Fotó: ztefc.hu

A ZTE-tulaj dobogót és dupla nézőszámot célzott meg: "Nem mindig azon kell sopánkodni, hogy jaj, ki ne essünk"

Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt Ricardo Moniz kiválasztásáról, a Milan elleni mérkőzésről, a komoly célokról, a fiatalokról és a gazdaságos klubműködtetésről.
Budai László 2022. július 13., szerda 14:30
Fotó: ztefc.hu
Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt Ricardo Moniz kiválasztásáról, a Milan elleni mérkőzésről, a komoly célokról, a fiatalokról és a gazdaságos klubműködtetésről.
Szerző: Budai László 2022. július 13., szerda 14:30

Ricardo Moniz kinevezéséről

- Ez is egy nagy ugrás az életünkben, Ricardo Monizt azért is igazoltuk, hogy egy más szemléletet, egy más munkamorált hozzon a klubba - kezdte Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa a Sportrádiónak. - Ezt az elképzelésünket maximálisan beváltotta eddig, teljesen más stílust képvisel, nagyon bátran nyúl a fiatalokhoz, nem fél tőlük, határozott elképzelései vannak a képzésükről. Teljesen beleillik a filozófiánkba, amit Dragóner Attila sportigazgató is teljes mellszélességgel képvisel.

Ami engem rögtön megfogott, hogy az első találkozóra felkészülten, minden játékosról külön dossziéval érkezett. Ilyet azért ritkán tapasztalunk itthon, látszódott rajta, hogy komolyan veszi.

Amilyen szenvedéllyel beszél a labdarúgásról, az rögtön meggyőző volt. Ahogyan ő is mondta, az elsődleges cél, hogy minimum 10 százalékot javuljon minden játékos. Ha ezt el tudjuk érni, már jelentős változás lesz. Egy nagyon dinamikus, szerethető, fiatal csapatot látnak majd a szurkolók. 

A Milan elleni felkészülési meccsről

- Az első perctől kezdve pozitívan álltak hozzá, számunkra is meglepő módon. Elküldték a kollégákat, akik feltérképeztek mindent: a repteret, a szállodát, az edzőpályát, az öltözőket. Nagy örömünkre mindennel meg voltak elégedve.

Az olaszok a teljes csapatukkal érkeznek, hiszen a felkészülésük szerves része a zalaegerszegi kirándulás, és a szerződésben is rögzítettük, hogy a legjobbjaikkal jöjjenek.

A klubmodellről

- A magyar futballban bár van egy felívelő pálya, azért még mindig vannak negatív felhangok, ezt mi próbáljuk eltüntetni. Nekünk van egy olyan hitvallásunk, hogy a Zete a jövő klubja, próbálunk sok fiatalt beépíteni a csapatba, nagyon fiatal a keretünk, ezt van, aki kétkedve fogadja, de abban bízom, hogy a mutatott játékunkkal ezt el tudjuk oszlatni.

Természetesen az eredmény a legfontosabb, ha jönnek az eredmények, akkor a meglévő futball-láz tovább erősödik, és bízom benne, hogy a nézőszámunkat meg tudjuk legalább duplázni a következő szezonra.

- Az elsődleges cél persze a magyar játékosok megtalálása, de mi nem abban gondolkodunk, hogy csak és kizárólag ők legyenek Zalaegerszegen, keressük a külföldi tehetségeket is. Ilyen például Meshack, akit elhoztunk 3 éve, két évig neveltünk Lendván, most már a csapatunk meghatározó tagja, nagyot fog robbantani. Ugyanakkor igazoltunk egy 18 éves fiatalt, akiben már látjuk a még mindig csak 21 esztendős Meshack utódját. (...) Nincs a magyar fiatalok motivációjával sem probléma, szeretnek futballozni, talán még jobban is, mint a külföldiek. Volt az elmúlt időszakban olyan vélemény, hogy a külföldi bajnokságokban harcosabbak, többet futnak, keményebbek , de ez szerintem már nem teljesen igaz. 

A komoly célokról

Egyértelműen azt az elvárást fogalmaztuk meg, hogy hiába fiatal a csapat, mi az első ötben szeretnénk lenni. Tehát szintet akarunk lépni, nem a kiesésről beszélünk immár, hanem hogy az első ötben akarunk lenni, ebbe bármi belefér, tehát akár a dobogó is.

Ha minden terveink szerint alakul, akkor a nemzetközi szereplés sem áll nagyon messze a lehetőségekben. Nem mindig azon kell sopánkodni, hogy jaj, ki ne essünk, igenis meg kell fogalmazni az álmainkat, nem kell ettől félni. Ha nem sikerül, nem sikerül, akkor nekimegyünk jövőre is. De komoly álmaink vannak, és ezt nem is titkoljuk. 

A klub gazdaságossá tételéről

Üzleti alapon Magyarországon futballklubot üzemelteti nem lehet.

Ez egy szenvedély, elhivatottság, azt lehet elérni, hogy lehetőség szerint nagyjából nulla közeli állapotra kihozzuk. Ehhez szükséges a játékoseladás, ami elsődleges cél a jövőben. A minél több fiatal játékos felépítése is ezt szorgalmazza, ez egy gazdasági szükségszerűség, amit a szurkolóink még nem nagyon értenek, de előbb-utóbb el kell, hogy fogadják. Muszáj, hogy játékosokat értékesítsünk, ezzel a klubot gazdaságilag stabillá tegyük. Ez biztosítja a jövőt, akkor leszünk fenntarthatóak, ha minden évben tudunk játékoseladásból bevételt produkálni.

Olvastad már?
Újpest: Az alapembert különleges helyről csábítja egy bajnokcsapat - sajtóhír
Az Újpest nigériai játékosát, Vincent Onovót a dél-afrikai aranyérmes Mamelodi Sundowns szerződtetné.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz