Csercseszov: "Aludnunk kell erre egyet"; Az Újpest edzője: "Valaki szerint megőrültem?" - értékelések

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Debrecenben, illetve Mezőkövesden. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2022. október 16., vasárnap 21:59
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Debrecenben, illetve Mezőkövesden. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 16., vasárnap 21:59

DVSC - Újpest 4-1

Bővebb beszámoló a mérkőzésről itt!

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Szeretnénk gratulálni a játékosoknak! Köszönettel tartozunk a szurkolóknak is, akik itt voltak és támogattak, a nagymion sokat jelent a számunkra. Azt kell mondanom, hogy ez egy nehéz meccs volt, és a végső eredmény nem egy reális különbség a két csapat között, hiszen az Újpest is nagyon jól játszott, és elég sok gondot is okoztak számunkra az első félidőben. Még mindig próbálok alkalmazkodni a magyar liga és a csapat minőségéhez, és lehet, hogy néha nem tudjuk azt hozni a pályán, amit szeretnék, de mindenképpen próbálom fejleszteni a játékot. A visszafogott az nagyon jó szó arra, hogy milyen volt a csapat az első félidőben, és nem szeretném, hogy ilyen játékot játsszunk. Lehet, hogy féltünk az Újpesttől valamilyen szinten.

Milos Kruscic (Újpest): - Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Debrecennek a mai győzelemhez. Természetesen nem egyszerű azt mondani egy ilyen helyzetben, hogy mennyire ellenőrzésünk alatt tartottuk a találkozót, hogy mennyire magabiztosan és milyen mezőnyfölényben játszottunk, hány helyzetet alakítottunk ki, amikor ránézve az eredményjelzőre azt látjuk, hogy 4-1-re kikaptunk. Erre azt kell mondani, hogy ennek ellenére jól játszottunk.

Valaki szerint megőrültem? Pedig valóban így van, annak ellenére, hogy az eredmény sajnos lesújtó a számunkra, Ma kifejezetten jól játszottunk az első 65 percben. Ami talán negatívum volt a mai találkozó során, az az, hogy hogyan kaptuk be a két első gólt, illetve a mérkőzés utolsó harmada, amikor a játékunk színvonala visszaesett.

De ahogy mondtam, az első 65 percben nagyon jó minőségű futballt mutattunk be, magasan az ellenfelünk fölé nőttünk, és egészen odáig tartottuk az 1-1-es állást. Ugyanakkor, ha kimaradnak a helyzetek, ha nem találunk be a kapuba, akkor a labdarúgás ezt mindig megbünteti. Amin mi keresztülmegyünk most, az egy folyamat, az NB I-nek legfiatalabb csapata vagyunk most, számos tehetséges, jó, ügyes és fiatal játékos alkotja a keretet, akikre nagyon büszke vagyok. Ez egy folyamat, egy épülési, növekedési folyamat, és ma is láttuk ennek még bizonyos hátrányait. Ez volt látható a második hazai gólnál, ami egy bedobás után született, ott egy kicsit naivak voltak a játékosok és nem volt megfelelő a helyzetfelismerésük. Ha összegezne kéne a meccset, akkor az pozitív, amit az első 65 percben mutattunk, a negatív dolog pedig természetesen a végeredmény, illetve az, hogy ellenfelünk a mai nap nagyon jól cserélt, a beszálló cserék hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, a mieink pedig nem. A mérkőzést az elképesztő mezőnyfölény ellenére elvesztettük. Most újra ugyanabba a helyzetbe kerültünk, hogy a következő meccsen megint elő kell rukkolnunk a hatékony játékkal.

(Fotó: dvsc.hu)

Mezőkövesd - Ferencváros 2-1

Bővebb beszámoló a mérkőzésről itt!

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Azt gondolom, hogy nagyon értékes győzelmet arattunk. Hátrányból sikerült fordítanunk a nemzetközi szinten is remeklő, bajnoki címvédő Ferencváros ellen. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a találkozót.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Nagyon is tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzésre számíthatunk a mai napon, hiszen a Mezőkövesd otthon szeret igen agresszívan játszani. Ráadásul a Zvezda elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, úgyhogy ezt is számításba kellett vennünk. Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mai mérkőzést, a gólunk után azonban nem használtuk ki megfelelően a helyzeteinket és sikerült magunkra húznunk az ellenfelet. A felesleges labdavesztésekből is volt jó néhány, ami például ahhoz a szöglethez is vezetett, amiből a sajnálatos gólt is kaptuk. De ezekből mind-mind tanulni fogunk. Megfelelően álltunk fel ma a pályán, a legfőbb oka ennek a vereségnek az volt, hogy nem használtuk ki a helyzeteinket. Szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, de hogy ha nem használjuk ki a helyzeteinket, ilyen helyzetbe hozzuk magunkat, akkor az 50-50 százalékos esély ellenünk billen.

Természetesen egy-egy vereségnél vagy győzelemnél az érzelmek igen szélsőségesek lehetnek, mindenképpen aludnunk kell erre egyet és megfelelően kielemeznünk a történteket. Egy csapat az egy élő, lélegző organizmus, folyamatosan cserélni kell rajta dolgokat, javítani és folyamatosan arra kell törekedni, hogy minél jobbak legyünk. Két vereséget szenvedtünk el idegenben, Kecskeméten, és itt, ezeket a dolgokat mind-mind-mind ki kell majd elemezni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz