Az újdonsült Loki-sztár titka: "Technikailag átlag felett vagyok, és nem majréztam" - interjú

Varga Kevin létezéséről két hónapja még csak Debrecenben tudtak, de aztán az első öt NB I-es meccsén rúgott három klasszis gólt. Ma már a Loki fiatal csapatának vezére. Interjú.
Dudás Gábor 2017. október 13., péntek 9:14
Varga Kevin létezéséről két hónapja még csak Debrecenben tudtak, de aztán az első öt NB I-es meccsén rúgott három klasszis gólt. Ma már a Loki fiatal csapatának vezére. Interjú.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 13., péntek 9:14

Varga Kevin az elmúlt két évet Balmazújvárosban, majd pedig Cigándon töltötte kölcsönben. A középpályás nevével legelőször akkor találkozhattunk, amikor tavaly a balmazújvárosi stadion avatóján két gólt lőtt az olasz Palermonak. Az igazi nagy áttörést azonban az idei szezon hozta meg számára.

Két hónapja szinte még senki nem tudta, hogy ki az a Varga Kevin. Azóta viszont nem kapott ki veled a Loki, meghívtak az U21-es válogatottba és szóba hoztak a Ferencvárossal…

- Herczeg Bandi bá’ bízott bennem, régóta ismer, tudta, mit várhat tőlem. A Vasas ellen kezdőként kaptam lehetőséget, ráadásul Bódi Ádám is akkor tért vissza, áttértünk a 4-4-2-es hadrendre, és innentől kezdve nem volt gond a támadójátékunkkal. A következő fordulóban legyőztük a Honvédot is, ez pedig olyan önbizalmat adott nekünk, hogy már hat forduló óta veretlenek vagyunk. Annak külön örülök, hogy nekem is jól megy a játék.

Varga gólja a Vasas és a Diósgyőr ellen:

Mennyire ért váratlanul, hogy ilyen rövid időn belül sikerült berobbannod?

- Tisztában voltam a képességeimmel, tudtam, hogy technikailag az átlag felett vagyok és a rúgótechnikám is rendben van. Mivel maximálisan éreztem az edzőm bizalmát, ezért nem majréztam túl a dolgot. Egyetlen kérdés vetődött fel, mégpedig az, hogy fizikálisan mikor tudom felvenni az élvonal ritmusát? Az első két meccsemen 60-70 percet bírtam, aztán egyre többet, most már 90 perces játékos vagyok. Sikerült három gólt is szereznem, ráadásul a harmadikat ballal, ami a rosszabbik lábam.

A téged jól ismerők szerint tudatosan fejleszted azokat a képességeidet, amelyekben még nem vagy túl erős. Sok ilyen van?

- Persze, például a bal lábam. Edzéseken megpróbálok minél többet ballal is kapura lőni, új cseleket kipróbálni. A meccseken csak azokat a megoldásokat vetem be, amelyek már tökéletesen mennek, ilyenkor nem kísérletezgetek. Ha például edzésen egy lövésfajta vagy csel csak ötből egyszer jön be, akkor tétmeccsen nem fogom megpróbálni, maximum akkor, ha nagyon muszáj. Így született például a Puskás Akadémia elleni gólom bal lábbal.

Az utolsó meccsen, az Újpest ellen eltört az ujjad, ezzel kimaradtál az U21-es válogatott olaszok elleni 6-2-es vereségéből. Örülsz, hogy végül nem lehettél ott?

- Nem. Az eredménytől függetlenül jó lett volna ott lenni, megnézni, hogy hol tartok a légiósokhoz képest. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy legközelebb is meghívjanak. Soha nem szerepeltem még egy korosztályos válogatottban sem, ezért is motivál nagyon, hogy be tudjak mutatkozni.

"Nekem most a Loki a topcsapat"

A jól sikerül meccsek után a sajtóban már összeboronáltak a Fradival.

- Nem volt alapja, sem hozzám, sem pedig a klubhoz nem érkezett semmilyen jelzés a Ferencváros részéről.  Nem is foglalkoztam a hírrel. Viszont örülök, hogy a teljesítményemnek köszönhetően már egyre több pletykát hallani, olvasni velem kapcsolatban. Két hónappal ezelőtt ez még elképzelhetetlen lett volna.

Nem igazolnál szívesen egy topcsapatba?

- Nekem most a Loki a topcsapat, egyáltalán nem vágyódom el innen, sőt nagyon jól érzem magam. Sok a helyi kötődésű fiatal és kiegészülve pár rutinos játékossal, egy ütőképes együttest alkotunk. Ami viszont még ennél is fontosabb, nincsenek klikkesedések, tökéletes az összhang a csapaton belül. Mivel az eredmények is jönnek, a szurkolók újra mellénk álltak. Ők is szívesebben szurkolnak egy fiatal, debreceni csapatnak, mint egy külföldiekből álló gárdának.

A kilencvenes évek debreceni sikercsapatát, Sándor Tamásékkal, Dombiékkal sokan irigyelték itthon. Van rá esély, hogy megismétlitek az ő sikereiket?

- Az a cél, de azt most még nehéz megmondani, hogy sikerül-e. Abban az együttesben nagyon sok jó játékos volt, mi inkább csapatként vagyunk erősek. Az én példám is mutatja, egy hónap alatt is nagyot változhatnak a dolgok.  Augusztus közepén még a megye I-ben a Hajdúsámson ellen futballoztam, most pedig már az a téma, hogy mikor mehetek az U21-es válogatottba és elérjük -e Dombiék sikereit. Mivel minden ilyen gyorsan történt, nagyon észnél kell lennem, nem engedhetem meg magamnak, hogy visszaessen a teljesítményem, ilyen szempontból most már van rajtam némi nyomás.

Tavaly majdnem kiesett a Debrecen az NB I-ből, azóta kicserélődött a keret, új edzőtök van. Idén mire lehettek képesek?

-  Sokan mondják, hogy a debreceni közeg különleges, egyedi, ezért igazán nagy eredményt csak azok tudnak elérni, akik kötődnek a városhoz, a klubhoz. Az idei teljesítményünk is ezt mutatja. Persze, azt nem mondanám, hogy bajnokesélyesek vagyunk, de abban bízom, hogy nem lesznek kiesési gondjaink. Jövőre a fiatal csapatunk rutinosabb lesz, akkor talán már álmodhatunk majd nagyobbat is…

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz