Ismét előkerült Bódog és Csertői balhéja: "Ezért nem kell fejbelőni az embert" - videó

Közel nyolc évvel az emlékezetes eset után találkozik a pálya mellett a Paks és a Diósgyőr vezetőedzője. Mivel Bódog Tamás friss nyilatkozatot is tett arról, mit gondol ma az esetről és Csertői Aurélról, így érdemes felidézni a történteket, valamint a szereplők korábbi reakcióit is.
Dudás Gábor 2017. április 21., péntek 11:50
Közel nyolc évvel az emlékezetes eset után találkozik a pálya mellett a Paks és a Diósgyőr vezetőedzője. Mivel Bódog Tamás friss nyilatkozatot is tett arról, mit gondol ma az esetről és Csertői Aurélról, így érdemes felidézni a történteket, valamint a szereplők korábbi reakcióit is.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 21., péntek 11:50

Több szempontból is érdekes mérkőzésre kerül sor szombaton, az OTP Bank Liga 28. fordulójában, Pakson. A hazaiak a Diósgyőrt fogadják majd, méghozzá a tavasz egyik eddigi legjobban szereplő csapataként, az utóbbi tíz NB I-es meccsén csak egy vereséget elszenvedve, míg a kiesés elől menekülő borsodiak – ugyan kikaptak a tolnaiakhoz hasonlóan az utolsó meccsükön – Bódog Tamás vezetésével egyre markánsabb futballt mutatnak be.

Épp Bódog, valamint a hazaiakat irányító Csertői Aurél személye miatt is pikáns lesz azonban a találkozó.

A két szakvezetőnek 2009 augusztusában komoly afférja volt ugyanis a pálya szélén. A Haladás-Videoton meccs végén kirobbant adok-kapokban a szombathelyiek akkori mestere, Csertői Aurél ágyékon rúgta a vendégek akkori pályaedzőjét, Bódogot, sőt, Csertői pechjére a rúgásból jutott az intézkedő negyedik játékvezetőnek, Ákos Dávidnak is. A fegyelmi bizottság Csertőit december 31-ig, Bódogot pedig október 31-ig tiltotta el akkor a kispadtól.

A történet tehát nem mai és valószínűleg mindkét szereplő már fátylat is borítana rá, de aligha lesz könnyű dolguk a történtek tükrében. Amikor legutóbb nyilatkoztak erről, akkor Csertői „lerázta” a dolgot, jelezve azt is, hogy nem is ő kezdte, de Bódog például hónapokkal később is nehezményezte, hogy kollágája dolgozhat az NB I-ben, és azt is bevallotta, hogy a kibékülésük is egyfajta színjáték volt csupán.

Csertői még 2012-ben, a csakfoci.hu-nak adott interjúban így emlékezett vissza a történtekre:

- Nem szeretek erről a témáról beszélni, egyrészt mert régen volt, másrészt nem én mentem oda hozzá, hanem ő jött át hozzánk. El is szaladhattam volna előle, vagy lehettem volna én a szenvedő fél, és akkor én lennék a mártír. Ki kardot ránt, kard által vész el...

Bódog néhány hónappal az esetet követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:

- Rendeztek egy békítő show-t, és bár a meghívót az edzőbizottságtól kaptam, kettőnkön kívül egyedül az MLSZ elnöke, Kisteleki István volt jelen. Amikor úgy kezdte, hogy Aurél a játékosa volt, és milyen rendes gyerek, és hogy ő nem szokott ilyeneket csinálni, csak nevettem magamban. Való igaz, kezet fogtunk a végén, de csupán a látszat kedvéért. Ha Csertői Aurél megbánta volna, amit tett, korábban felhív, és akkor egymás között rendezzük a dolgot. De így röhejes volt az egész – tette hozzá, elismerve azt is, hogy ő is „hülye volt”.

A ma már a DVTK-t irányító tréner csapat szokásos, meccs előtti sajtótájékoztatóján sem kerülte, kerülhette el a témát, az amigeleken.hu cikkéből idézünk az alábbiakban.

Van egy másik pikantériája is ennek a mérkőzésnek, Csertői Aurél. (Bódog hangosan felnevet – a szerk.) Gondolom, vártad ezt a kérdést. Ugye, volt vele egy affér, amikor a kislábujjával véletlenül hozzád ért ezelőtt jó pár évvel, abból pedig lett egy kis verbális adok-kapok. Számít ez most? Van még benned tüske? Valamiféle rivalizálás, vagy presztízs?

- Rivalizálás nincs bennem, meg presztízs sincs bennem. Az, hogy ilyen előfordulhat, az valamilyen szinten szomorú. De ez megtörtént sajnos.

 

És még mindig edző.

- Jó, hát ez most olyan dolog, amit nem az én dolgom megítélni. A mai napig megvan a saját véleményem erről, de mind a ketten tanultunk a hibánkból. Néztem, a technikai zóna elég közel van Pakson egymáshoz (a teremben nevetés – a szerk.), de úgy gondolom, ezen túl kell lépni és ez már a múlt zenéje.

És túlléptél már rajta?

- Nem volt egyszerű, mert mégiscsak a kisujjával eltalált, de…

De nem beszélgettek, ugye?

- Nem akarom ezzel fölkavarni az egészet, hogy beszélgetünk vagy nem beszélgetünk. Én úgy gondolom, hogy az, hogy én akkoriban a technikai zónát elhagytam és az volt a bűnöm, az alapján nem kell fejbelőni az embert.

Én nem is igazán a múltat akarom feleleveníteni, hanem ezt a következő mérkőzést, hogy van-e benned valamilyen extra bizonyítási vágy emiatt, ennek az apropójából?

- Emiatt abszolút nincs. Az, hogy ő a következő ellenfélnek az edzője, az nektek egy pikantéria, egy jó sztori, de számomra az a fontos, hogy a csapat hozza a formáját, fejlődjön és hogy a klubnak megszerezzük a következő 3 pontot.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz