Szalai nyilvános kritikája Szlovákiában: "Kiábrándító; elkeserítő a védekezésünk, az egész csapat" - Hajnal keményen reagált

Kiábrándítónak nevezte a magyar válogatott csapatkapitánya, hogy nem sikerült betartania a csapatnak a taktikai utasításokat védekezésben és támadásban sem.
Dudás Gábor 2019. március 22., péntek 8:16
Kiábrándítónak nevezte a magyar válogatott csapatkapitánya, hogy nem sikerült betartania a csapatnak a taktikai utasításokat védekezésben és támadásban sem.
Szerző: Dudás Gábor 2019. március 22., péntek 8:16

A Szlovákia elleni, 2-0-ra elveszített Eb-selejtező után a magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám megmondta, mit látott leginkább a csapat hiányosságaként. Nem nagyon kertelt a játékos.

- Volt egy elképzelésünk taktikailag védekezésben és támadásban egyaránt, de sajnos ebből nem sokat sikerült véghezvinnünk.

Elkeserítő a védekezésünk, az egész csapat. Volt egy tervünk, amit megbeszéltünk, de ez kiábrándító, hiszen ha három napot is vagyunk csak együtt, egy csapat nem védekezhet így ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk.

Sokat beszéltünk arról, hogy melyik az értékesebb csapat. Nem ezt kell nézni, hanem azt, hogy a taktikai felkészültség a két csapat között maximálisan megmutatkozott, főleg az első gólt nézve.

A Hoffenheim támadója szerint az időhiány nem magyarázat a taktikai hibákra, hiányosságokra, sokkal inkább mással magyarázható.

- Nem érzem úgy, hogy kevés lett volna az idő a felkészülésre. Persze nem hetekről van szó, de minden más válogatottnak is ennyi ideje van. Nagyban hozzátartozik, hogy ki milyen bajnokságból, milyen szinten, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők is három napot készülnek, csak a taktikai utasításokat úgy tudják végrehajtani és alkalmazni, hogy egyből működik. Ha megbeszélünk egy dolgot a meccs előtt, és utána 42 percig működik, látható, hogy fél perc kihagyás elég ezen a szinten. Ha azt hisszük, hogy heten vagyunk hátul és hárman presszingelünk elöl, és ezzel biztosítunk, akkor ez nem így működik.

Túlbiztosítjuk a dolgokat, az első gólt úgy kapjuk, hogy kilencen vagyunk a tizenhatoson belül, ez kiábrándító.

Olvastad már?
Szlovák-magyar: "Fel-le kellett szaladgálni; pont az ellenkezőjét csináltuk a megbeszélteknek" - egy játékosunk másik meccset látott
Nyilatkozatcsokor a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtező után.
Elolvasom

Szalai szerint a támadójátékban is megmutatkoztak ugyanezek a gondok.

- Nem megyek bele a támadásokba külön is, ott ugyanezt el tudnám mondani, megvolt és meg is mutatkozott a különbség előre- és hátrafelé is.

És hogy mik lehetnek így a reális célok?

- Ez után a mérkőzés után nem szeretnék ilyenbe belemenni, elmondtam a véleményemet, köszönöm - szólt a rövid válasz.

"Inkább az öltözőn belül kellene ezt"

A csatár nyilatkozatára reflektálva az M4 Sport stúdiójában a korábbi magyar válogatott középpályás, Hajnal Tamás azt mondta, nem biztos, hogy Szalainak nyilvánosan kellett volna elmondania a véleményét.

- Nyilvánosan kritizálja a csapattársait, akik mintha nem lettek volna felkészülve erre a szintre, hogy megoldják a feladatukat. Jó persze, ha az ember felvállalja a véleményét, de mint csapatkapitánynak óvatosabban kellene kezelnie, és inkább az öltözőn belül kellene megbeszélnie a társakkal, nem pedig a kamerák előtt lehúzni a csapatot. Együtt nyerünk, együtt veszítünk. Szalai néha ezt picit másképpen értékeli. Jó, hogy őszinte próbál lenni, de azt is tudni kell, hogy a csapat szempontjából mikor mi a helyes mondandó - nyilatkozta Hajnal.

Olvastad már?
Rossi: "Nem a hozzáállás döntötte el ezt a meccset" – a kapitány értékelése a szlovák-magyar után
A szövetségi kapitány Szoboszlairól, Kleinheisler lecseréléséről és a hiányosságokról is beszélt a szlovákiai vereség után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz