Szombat délután matematikailag is biztossá vált a Ferencváros bajnoki címének következtében az is, hogy Magyarországot a zöld-fehér együttes képviseli 2019 nyarán a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A magyar élvonal 1. helyezettje az UEFA vonatkozó szabályai szerint az 1. körben csatlakozik a sorozathoz, és alacsony nemzetközi koefficienséből adódóan már az is biztossá vált, hogy az észt, az izlandi, az északír és a ferröeri bajnokcsapatokhoz hasonlóan nem lesz kiemelt a sorsolás során.

A lehetséges ellenfelek listáján szerepel a szintén a szezon vége előtt bajnoki címet ünneplő Dundalk, illetve a Rosenborg, de akár a magyar csapatok helyzetét több ízben is megkeserítő BATE Boriszov, a Fradit tavaly az EL-selejtezőből kiejtő Maccabi Tel-Aviv, vagy Kleinheisler László előző csapata, az Astana is szembekerülhet a Ferencvárossal.

Nem eldöntött ugyanakkor a Holman Dávidot és Guzmics Richárdot felvonultató szlovák bajnok Slovan Bratislava, illetve a Vidivel 2015-ben összekerülő The New Saints sorsa sem, az ő besorolásuk további 12 eldöntetlen pontvadászat végkimenetelétől függ majd.

Biztosan kiemelt csapatok az 1. selejtezőkörben:

Biztosan nem kiemelt csapatok az 1. selejtezőkörben:

Egyelőre nem eldöntött:

(forrás: kassiesa.home.xs4all.nl)

A Fradi belépett az európai elitbe 30. bajnoki címével – térkép a rekorderekkel