Fotó: Sas Gábor

BL-lapszemle: "Megsemmisítő fölény, lassú Fradi-védők, minden idők legerősebb Qarabagja" - büszkék Kubatov szavaira az azeriek

Ezt írják az azeri lapok, miután a Qarabag 3-1-re legyőzte kedden a Ferencvárost és továbbjutott a BL-playoffba. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 10., szerda 11:27
Fotó: Sas Gábor
Ezt írják az azeri lapok, miután a Qarabag 3-1-re legyőzte kedden a Ferencvárost és továbbjutott a BL-playoffba. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 10., szerda 11:27

– "Mindenben felülmúlták a Fradit, a Qarabag meghódította Budapestet" – olvasható az azerisport.com címében. A portál kiemeli, hogy a mérkőzés előtt sok szó esett arról, hogy a Ferencváros különösen veszélyes a visszavágókon, amit a korábbi találkozók statisztikái is jól mutattak, a Qarabag azonban jobbnak bizonyult a Fradi eddigi ellenfeleinél, méghozzá sokszorosan.

"Gurban Gurbanov csapata magabiztosan és szépen nyert" – teszi hozzá a cikk. A portál elismeri, hogy időnként kiegyenlített csata folyt a pályán, és mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de az azeriek voltak azok, akik élesebbnek és veszélyesebbnek bizonyultak. Kiemelték, hogy Kady formába lendülését a Qarabag sikerének egyik kulcselemeként lehetett üdvözölni. A brazil játékos ezúttal nem a szélen, hanem a középpályán játszott, ami változatosabbá és ami fontos, kreatívabbá tette a vendégek támadásait, ezek az összetevők pedig érezhetően hiányoztak a bakui odavágón, Budapesten viszont minden a régi volt.

Az azerisport.com nem kíméli az NB I-es csapatot, azt írják, hogy a mélyről érkező hosszú keresztpasszok

már az első percektől megmutatták a Fradi védőinek nyilvánvaló hibáját: túl lassúak voltak.

Hozzáteszik, annál meglepőbb, hogy végül mindhárom gólt nem ilyen megmozdulásokból, hanem "sokkal inkább presszingből és frenetikus támadójátékból szerezték az azeriek."

A portál egy másik cikkében a Qarabag elnökét, Tahir Gezalt is megkérdezte a továbbjutásról.

– Olyan futballt mutattunk, amely a Qarabagnak és egész Azerbajdzsánnak nagyon pozitív. Nemcsak nyertünk, hanem fantasztikus játékkal tettük ezt. Most már nagyon várjuk a rájátszás körét. Azt hiszem, ez a legerősebb Qarabag a klub történelmében. Almeida és Kady visszatérése sokat segített, a Qarabag büszkévé tett minket – mondta az elnök, aki arra a felvetésre is kitért, hogy Európában azt kérdezik, mi a sikerük titka. – Igen, mindenki tudni akarja, hogyan lehet ilyen stabilitást elérni. Valóban nagyszerű rekordokat értünk el. Ahhoz, hogy ilyen sikereket érj el, "qarabagosnak" kell lenned, mindazzal együtt, amit ez jelent.

Gezal azt is elmondta, hogy büszkévé tette őt Kubatov Gábor véleménye, aki szerint "ma a jobb csapattól kaptunk ki."

A football-plus.az az egyik cikkében a Ferencváros hivatalos oldalára felöltött képet mutatja be, amin Csercseszov látható jól az előtérben, míg a háttérben a Qarabag vezetőedzője, Gurbanov alig.

– Ezt a képet a Ferencváros hivatalos honlapjáról nem érdemes alaposabban megnézni, mert Sztanyiszlav Csercseszov az előtérben, Gurban Gurbanov pedig a háttérben van. Ha a klub honlapjának munkatársai helyében lennénk, akkor minden, a munkával kapcsolatos szabályt és előírást megszegnénk, és az azerbajdzsáni edzőt helyeznénk előtérbe.

Isten tudja, melyik csapat győzte le legutóbb ilyen megsemmisítő fölénnyel a magyar bajnokot!

– olvasható a portálon, amely azt is kiemeli azért, hogy az orosz tréner úriemberként viselkedett a meccs után és elismerte, hogy a Qarabag nagyon erős csapat volt.

A qafqazinfo.az közzétett egy videót Gurbanov meccs utáni győzelmi beszédéről is.

– Lehet, hogy néha rosszul játszunk, lehet, hogy nem mindig vagyunk magabiztosak, de sosem hagyjuk el harc nélkül a pályát. Fogjuk csak fel és ünnepeljük meg ezt a győzelmet! Szívvel és bátorsággal léptünk pályára, ennek így kellett lennie, mert ez a Qarabag, és mi az egész országot képviseljük – idézi a cikk a győztes vezetőedzőt.

Olvastad már?
A Fradi BL-álmát leromboló Qarabag a Vidi támadósorából erősíthet - sajtóhír
Azerbajdzsánban azt írják, hogy Budu Zivzivadzét felajánlották a Qarabagnak, egyelőre azonban még nem tiszta, hogy a BL-playoffba jutó csapat számára érdekes lehet-e a Vidi támadója.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz