor a hétközi edzések fokozott sérülésveszélyéről nyilatkozott:

Az edzők felhívták a figyelmünket arra, hogy a hétvégén lesz a mérkőzés, és nem az edzésen kell odapakolni a másiknak. A találkozón védekezésnél nem voltunk mindig jó helyen, ezt a szünetben meg is beszéltük. Az Újpest erre játszott, próbáltak kontrázni, de a második félidőre kihúztuk a méregfogukat. Azt gondolom, hogy ez volt a legjobb mérkőzésünk Rebrov érkezése óta, most tudtunk a leginkább dominálni.

Az utolsó percek egyikében egy tisztázással kis híján gólpasszt adott a kilépő Böde Dánielnek, erre a következőképpen emlékezett vissza:

Egy indításnál kellett tisztáznom. Az volt a legfontosabb számomra, hogy jól találjam el a labdát, és hogy minél messzebbre rúgjam. Szerencsére Dani jó ütemben indult el, volt egy párharca az ellenfél kapusával, sajnos nem jó irányba pattant a labda. Nem ez volt a célom, de nagyon örültem volna, ha sikerül gólpasszt adnom.

A vendégek kezdőjébe eredetileg nem nevezték, mégis végigjátszotta a mérkőzést Litauszki Róbert.

Nem vagyok elégedett magammal, egy tompa játékot hoztam a csapattal együtt. Ristevskinél valami adminisztratív probléma volt,

nekem meccs előtt szóltak 10 perccel, hogy én fogok játszani. Én csak beugró voltam ezen a mérkőzésen, ami mondjuk úgy, hogy nem volt egyszerű feladat számomra. Fejben helyre kellett azt tennem, hogy a mester nem számított rám egy ilyen fontos mérkőzésen.

Úgy gondoltam, hogy megérdemelném, hogy én játsszak, és meg is tettem mindent érte. Számomra csalódás volt, hogy a mester így döntött, nekem ezt nem volt könnyű megemészteni.

TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Az ellenfél játékát dicsérte, de azért csak mértékkel:

–  A Fradi mindenben jobb volt. Nem azt mondom, hogy ők jók voltak, de kevésbé voltak rosszak. Jobb formában voltunk az elmúlt hetekben, a tavalyi év játékát tudtuk hozni, dinamikusan támadtunk. Ezzel szemben a Ferencvárosnál új edző volt, és úgy láttam, hogy akadozott a gépezet.

Végül megvédte a kritikák kereszttüzében játszó Novothny Somát, aki az előző idényben 17 gólig jutott, de az idei kiírásban egyelőre nem tudott betalálni:

Novothny fogja a gólokat rúgni, ha jönnek a beadások. Soma tavaly úgy rúgott 17 gólt, hogy – nem akarok hazudni – de szerintem 17-szer ért a labdához. A tizenhatoson belül nagyon veszélyes tud lenni, ha a beadások megtalálják.

A nyilatkozók sorát a Fradi középpályása Sigér Dávid zárta. Ő a mérkőzés mellett saját formáját is értékelte kérésünkre.

Elégedett vagyok a győzelemmel, de az első félidőben nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. A második félidőben már uraltuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki.

Megmondom őszintén, hogy nagyon nagy célokkal jöttem ide. Erre számítottam, hogy játszani fogok, alapembere akartam lenni a Ferencvárosnak. Az, hogy ez ilyen hamar sikerült, főleg hogy jött ez a sérülés is, felülmúlta a várakozásaimat.

Most viszont úgy érzem, hogy három rangadó után már nem véletlenül jelöl a mester a kezdőbe.

Olvastad már?
Vignjevic szerint nagyon féltek a játékosai, Rebrov elmondta, miért cserélte le Lanzafamét - értékelések
A Fradi edzője úgy érzi, kiszolgálták a szurkolókat, Vignjevic szerint a zöld-fehérek jobban akarták a győzelmet. Edzői értékelések a szombati bajnokikról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz