Edzőmérkőzések: Kis Károly győzelemmel kezdett a Vasasnál, a Diósgyőr 0-2-ről nyert - összefoglalók

A Vasas magabiztosan verte a Ceglédet, a Diósgyőr a Kazincbarcikát, a DVSC a Nyíregyházát győzte le. A Haladás döntetlent játszott osztrák másodosztályú ellenfelével.
Budai László 2018. június 30., szombat 12:34
A Vasas magabiztosan verte a Ceglédet, a Diósgyőr a Kazincbarcikát, a DVSC a Nyíregyházát győzte le. A Haladás döntetlent játszott osztrák másodosztályú ellenfelével.
Szerző: Budai László 2018. június 30., szombat 12:34

Felkészülési mérkőzés

Cegléd-Vasas 1-3 (Hujber 27., ill. Borbély 14., Kovács M. 59., Murka 80.)

Vasas: Bese (Megyeri, 46.) - Hinora, Szilágyi, Vaskó, Laczkó (Czingráber, 46.) - Egerszegi, Borbély (Kovács M., 46.), Barczi (Murka, 46.) - Ádám, Birtalan, Rokszin

A 63. perctől: Megyeri, Vaskó, Czingráber, Rokszin, Rákos, Kovács M., Egerszegi, Rabatin, Kovács D., Ádám, Murka

A 14. percben megszerezte a vezetést a Vasas: Borbély szabadrúgása a kapufáról a kapusra pattant, onnan pedig a hálóba - írja a vasasfc.hu. A 27. percben egyenlített a Cegléd, miután Hujber 15 méteres lövése a jobb alsóban kötött ki.

A második félidő elején Kovács Milán góljával újra az angyalföldiek vezettek: a fiatal játékos két szép csel után 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 80. percben a hazaiak kapusa próbált cselezgetni, de Murka elvette tőle a labdát, majd a kapuba gurított (1-3).


Felkészülési mérkőzés

Diósgyőr-KBSC 4-2 (Brkovic 52., Makrai 80., Hasani 85., Boros 88.), ill. Lukács 5., Gábor 10.

Diósgyőr: Bukrán (Bánhegyi, 77.) - Nagy T. (Eperjesi, 46.) (Ivánka, 69.), Karan (Lipták, 46.), Tamás (Brkovic, 46.), Forgács (Bárdos, 46.) - Busai (Ugrai, 46.), Tóth Barnabás (Mazalovic, 46.), Tóth Borisz (Hasani, 46.) – Sesztakov (Makrai, 46.), Bacsa (Vernes, 46.), Óvári (Ternován, 46.) (Boros, 69.)

Nem kezdődött jól a Diósgyőr számára az NB II-es Kazincbarcika elleni edzőmérkőzés, a miskolciak tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerültek.

A DVTK azonban a második játékrészben előbb ledolgozta hátrányát, majd a hajrában meg is nyerte a mérkőzést: Brkovic fejesből szépített, Makrai éles szögből leadott lövése után 2-2 lett, majd Hasani bombagólja és Boros találata a győzelmet is meghozta (4-2).


Felkészülési mérkőzés

DVSC-Nyíregyháza 2-0

DVSC, I. félidő: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Bényei – Bódi, Tőzsér, Csősz, Varga K. – Könyves, Takács

II. félidő: Kosicky – Újvárosi, Mészáros N., Barna, Balogh K. – Kuti, Csősz (Calvente, 60.), Haris, Bíró – Tabakovic, Kerekes.

Nyíregyháza, I. félidő: Fadgyas – Nagy J., Szegedi, Pejovic, Farkas – Ötvös, Kártik, Gulyás – Gyurján, Hornyák, Starosta

II. félidő: Jova – Polényi, Szegedi, Pejovic, Forró – Végső, Ötvös, Drgóner, Pekár – Tóth Á., Rezes

G.: Varga K. (18.), Takács (31.)

A meccs első helyzetére a 16. percig kellett várni, ekkor Bódi balról érkező szabadrúgását Takács fejelte a kapu mellé - számolt be a meccsről a dvtk.eu. Két perc elteltével megszerezte a vezetést a Loki, miután Varga Kevin 18 méterről védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba.

A 22. percben remek indítást kapott Könyves, aki egy az egyben állt a kapussal, közeli lövését azonban védte a nyíregyházi kapus. A 31. percben újabb gyönyörű gólt lőtt a DVSC: Bódi remek átadását Varga Kevin továbbította kapásból a középen érkező Takácsnak, akinek bombaerős fejesét nem tudta védeni Fadgyas.

A második negyvenöt percre teljes sort cseréltek a csapatok. Az 50. percben Tabakovic végzett el szabadrúgást 18 méterről, nem sokat tévedett, a labda a jobb kapufa mellett ment el centiméterekkel. A második félidő már nem hozott annyi helyzetet, mint az első. Harcos meccs volt, nagy küzdelem zajlott a pályán. Leginkább a nyíregyháziak térfelén folyt a játék, de komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. A Szpari szépíthetett volna, de hol a debreceni védelem mentett, hol Tomas Kosicky volt a helyén. A 77. percben Haris Attila jó 25 méteres lövése ment el a jobb kapufa mellett. A 91. percben Bíró jobbról érkező szabadrúgását Haris fejelte kapu fölé.


Felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-SV Lafnitz (osztrák II.)  2-2

Haladás: Király (Gyurján, 46.) - Habovda (Schimmer, 46.), Tamás, Németh Milán, Bosnjak - Jagodics - Medgyes (Mészáros, 46.) , Rácz, Németh Márió (Jancsó, 46.), Halmosi (Bolla, 46.) - Priskin

A szombathelyieknél kisebb-nagyobb sérülés miatt nem kevesebb mint kilenc futballista, Kolcák, Kovács, Grumics, Kovalovszki, Tóth M., Petró, Pinte, Rabusic és Funsho is hiányzott. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 10. percben Rácz 12 méterről a felső lécet találta telibe, majd Németh Márió közeli lövését védte az osztrákok kapusa, Zingl. Egy időre el is lőtték puskaporukat a vasiak, az osztrákok is vezettek néhány támadást. Viszonylag eseménytelen percek után Bosnjak a 39. percben balról, 18 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0). A gól után a vasiak játszottak fölényben, beszorították ellenfelüket saját tizenhatosára - írja a haladas.hu.

Szünet után a 48. percben Priskin száguldott el a jobb szélen, beadását a méterekről becsúszó Németh Milán alig lőtte a jobb sarok mellett. A 62. percben Bosnjak balról a hosszú oldalra ívelt, Mészáros pedig 15 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0). Két perc múlva Gschiel büntetőből szépített (2-1), majd a 70. percben egy jobb oldali beadást Zivotic továbbított öt méterről a hálóba (2-2). A 78. percben Priskin 20 méteres szabadrúgása a felső kapufán csattant. A hajrában sorra vezette támadásait a hazai együttes, de nem sikerült megszereznie a győztes találatot.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz