Gera: "Hős, példakép, különleges képességekkel" - így reagált Anglia a visszavonulására

Volt klubjainál méltóképp megemlékeztek a Londonban és Birminghamben is közönségkedvenccé vált magyar legenda visszavonulásáról.
Dudás Gábor 2018. június 29., péntek 13:44
Volt klubjainál méltóképp megemlékeztek a Londonban és Birminghamben is közönségkedvenccé vált magyar legenda visszavonulásáról.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 29., péntek 13:44

Mint ismeretes, Gera Zoltán 39 évesen úgy döntött, befejezi aktív pályafutását és edzőként folytatja tovább. A többek között 97-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes és Európa Liga-döntős Fradi-ikon visszavonulásának híre nem csak itthon, de Angliában is komoly hírértékkel bírt.

Volt csapatainál, a West Bromwich Albionnál és a Fulhamnél hosszabban is megemlékeztek a magyar legendáról, amely mindkét gárdánál számtalan nagyszerű pillanatot szerzett a szurkolóknak.

West Bromwich Albion

Darren Moore, egykori játékostárs, a WBA jelenlegi menedzsere:

Senkinek nem voltak meg ezek a különleges képességei, mint neki.

- Nagyszerű ember és rendkívül vicces is, rengeteget adott az öltözőben is a csapatnak. Mindenki imádta őt a társak közül. Igazi családapa is egyben, aki a szeretteiért is játszott a pályán. Nagyon nagy játékintelligenciája volt, hagyta, hogy a labda melózzon, ő pedig csodálatos gólokat is szerzett a Hawthorns-ban és idegenben is. A levegőben is szinte verhetetlen volt, mert egyszerűen túlugrotta az őrzőit. Amikor pedig súlyosan megsérült, megmutatta, hogy mentálisan is milyen erős. Fantasztikus játékos volt, aki minden elismerést megérdemel, innen is csak gratulálni tudok neki a pályafutásához! Nagyon hiányozni fog a pályáról. Remélem, ebben az idényben el tud jönni majd hozzánk, hogy mi is egy hozzá méltó búcsút vehessünk tőle.

Chris Brunt, egykori játékostárs:

- Azt hiszem, az eredménysorai és a mutatói magukért beszélnek. Nagyon peches volt, amikor másodszor játszott nálunk, hiszen súlyosan megsérült. De akkor is igazi csapatember volt, a pályán kívülről is rengeteget segített nekünk. Amikor először idejött, alig beszélt angolul, de aztán ebben is nagyon sokat fejlődött. Nem csak az edzéseken találkoztunk sokat, nagyon közel is laktunk egymáshoz. Nagyszerű játékos és remek srác, aki már Budapesten is vendégül látott. Óriási karriere volt. A legnagyobb gólja? Szerintem az volt, amit a Liverpoolnak rúgott...mindkét lábával nagyszerűen lőtt és a fejjátéka is kimagasló volt, pedig nem is a legnagyobb darab srác. Egy élmény volt vele játszani.

Sam Field, a WBA utánpótlás-válogatott középpályása:

- Talán mindenkinek a Liverpool elleni gólja ugrik be először és eszembe jut, hogyan néztem a lelátóról, ahogy ketten is rárontanak, de ő a kapuba talál. Nem ismerhettem személyesen, de én is, mint minden West Brom-szurkoló csak a legjobbakat kívánhatom neki.

Nekem ő volt a kedvencem, a példaképem akkoriban, őt akartam utánozni fiatal játékosként, mindig figyelemmel kísértem a játékát. Rengeteget lehetett tanulni tőle.

Előkerült egy olyan felvétel is több szurkolói fórumban, amely a hozzászólók szerint igazán megmutatja, milyen játékos volt Gera Zoltán: soha nem adta fel és a legnehezebb helyzeteket is egyedi módon oldotta meg...

Fulham

A "Fulham hőse" - így tiszteleg a londoni klub a "Mágikus Magyar" előtt, akivel 2010-ben az Európa Liga döntőjéig masírozott a csapat. A fővárosi gárda többek között egy remek fotóválogatással és Gera pár hónappal ezelőtt látogatása során készült felvétellel is kitért a légiós visszavonulására.

 

Olvastad már?
Ezért vonul vissza Gera Zoltán: "Mindenkinek csalódást okoztam volna" - marad a Fradinál
A 97-szeres magyar válogatott játékos és Fradi-ikon, Gera Zoltán a visszavonulása bejelentése után döntése okairól és a terveiről is nyilatkozott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz