Kiderült: A Fradi két játékost biztosan igazolna a nyáron Ukrajnából

Ivan Petrjak mellett több kiszemeltje is van az FTC-nek Ukrajnából, egyikükkel komoly tárgyalásban is állnak a zöldek - erről a klub egyik játékosmegfigyelője beszélt, hozzátéve, hogy a BL-csoportkör elérését célozta meg a Ferencváros, amelynek nagyon nehéz dolga nem volt a bajnok cím megnyerésével.
Dudás Gábor 2019. május 2., csütörtök 15:36
Ivan Petrjak mellett több kiszemeltje is van az FTC-nek Ukrajnából, egyikükkel komoly tárgyalásban is állnak a zöldek - erről a klub egyik játékosmegfigyelője beszélt, hozzátéve, hogy a BL-csoportkör elérését célozta meg a Ferencváros, amelynek nagyon nehéz dolga nem volt a bajnok cím megnyerésével.
Szerző: Dudás Gábor 2019. május 2., csütörtök 15:36

A Ferencváros korábbi bajnoka, az ukrán Szergej Kuznyecov, a zöld-fehérek játékosmegfigyelője két komoly kiszemeltről is nyilatkozott többek között az ukrán zbirna.com-nak.

A kiszemeltekről

- Ivan Petrjakot még a korábbi edzővel, Thomas Dollal vittük a Ferencvároshoz. Szükségünk volt egy gyors középpályásra, végül kölcsönben tudtuk megszerezni, ami egy sikeres üzletnek is bizonyult. Most tárgyalásban állunk a Sahtar Donyeckkel a kivásárlásáról.

Van egy másik ukrajnai kiszemeltünk is, akit nagyon szeretnénk megszerezni, de elsőre nemet mondott. Még nem mondanék nevet, mert még nem zárultak le a tárgyalások, próbálunk tovább dolgozni a leigazolásán (...) szeretnénk több játékost is Magyarországra csábítani.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az ukrán első osztály küzdelmeit, minden egyes forduló mérkőzéseit. Nem akarok jósolgatni, de nagyon valószínű, hogy nem csak a Ferencvárosba, hanem akár más magyar klubokba is érkeznek majd ukrajnai igazolások a közeljövőben.

Talán rá gondolt Kuznyecov:

Olvastad már?
18 éves középpályás lehet a Fradi meglepő nyári igazolása - videó
Az ukrán bajnokságban még alig játszott a nagy tehetségnek tartott Mykhaylo Mudryk, aki állítólag a Ferencvároshoz tart - első körben kölcsönben.
Elolvasom

A Fradi bajnoki címéről

- Nem volt annyira nehéz bajnoknak lenni most. Nem mondom persze azt sem, hogy egyszerű lett volna, de a legnagyobb riválisunk, a Vidi - amely a BL-selejtezőkben, majd az EL-csoportkörben is szerepelt - nem tudta tartani a lépést. Nagyjából ugyanazzal a kerettel játszották végig az idényt, ami látható fáradtságot okozott nekik a kulcsmeccseken. Ez persze nem kisebbíti a Ferencváros érdemeit, amely fáradhatatlanul haladt a célja felé végig.

Miben lett jobb az FTC Rebrovval?

- Sűrűn beszélgetek a Ferencváros veteránjaival, akik látják a fejlődést a csapaton Rebrov irányításával, összehasonlítva az előző edző munkájával. A játékosok arcán is ott van a munka iránti alázat, de az is árulkodó, hogy a szurkolók sem mennek haza a lefújás után, hanem hosszabb ideig ott maradnak a lelátón ünnepelni. Fontos volt az is, hogy Rebrov meg tudta erősíteni a csapatot az átigazolási időszakban, és most megfelelően válogat a meglévő keretből.

(Kuznyecov és a Fradi-sas)

A csapat céljairól

- Most a BL-szereplés a következő nagy kitűzött cél. Utoljára akkor volt ott a Ferencváros a csoportkörben, amikor még én is játszottam, 1996-ban...a szurkolók is emlékezhetnek az akkori őrületre, amikor nagyon nehéz volt bejutni a meccseinkre, akkora érdeklődés volt. Most ennek a célnak az eléréséhez komoly támogatókat is szerzett a klub.

A maximum cél a BL-csoportkör, de jó lenne legalább az Európa Liga főtáblájára felkerülni.

Magyar vs. ukrán bajnokság

- Nehéz összehasonlítani a kettőt. A labdarúgás körülményeit, szervezettségét tekintve azt hiszem, a magyar foci az ukrán elé került, de a Ferencváros költségvetése össze sem hasonlítható például a Sahtar Donyeckével vagy a Dinamo Kijevével. A magyar foci szép lassan lépdel előre, ami a futballfanatikus miniszterelnökének is köszönhető. Az állam rengeteg pénzt adott a sportágnak az elmúlt tíz évben. Úgy gondolom, ennek hamarosan komoly pozitív hatásai lesznek majd.

Olvastad már?
Durva útja lesz a Fradinak a BL-ben - a magyar klubok nagy mumusa is szembejöhet
A magyar bajnok Ferencváros csapata ismét szembekerülhet a Maccabi Tel-Avivval, de akár a tavaly az EL-csoportkörben a Vidit oda-vissza verő BATE-t is kaphatják a zöld-fehérek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz