Heves indulatok kísérték az NB I 9. fordulójában megrendezett Haladás – Paks bajnokit. A vendég tolnaiak 2-1-es győzelmét hozó találkozó előtt a vasi szurkolók és a klub vezetősége közötti nem éppen rózsás viszony miatt a szervezett szurkolói csoportok nem jelentek meg a lelátón. 15 percnyi bojkott után érkezett a tribünökre többszáz Haladás-szimpatizáns, akik percekig skandálták a “Nem kérünk az NB II-ből, hej, hej!” rigmust, amit a már a kezdő sípszótól pályán lévő szurkolók nagy része is tapssal jutalmazott.

A szombathelyi vezető gól megszerzése után, valamint a találkozó folyamán időnként biztató rigmusok is felhangzottak, de a hajrában, amikor 1-1-nél a paksiak veszélyeztettek, majd a győztes gólt is megszerezték, elfogyott a türelem. A lefújás után tovább záporoztak a kritikus, már-már gyalázkodó mondatok (a drukkerek például a gyárba küldenék dolgozni a játékosokat), majd a B-közép tagjai maguk elé rendelték a futballistákat, akik tapssal köszönték meg a biztatást.

Ezt követően hiába hagyták el a szurkolók a stadiont, az események nem értek véget: a drukkerek egy csoportja a játékosok és a vezetők által is használt sajtó- és VIP-bejárat elé vonult, amit ezért lezártak és biztonsági emberekkel biztosítottak. Így a játékosok és az autóval érkező médiamunkatársak sem tudtak távozni egy ideig, később egy másik kijáratot nyitottak meg a rendezők.

A szombathelyi szurkolók bő egy hete drapériákat feszítettek ki a Haladás Sportkomplexum kerítésére, amelyben nyíltan bírálták a játékosokat és a vezetőséget is.