TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Haladás – Paks 1-2

Gólszerzők: Priskin 51. ill. Simon A. 62., Kecskés 89.

A Haladás első bajnokiján lépett pályára a szlovák Michal Hipp menesztése óta, ám a vasiak kispadján nem ülhetett ott egy korábbi eltiltás miatt Horváth Ferenc vezetőedző, így Szamosi Tamás másodedző irányított.

Priskin jelentkezett az első lövéssel, de fölé szállt a próbálkozása. A 15. percben megérkeztek a Haladás ultrái is, a bojkottáló drukkerek hangos „Nem akarunk NB II-t, hej, hej!”rigmussal „csatlakoztak” a mérkőzéshez. Habovda beadása után Priskin fejelt fölé, a játékrész legnagyobb helyzetét azonban a Paks alakította ki a 45. percben: egy keresztlabdát Hahn vett le, majd kerülte meg parádésan ellenfelét, lövését azonban Király bravúrral védeni tudta.

A második félidő Németh Milán kényszerű lecserélésével kezdődött, majd a hazaiak megszerezték a vezetést: Egy labdavesztés után Funsho passzolt Priskinhez, aki a jobb kapufa segítségével lőtt a hálóba (1-0). Nem kellett azonban túl sokat várni a válaszra: Bal oldali paksi beadás után Király ütötte el a labdát, de pont Simon András elé, aki a hálóba bombázott (1-1). A paksiak a hajrában a szombathelyiek fölé kerekedtek, a 88. percben Bertus pörgetett centikkel mellé, majd rá egy percre Kulcsár ment el sokadszorra a jobb oldalon, középre adását Kecskés lőtte a jobb alsóba (1-2).

Ezzel a Paks megnyerte a mérkőzést, a hajrában látottak alapján megérdemelten fordítottak a tolnaiak.

Balhé Szombathelyen: 15 percig bojkottáltak, a meccs után elzárták a kijáratokat a dühös szurkolók

Puskás Akadémia – Honvéd 1-0

Gólszerző: Knezevic 16.

A találkozó első tíz perce nem hozott nagy izgalmakat. Ám a 15. percben Danilo lépett ki tisztán tíz méterre a kaputól, lövését nagy bravúrral tolta ki Danilovics. Két perccel később már a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést, Mioc fejesét követően lépett ki a légiós, majd nem is hibázott, és vezetéshez juttatta a hazaiakat (1-0).

A 36. percben Heris veszített labdát a védekező harmadban, ám a vendégek kontratámadása Nagy középre tartó lövésében akadt el. A 44. percben még Danilo sarkazására N’Gog csapott le, ám a tekerése alig fél méterrel ment el Danilovics kapuja felett, így 1-0-al mentek a szünetre csapatok.

A második félidőben a Honvéd nyitotta a cserék sorát, Danilo jött le, a helyére Tischler állt be, amivel egyértelmű volt, hogy a kispestiek az egyenlíteni szerettek volna. Az 57. percben majdnem sikerült is Holender lépett el Heris mellől, és a jobbról érkező labdát pöckölte nem sokkal a jobb kapufa mellé. Két perccel később a hazaiak veszélyeztettek – Knezevics megpattant lövése szállt el nem sokkal a bal kapufa mellett.

A hajrához közeledve a Honvéd végig nyomott, és helyzeteket is kialakítottak a kispestiek, de nem sikerült begyötörni az egyenlítő találatot, így maradt 1-0-s Puskás-győzelem.

Debrecen – Kisvárda 3-1

Gólszerzők: Takács 55., 83., Barna 65. ill. Horváth 10.

A papírformának ellentétesen a Kisvárda kezdte kezdeményezőbben a mérkőzést, aminek a 10. percben meg lett az eredménye. Protic baloldali beadása után üresen maradt középen Horváth, aki nem hibázott és négy méterről a kapu közepébe továbbította a labdát (0-1).

Az elkövetkezendő percekben a hazaiak próbálkoztak, majd a 23. percben kis híján egyenlíthetett volna a Debrecen: egy rövid hazaadás után Felipe éppenhogy el tudta rúgni a labdát Varga elől, ami Szécsihez került, de a visszaemelése pontatlan volt. A 39. percben ismét Varga volt aktív, és tüzelt távolról, ám Felipe oldalra kitolta a labdát, így 0-1-el mentek pihenni a felek.

A fordulás után ismét a debreceniek nyomtak, sőt egyenlíteni is tudtak: Az 55. percben egy kis szöglet után Takács fejelt hat méterről a bal alsóba (1-1). A kapott gól után a kisvárdaiak cseréltek, viszont a gólt a Loki szerezte: a 65. percben megfordították a mérkőzést a hazaiak, Bódi szabadrúgása a lécen csattant, majd a kipattanót Barna kb. 9 méterről a bal alsóba fejelte (2-1). A hátralévő szűk fél órában cserék és sárga lapok jellemezték a találkozót, valamint a 83. percben még Takács is betalált Könyves indításából, aki így kialakította a 3-1-es végeredményt.

MTK – Mezőkövesd 2-2

Gólszerzők: Bognár 7., Kanta 89., 11-esből ill. Molnár G. 63., Drazic 80.

Az MTK Budapest kezdett jobban, főleg Bognár volt aktív. Rögtön az elején, a lapos lövésénél Dombónak lábbal kellett nagyot menteni, de a 7. percben már betalált a volt kövesdi játékos: Gerától kapott jó átadást, és egy remek csel után higgadtan helyezett a hálóba. Rögtön utána Lencse növelhette volna a hazai előny, de közeli lövését fogta a vendégek kapusa.

Veszélyes kövesdi kontrák után Balogh Béla fejelt majdnem a hálóba, de a megpattant labda a bal alsó sarok mellé ment. Nem sokkal később Bognár lőtt alig a léc fölé 26 méterről, majd Pintér Ádám tökéletesen ugratta ki Gerát, aki lőni is tudott embere mellett 13 méterről, de a lapos lövését szépen fogta Dombó. A túloldalon Vajda 24 méteres szabadrúgását Kicsak tolta szögletre a bal alsó sarok elől, így 1-0-al fordultak a csapatok.

Fordulás után kisebb lehetőségek adódtak (Kanta lőtt fölé, míg Drazic mellé), majd a félidő közepére némileg átvette az irányítást a vendégcsapat, amely eredményt is hozott: egy kavarodás után a csereként beállt Molnár egyenlített ki közelről (1-1). A folytatásban Koszta veszélyes lövése fölé ment, majd bő 10 perccel a vége előtt ő dönthetett volna, ám 11 méteres lövését bravúrral fogta Kicsak.  A vendégek így is megszerezték a vezetést: Vadnai beadását Drazic fejelte a léc alá a 80. percben.  Nem maradt azonban 1-2: a 89. percben Kanta értékesítette a Torghelle ellen elkövetett szabálytalanság utáni 11-est, döntetlen lett a vége.

Az MTK a korai vezetése után, a helyzetei alapján már korábban meglőhette volna a második gólját, ami döntő lehetett volna, ám a második félidőre a Mezőkövesd nagyon feljött, nyerhetett is volna, de a hazaiak nem adták fel, így a döntetlen reálisnak mondható.