Ferencváros – Újpest 1-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt a szurkolóknak, kiszolgáltuk a közönségünket. Főleg a második félidőben volt sok helyzetünk, ebből egyet belőttünk, megérdemelten nyertük meg a derbit. Én nekem ez a második derbim volt, mert számomra a Honvéd elleni is egy egy igazi fővárosi derbi volt, bár nyilván sokaknak ez a legfontosabb. A hangulat remek volt, mindkét klub szurkolói élvezhették a párharcot, ez a lényege a futballnak.

Bár Lanzafame szerezte a győztes gólt, ma ő volt az egyik legjobb a csapatban, de én nem szeretnék senkit kiemelni, az egész csapat harcos volt, mindenkire igaz volt. Azért került a kezdőbe, mert ilyen dolgokra képes, végül azért cseréltem le, mert butaság után összeszedett egy sárga lapot, és nem szerettem volna, ha veszélybe kerül egy ilyen felfokozott hangulatú meccsen.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – A Ferencváros azért nyert, mert jobb volt, nem azért, mert valami extra különleges lett volna a játékukban. Ők jobban akarták a győzelmet, ahhoz pont elég jól játszottak, hogy egy góllal megnyerjék a derbit.

Nem voltunk energikusak, nem voltunk magabiztosak, nem vállaltunk kockázatot, talán néha féltünk is, enélkül nem lehet derbit nyerni, bár semmilyen meccset sem. Ez számomra meglepetés volt, pár játékoson éreztem a félelmet, nem az ellenféltől, hanem attól, hogy hibáznak. Néhány játékosnál már előre aggódtam, hogy az atmoszféra hogyan hat rájuk, és sajnos nem csalódhattam pozitívan.

Nem láttam a pálya széléről, hogyan tudnék változtatni a dolgokon. Ebben a hangulatban nem is hallottak engem, így ezúttal nem igazán tudtam semmit tenni a csapatomért. Kockázatvállalás, futás nélkül ilyen meccset nem lehet megnyerni.

Haladás – Paks 1-2

Szamosi Tamás (megbízott edző, az eltiltott Horváth Ferenc helyett): “Szervezett futballt próbáltunk bemutatni, ami szerintem sikerült is. Ezért megilleti a fiúkat a dicséret, azonban a végére elfogytunk erőben. Az elmúlt két napban próbáltuk stabilizálni a védekezésünket, de úgy néz ki, még nem igazán sikerült. Sajnos Németh Milán megsérült, ezért kényszerből Habovdát kellett balvédőben játszatnunk – ő hibázott a második gólnál. De fel fogjuk rázni a csapatot, ki fogunk lábalni ebből a hullámvölgyből.”

Balhé Szombathelyen: 15 percig bojkottáltak, a meccs után elzárták a kijáratokat a dühös szurkolók

Csertői Aurél (Paks): “Az első félidőben mindkét csapat óvatosan futballozott, aminek következtében igazi komoly helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A második félidőt úgy kezdtük, hogy egy hatalmas hibánkat kihasználva vezetést szerzett az ellefél. De nem zuhantunk össze, ellenkezőleg. A meccs utolsó 20, 30 percében a Hali fölé tudtunk kerekedni, és jó futballal sikerült megfordítanunk az eredményt. Volt tartása a csapatnak, és örülünk az idegenbeli győzelmünknek!” (paksifc.hu)

MTK – Mezőkövesd 2-2

Feczkó Tamás (MTK): “Az első félidei játékunk nagyon jó volt, meg is szereztük a vezetést, helyzeteink voltak, veszélyes átlövéseink, de Dombó többször is bravúrral mentett. Ebben a játékrészben el kellett volna dönteni a meccset. A fordulás után már nem voltak meg a helyzeteink, el kell ismerni, hogy a Kövesd jól játszott, így végül a sírból visszahoztunk egy pontot. Az első 45 percben ült, amit kitaláltunk, talán a szünetben elhittük, hogy ez a meccs már megvan.” (mtkbudapest.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Mi egy szerdai meccsen vagyunk túl, azt gondolom, az első félidei játékunkra ez rányomta a bélyegét. A második félidőben magunk javára fordítottuk a találkozót, úgy vélem, és egy megnyert meccset adtunk ki a kezünkből. Akkor friss emberek álltak be, ez is sokat számított. A csapat sokat fejlődik, azon vagyunk, hogy úgy dolgozzunk, hogy ezeket a meccseket be is húzzuk.” (mtkbudapest.hu)

Puskás Akadémia – Honvéd 1-0

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): „A Honvéd célravezető futballt játszik, direktbe, gyorsan hozza játékba a két éket, akik remek futballistákEzekből a helyzetekből sokszor eredményes a Honvéd, küzdeni kellett, hogy ezeket megakadályozzuk, de felvettük a kesztyűt. Amíg az első félidőben játékban múltuk felül ellenfelünket, addig a második felvonásban küzdelemben vettük fel a versenyt a Honvéddal, így végül megérdemelten nyertünk. Nem talált rajtunk fogást az ellenfél, csak két beívelés után volt helyzete, míg a kontrák után még nekünk is adódott lehetőségünk.” (honvedfc.hu)

Supka Attila (Honvéd): “Felkészültünk, tudtuk, mit fog játszani a Puskás Akadémia, és az ellenszerét is tudtuk, de csak egyszer sikerült alkalmaznunk, amikor 0-0-nál Danilo ziccerbe került. A saját szögletünknél bődületes hibát követtünk el, ebből rúgott gólt az ellenfél. Mindent megtettünk, minden csatárt becseréltünk, de egyikőjükben sem volt benne ma a gól.”

Debrecen – Kisvárda 3-1

Herczeg András (Debrecen): “Az első félidőben is felülmúltuk az ellenfelünket. A Kisvárda egy szép támadásból gólt rúgott, de már akkor is mi irányítottuk a játékot. A második félidőben sikerült fokoznunk a tempót, nagyobb nyomás alá helyeznünk a Kisvárdát, így megérdemelten nyertünk.”

Dajka László (Kisvárda): “Az utóbbi hetekben nem futballozott ilyen hitelhagyottan, kicsit gyáván a csapatunk. Nagyon szép góllal megszereztük a vezetést, utána pedig visszahúzódtunk, pedig senki nem kérte ezt. Így a hazaiak helyzeteket teremtettek, az első félidőben még kihagyták azokat, utána viszont már nem. A mai játékunk alapján a hazaiak megérdemelten nyertek, gratulálok nekik.”