Nagy Ádám máris vezér lett az új csapatában: "Taktikailag sokat tanultam az olasz futballból" - Rossiról is beszélt

A magyar válogatott középpályás új csapatáról, saját szerepéről, céljairól, Marco Rossiról és kedvenc olaszországi edzőiről is nyilatkozott egy helyi lapnak.
Csakfoci.hu 2024. február 15., csütörtök 16:29
A magyar válogatott középpályás új csapatáról, saját szerepéről, céljairól, Marco Rossiról és kedvenc olaszországi edzőiről is nyilatkozott egy helyi lapnak.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 15., csütörtök 16:29

A télen igazolt Nagy Ádámot, mint az olasz Spezia új vezérét említi a Quotidiano Nazionale c. lap,  amely kiemeli, hogy a magyar válogatott középpályás olaszországi múltja - 81 Serie B-s és 54 Serie A-s szereplés - miatt is a klub egyik fontos játékosává lépett máris elő.

- A közvetlen bennmaradás a célunk, D'Angelo pedig az egyik kedvenc edzőm, vele az élen ez lehetséges is majd. Remélem, szombaton, a Cittadella elleni mérkőzésen nagy szívvel küzdve győzünk majd és fellélegezhetünk egy kicsit - mondta Nagy, aki hazai pályán is bemutatkozik majd a Spezia közönségének.

Egy jó építőkockának mondanám magam, olyasvalakinek, aki a csapatért építkezik. Taktikailag sokat tanultam az olasz futballból. Szeretném majd gólokkal gazdagítani is a teljesítményemet

- jellemezte saját magát a játékos. És hogy miért döntött a téli klubváltás mellett?

- A Pisában nem volt meg az összhang, januárban pedig D'Angelo úr felhívott, és elmondta, milyen nehéz helyzetben van a Spezia csapata. A hívására azt válaszoltam: "Ha akarod, ott is vagyok". Úgy gondoltam, hogy abban a helyzetben az a helyes, ha elfogadom az edző felkérését. Bátor és harcias ember vagyok, más csapatok is kerestek, de én a Spezia mellett döntöttem, mert D'Angelo az egyik kedvenc edzőm Olaszországban - tette hozzá a 77-szeres magyar válogatott futballista, akinek egy másik olaszról, Marco Rossiról is hasonlóan pozitív a véleménye.

- Kiváló a kapcsolatom vele, kikértem a véleményét, mielőtt idejöttem. Egy gyönyörű lehetőségről beszélt nekem, és egy olyan csapatról, amelyet szívből szurkoló emberek éltetnek - nyilatkozta a kapitányról Nagy, aki egyelőre nem akar azzal foglalkozni, hogy a nyáron akár végleg is a Speziához kerülhet a Pisától.

- Előbb érjük el a bennmaradást, aztán majd meglátjuk. Itt egy remekül felépített klubot, tiszteletreméltó embereket, és kiváló társaságot találtam. Olyan közeg van itt, amely nagy segítséget nyújthat a nehézségekben, és nagyon megkedveltem a stadiont is. A szurkolók megértették, hogy a támogatásuk fontos az célok eléréséhez. Ha pedig ezt a célt közösen elérjük, jövőre egy erősebb csapatot és más célokat is kitűzhetünk majd. Az első célunk a 15. hely elérése, ami a közvetlen bennmaradást jelentené. A Serie B egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, két egymást követő győzelem elég lenne az felzárkózáshoz. Még 14 meccs van hátra, fontos pontokat szerezhetünk, a bravúr pedig igenis lehetséges - dicsérte új csapatát a 28 éves futballista, aki így jellemezte új edzőjét, Luca D'Angelót:

- Ő egy nagyon felkészült edző, aki az ellenfelek erősségeinek és gyengeségeinek leírásával, optimálisan készíti fel a csapatot a mérkőzésekre. Olyan edző, aki szereti a proaktív futballt, nem csak a meddő labdabirtoklásra biztatja a csapatot. Amit a legjobban értékelek D'Angelóban, hogy minden játékost egyformán kezel, egy olyan ember, aki reggel a futballról gondolkodva kel fel, és este a futballról gondolkodva fekszik le aludni. Emberi szinten kiegyensúlyozott, az edzőnk és főnökünk, de nem veti meg a vicceket sem. Olaszországban Donadoni, Pippo Inzaghi, Mihajlovic és persze D'Angelo a kedvencem az edzők közül. 

Nagy Ádám még visszatekintett a múlt hétvégi, Ternana elleni döntetlenre is.

- Figyelembe véve, hogy az ellenfél kihagyott egy büntetőt és a 89. percben kaptuk a gólt, a pohár félig tele van, de ha az egész meccset elemezzük, és különösen az első félidőben megvalósult fölényünket, van egy kis hiányérzet bennünk. Beszéltünk egymással erről és megegyeztünk abban, hogy az rendben van, hogy domináltunk, de konkrétabbnak és veszélyesebbnek kell lennünk a kapu előtt - fűzte hozzá.

Olvastad már?
Újpest: Mészöly ellen MLSZ-fegyelmi indul az első meccse után - a nyilatkozata verte ki a biztosítékot
"Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen" - mondta az Újpest edzője a Diósgyőr legyőzése után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz