DVSC: "Talán túl sok rossz döntést hoztunk" - az elnök szerint sérült a fair play az NB I hajrájában

A Debreceni VSC elnöke, Szima Gábor elmondta, 99 százalék, hogy Kondás Elemér marad a csapat edzője, valamint azt is kiemelte, hogy nagyon nehéz lesz erősíteni a kereten, hiszen egy jó NB I-es futballista nem akar az NB II-ben játszani.
Nyikes Zoltán 2020. június 30., kedd 15:36
A Debreceni VSC elnöke, Szima Gábor elmondta, 99 százalék, hogy Kondás Elemér marad a csapat edzője, valamint azt is kiemelte, hogy nagyon nehéz lesz erősíteni a kereten, hiszen egy jó NB I-es futballista nem akar az NB II-ben játszani.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 30., kedd 15:36

Az élvonaltól búcsúzó Debreceni VSC elnöke, Szima Gábor adott interjút a Hajdú-bihari Naplónak, aminek elmondta, hogy  az előző idényben elért bajnoki harmadik helyezett csapathoz képest a 2019-2020-as bajnokságot egy támadósorában megerősített Debrecennel kezdték, miközben a csapat többi része nem gyengült, mérkőzésről mérkőzésre azonban hibákat ejtettek a játékosok a pályán, amelyeket kegyetlenül megbosszult az ellenfél. A hibákat csak az utolsó négy találkozóra sikerült mérsékelni, meg is látszott az eredményen, csupán két gólt kapott a csapat.

– Lehet, hogy Vitelki Zoltán nem a megfelelő edző volt a csapathoz – fogalmazott Szima Gábor, ám hozzátette, hogy személyében kiváló embert, szakembert ismert meg. Az elnök arra is kitért, milyen érzésekkel várta a Paks elleni meccset, és mit érzett a lefújás pillanatában. – Senkinek sem kívánom azt az érzést. Borzasztóan lesújtott, hogy nem sikerült megtartanunk az élvonalbeli tagságunkat. Ráadásul a Paks elleni meccs utolsó negyedórájában két kapufát is lőttünk. Ferenczi János lövése után a labda félig talán át is haladt a gólvonalon. Teljes terjedelmében sajnos nem.

Szima a kerettel kapcsolatban megjegyezte, hogy a szezon elején mindenkinek az volt a véleménye, így a szakmai stábnak, a szurkolóknak és a médiának is, hogy a DVSC erősödött.

– Ezzel szemben nem ezt mutatta a játék, a csapat teljesítménye. A siker és a kudarc, mint ahogy azt már számos interjúmban elmondtam, sok-sok apróságon múlik. Pici dolgokon dől el, hogy abból a cselekedetből siker, esetleg kudarc születik egy-egy mérkőzésen vagy egy idényben. Mindannyian, akik a klubnál döntéshozó helyzetben voltunk, talán túl sok rossz döntést hoztunk az elmúlt egy évben. Ebbe beleértem a játékosokat is, hiszen a legfontosabb döntéseket ők hozták a pályán. Ebben látom a kudarc okát. Sok olyan apró momentum volt az év során, amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. – folytatta Szima, majd arra is válaszolt, szerinte hol ment el a bennmaradás. – Ősszel és tavasszal körülbelül egyformán hoztuk a pontokat.

Korábban el sem tudtuk képzelni, hogy kiesési gondjaink lesznek. Csak a bajnokság legvégén döbbentünk rá, hogy baj van.

Akkor, amikor a kiesést jelentő helyre kerültünk, néhány fordulóval a vége előtt. Igazából a kaposvári döntetlen után.

És hogy lesznek-e következményei a gyenge szereplésnek?

– Nem gondolom, hogy itt bárki is azt akarta volna, hogy a DVSC ne legyen sikeres. A mi játékosállományunk semmivel nem rosszabb, mint az NB I csapatainak többségéé. Ha a Kaposvár ellen a két hazai meccsünket megnyerjük – amit egyébként nem lett volna nagy dolog behúzni, hiszen ősszel kikaptunk 1–0-ra, most 1–1-et játszottunk ellenük –, tehát ha azt a két meccset győzelemmel hozzuk, akkor öt ponttal többet gyűjtünk, és már 44 pontunk van. A több győzelmünkkel pedig mi vagyunk az ötödikek a Mezőkövesd mögött és a Budapest Honvéd előtt – folytatta Szima, aki a másodosztályú kerettel kapcsolatban is megosztott néhány gondolatot. – A keretben van két magyar felmenőkkel rendelkező, de nem magyar állampolgárságú játékos, ők szintén a keret tagjai maradhatnak.

Erős csapattal kell nekivágni az NB II-nek, nem lesz egyszerű a feljutás, végig ott kell lenni, koncentráltan kell játszani. Természetesen mindenki a DVSC-t akarja majd megverni. Nem lesz könnyű dolgunk.

Nagyon nehéz erősíteni ezen a csapaton. Egy jó NB I-es futballista nem akar az NB II-ben játszani. Akik az NB I.-ben alapemberek, nem nagyon akarnak NB II-be menni. Akik meg perememberek, nem biztos, hogy jobbak a mi játékosainknál.

Kilencvenkilenc százalék, hogy Kondás Elemér lesz a vezetőedző. Ez kedden realizálódhat.

Szima az interjú végén megjegyezte, reálisnak tartaná, hogy ne legyen kieső az NB I-ből, mert ez a bajnokság abszolút nem a fair play szellemében fejeződött be.

– Hiszen láttunk olyan mérkőzéseket, amikor az egyik csapat kiállt a legerősebb összeállításban egy kiesés ellen játszó ellenféllel szemben, aztán néhány nap múlva sok fiatallal, mondhatnám, nem is a B, hanem a C sorával a másik kiesőjelölt gárdával szemben. Ez többször is előfordult a vírushelyzet utáni időszakban. Tehát ezek az esetek bizonyítják, hogy nem mindig a fair play szellemében zajlott a bajnokság hajrája. Nem tartanám igazságtalannak, ha 14 csapatos volna a hazai labdarúgás élvonala. Erre azonban nagyon minimális esélyt látok – zárta gondolatait a DVSC elnöke.

Olvastad már?
Debreceni balhé: Hét gyanúsított a DVSC-Paks meccs utáni végjáték miatt
A rendőrség rendbontás bűntett megalapozott gyanúja miatt eddig hét személyt hallgatott ki a DVSC-Paks mérkőzés végén történt incidenssel kapcsolatban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz