Ahogy csütörtök este arról beszámoltunk, Gera Zoltán a közösségi oldalán jelentette be, hogy 97 válogatott meccs és számos emlékezetes siker után befejezi a profi labdarúgást. A döntés hátteréről az M4 Sportnak nyilatkozott.

Pár hónapja már foglalkoztatott a gondolat. A sérülésem után, februártól már úgy számoltam, hogy vagy jó lesz a lábam vagy nem. Egy darabig úgy tűnt, rendben leszek, aztán úgy tűnt, hogy nem, és akkor el kellett döntenem, hogy mi legyen. A térdem arra nem alkalmas, hogy még egy évet “bohóckodjak” a pályán, mert akkor sok mindenkinek csalódást okoztam volna, főleg magamnak. Azt nem akartam, hogy esetleg lekiabáljanak a pályáról. Úgyhogy ezt nem vártam meg – kezdte Gera Zoltán, majd elmondta, mi lett volna még a célja a fociban.

Az volt a tervem, hogy 40 éves koromig fogok játszani. Szerettem volna még egy bajnoki címet, a Bajnokok Ligájában is szerettem volna játszani, ami nekem nem adatott meg. A válogatottban jó lett volna elérni a 150. (nevet)…, a 100. válogatottságot. De ez emberek nem arról fognak emlékezni rám, hogy ez megvolt vagy sem. Ez így volt szép és jó, örülök annak, amit elértem.

Végül a jövőjéről is ejtett pár szót.

A Fradinál fogok maradni, ott fogok dolgozni és remélem, hogy kamatoztatni tudom majd azt a tapasztalatot, amit összeszedtem Magyarországon és főleg Angliában. Lelkes vagyok, minél előbb szeretném elkezdeni a munkát. Ez egy új élet lesz, de előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a percnek.

Egy korszak vége a magyar fociban: Gera Zoltán visszavonul