Két romániai edzőt is a veretlen magyar NB I-es tréner helyén látnak már - sajtóhír

Kinti sajtóhírek szerint a nyártól mindenképpen romániai edzője lesz a Kisvárdának.
Dudás Gábor 2022. február 10., csütörtök 12:20
Kinti sajtóhírek szerint a nyártól mindenképpen romániai edzője lesz a Kisvárdának.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 10., csütörtök 12:20

Mint ismeretes, a tavalyi év végén hosszabb idő után dőlt el, hogy Erős Gábor marad a Kisvárda vezetőedzője - igaz, papíron Révész Attila sportigazgató a szakvezető, hiszen neki van pro-licence. Akkor sokáig úgy tűnt, a román Adrian Mutu lehet a befutó, de az egykori Chelsea-, Juventus- és Inter-csatár addig várt a román válogatott kispadjára, hogy végül arról és az NB I-es állásról is lemaradt.

Erős munkája eddig igen eredményes a szabolcsi klubnál, hiszen a Kisvárda a vezetésével még nem veszített mérkőzést az élvonalban, igaz, a Magyar Kupában az Újpest végül egy hajrágóllal kiejtette csapatát.

Sajthírek szerint a várdaiak ennek ellenére sem tettek le arról, hogy a nyártól romániai szakembert nevezzenek majd ki a magyar klubidény meglepetéscsapatánál. A helyi Digi Sport és Eurosport is arról számolt be, hogy Mutu mellett a legutóbb Aradon dolgozó, magyar származású Bálint László is esélyes lehet a magyarországi kinevezésre.

A 42 éves tréner azután távozott január végén az UTA csapatától, hogy a szurkolók szidalmazták őt és a családját, ezt pedig nem tudta elviselni. Bálint – akinek szerződése idén nyárig tartott volna – közel három évig irányította az aradi gárdát, amelyet a 2019/2020-as másodosztályú szezonban sikerült az élvonalba juttatnia. Állítólag itteni eredményeivel győzte meg az NB I-es klubot is. Bálint 2009-ben, rövid ideig Diósgyőrben is futballozott egyébként.

A beszámolók szerint bár Kisvárdán elégedettek Erős munkájával, a következő idényben "nagy terveik" vannak és "új szintre akarnak lépni", ehhez pedig egy "nagyobb nevet" akarnak szerződtetni a kispadra.

Mindkét romániai portál úgy tudja emellett, hogy az új edző mellett csatár is érkezhet a nyáron Kisvárdára, méghozzá a már korábban kinézett Claudiu Keserü személyében. A 35 éves támadó a télen adminisztratív okok miatt nem tudott az NB I-be igazolni, de az idényt követően lehet még esély a szerződtetésére.

Egy tavaly decemberi interjúnk Erős Gáborral:

Olvastad már?
Interjú: "Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et" - a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest
Egyelőre öt mérkőzésre kapott megbízatást és ha hozza az ötödiket is, akkor biztos, hogy a Kisvárda az NB I-es tabella élén telelhet. Erős Gábor elmondta, mit gondol arról, hogy a szurkolók a nevét skandálták, beszélt maradásának esélyeiről, arról is, hogy kik a csapat legértékesebb játékosai és mitől ilyen jó a Kisvárda. A megbízott vezetőedző említést tett az elődje iszonyatosan profi szemléletéről, reagált Kisteleki István kijelentésére, és bevallja: presztízskérdést csinál abból, hogy a Kisvárda legalább a bajnokság januári folytatásáig vezesse az NB I-et.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz