Az őszi elsőségért játszik a Kisvárda: "A Puskás Akadémia legyőzése bravúrnak számít" - ezt várják az edzők

Vasárnap három találkozóval folytatódik az NB I 17. fordulója - megnéztük, hogyan várják a mérkőzéseket a játékosok és a főszereplők.
Póczik Dávid 2021. december 19., vasárnap 10:56
Vasárnap három találkozóval folytatódik az NB I 17. fordulója - megnéztük, hogyan várják a mérkőzéseket a játékosok és a főszereplők.
Szerző: Póczik Dávid 2021. december 19., vasárnap 10:56

Kisvárda-Puskás Akadémia, 13:00

Erős Gábor (Kisvárda megbízott vezetőedzője): - A fiúk pontosan tudják, ez a mérkőzés mit is jelent számunkra és a klub számára. A munkamorál most is tökéletes volt, viszont azt sem szeretnénk, hogy terhet rakjunk a futballistákra, mert amit idáig elértek, az is kalapemelésre méltó. Ahogy a Mezőkövesd elleni meccs előtt is hangsúlyoztam, ez a helyzet nem teherrel jár, hanem ki kell élvezni minden egyes pillanatát. Nagyszerű kimondani, hogy az első hely megőrzéséért lépünk pályára, de úgy tűnik, legrosszabb esetben is másodikként fordulunk az új évre. A Puskás Akadémia elleni győzelem azért számunkra még mindig bravúrnak számít, hiszen olyan csapatról van szó, amely itthon évek óta a top háromhoz tartozik, ennek megfelelően már többször megmutathatta magát és rutint szerezhetett a nemzetközi porondon. Nagyon jó csapatról beszélünk tehát, amely ellen nagyon nehéz meccsre számítunk, de bizakodóan várjuk ezt a találkozót. (kisvardafc.hu)

Olvastad már?
Interjú: "Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et" - a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest
Egyelőre öt mérkőzésre kapott megbízatást és ha hozza az ötödiket is, akkor biztos, hogy a Kisvárda az NB I-es tabella élén telelhet. Erős Gábor elmondta, mit gondol arról, hogy a szurkolók a nevét skandálták, beszélt maradásának esélyeiről, arról is, hogy kik a csapat legértékesebb játékosai és mitől ilyen jó a Kisvárda. A megbízott vezetőedző említést tett az elődje iszonyatosan profi szemléletéről, reagált Kisteleki István kijelentésére, és bevallja: presztízskérdést csinál abból, hogy a Kisvárda legalább a bajnokság januári folytatásáig vezesse az NB I-et.
Elolvasom

Luciano Slagveer (a Puskás Akadémia játékosa): - Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Kisvárda egy jó csapat, otthon játszanak és minőségi keretük van. De ha mindent beleadunk és jól időzítjük a formánkat, le tudjuk győzni őket. Különleges meccs lesz, hiszen a listavezetővel játszunk. Mi eggyel kevesebb mérkőzést játszottunk, és ha nyerni tudunk, pontszámban beérjük őket és később még előzhetünk is, ez a célunk. Az élmezőny nagyon szoros, rendkívül kicsi a különbség a Kisvárda, a Ferencváros és köztünk. Tavaly ilyenkor a Fradinak komoly előnye volt, de most megvan rá az esélyünk, hogy remek első félévet zárjunk és a szünet után akár az élre is felkapaszkodjunk. (pfla.hu)

Gyirmót-Debreceni VSC, 16:30

Csertői Aurél (Gyirmót): - Sajnos mindig megvan a játékunkban az a hiba, amit az ellenfelünk könyörtelenül kihasznál. Helyzeteket ki tudunk alakítani, de a labda rendre nem befele, hanem kifele pattan. Ha nem szeretnénk lemaradni, a hétvégi meccset mindenképpen meg kell nyernünk, azt gondolom, ha minden klappolni fog a hétvégén, hazai pályán ezt a Debrecent le tudjuk győzni. (gyirmotfc.hu)

Czuczi Mátyás (a Debreceni VSC videóelemzője és pályaedzője): - Nagyon fontos volt a múlt hétvégi, Ferencváros elleni meccs, melyen végre sikerült 3 pontot szereznünk, másnap viszont már egyből elkezdtünk készülni a gyirmóti találkozóra, ami talán a szezon legfontosabbja lesz. A csapat és a stáb is arra koncentrál, hogy megnyerjük az év utolsó bajnokiját, nyilván sikerrel a hátunk mögött szeretnénk menni a téli szünetre. Megvan, mit szeretnénk játszani, már a labdarúgók is ismerik a taktikát. Ami fontos, a Gyirmót is szeret futballozni, arra számítunk, hogy nekünk jönnek az elején, hisz nekik is lényegesek a pontok. De mint mondtam, minden eshetőségre felkészültünk. (dvsc.hu)

Zalaegerszeg-Újpest, 18:45

Waltner Róbert (Zalaegerszeg): - Úgy szeretnénk búcsúzni az évtől, hogy legyőztük az Újpestet, ami nem lesz egyszerű, és nem csak én, de több kollégám is megfogalmazta akkor is, amikor még nagyon hátul voltak, hogy a lila-fehéreké sokkal jobb csapat, mint amit a szereplése mutat. Most pedig ezt bizonyította is, hiszen elindult a szekere. Maximálisan felkészülünk az ellenfélből, és ebből úgy szeretnénk profitálni, hogy mi kerüljünk ki győztesen a vasárnapi összecsapásból. Bízunk szurkolóink biztatásában is. Mindez legutóbb a Honvéd otthonában is nagyon jól jött, hiszen kétgólos hátrány után egyenlítettünk, de a győzelem is majdnem összejött. Szerintem nincs miért szégyenkeznünk az eredmény miatt. (zaol.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz