Mykhaylo Mudryk személyében ukrán középpályás érkezhet a Ferencvároshoz a nyáron – tudta meg a sportanalytic.com. Az ukrajnai portál szerint a Sahtar Donyeck mindössze 18 éves támadó középpályása első körben kölcsönben kerülhet a magyar bajnokhoz – hasonlóképpen klubtársához, az ukrán válogatott szélsőhöz, Ivan Petrjakhoz.

Az ukrán sajtó egyébként már korábban is beszámolt arról, hogy Petrjak végleges megszerzése mellett legalább még egy helyi futballistát szerződtetne az idényt követően az FTC.

Mudryk 2016-ban került a Sahtar Donyeckhez, előbb az utánpótlásban, majd a második együttesben kapott inkább helyet, a nagycsapatban csak egy kupameccsen kupában kapott szerepet, de játszott az Ifjúsági BL-ben is hat találkozón (gólpassza is volt a Manchester City elleni mérkőzésen). Az év elején az Arszenal Kijev gárdája vette kölcsönben Donyeckből és 6 bajnokin kapott eddig szerepet, elsősorban a középpálya vagy a támadósor bal oldalán, de a csatárok mögött is futballozott már.

A 175 centiméter magas játékos az ukrán U17-es és U19-es válogatottban is szerepelt már, utóbbiban nyolc mérkőzésen ötször talált az ellenfelek hálójába.

Mudryk bemutatkozása, majd  első gólja a Sahtarban:

Orosz: “Az 1-0 a legnagyobb győzelem, 5-0-ra könnyű nyerni” – Rebrov visszaszólt Vignjevicsnek, így áll a Petrjak-ügy