– Szlovákia megérdemelten nyert, ezt el kell ismerni – kezdte értékelését a Szlovákia elleni 2-0-s vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón. – Egy olyan középpályával, amivel az ellenfél rendelkezik, – amelyik ki nem kényszerített helyzetben nem veszített labdát – meccseket lehet eldönteni, és ez ezen a mérkőzésen is így volt. Ennek ellenére az első félidőben taktikailag sikerült meglepnünk őket, problémákat okozni nekik, egészen addig, amíg a félidő végén meg nem szerezték az első gólt. Utána már játszották a saját játékukat. Egy komoly lehetősége volt az ellenfélnek az első 45 percben ezen felül.

A második félidőben már nekünk is voltak helyzeteink, de a szlovák kapus mindent fogott. Aztán elkövettük a második nagy hibánkat, azt is megbüntették, az ilyen labdaeladások általában sokba kerülnek.

Olyan hibákat követtünk el, amiket ki lehet és ki is kell javítani, tovább kell fejlődnünk. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, és a hozzáállással sem volt gond, nem ez döntötte el a mérkőzést, egész egyszerűen el kell ismerni, amikor jobb az ellenfél, és ilyenkor gratulálni illik. A labdatartásban feltétlenül előre kell lépnünk, hiszen ez fontos eleme lenne a játékunknak, bármely formációban is játszunk, ebben fejlődnünk kell, ahogy a szélsőjátékunkkal sem voltam elégedett. Nem játszottuk meg jól a széleket, amikor igen, akkor hiányzott a kellő agresszivitás.

A pozitívum, hogy a hozzáállás rendben volt, még egyszer mondom, nem ez döntötte el a meccset.

Rossi elmondta, hogy Kleinheislert izomproblémák miatt kellett lecserélni.

A kapitány Szoboszlai Dominik bemutatkozásáról a következőket mondta:

– Ez volt az első meccse, mindezt úgy, hogy az U21-es csapatban sem játszott még, most jött el a megfelelő pillanat, hogy meghívót kapjon és bemutatkozzon. Biztos vagyok abban, hogy a következő 10 évben meghatározó embere lesz a válogatottnak, ő egy jó személyiség, jó technikai képzettséggel. De ez nem jelenti azt, hogy mostantól ő lesz a válogatott vezére, és az álmainkban szereplő pozíciókba majd ő vezeti el azonnal a csapat, szinte egyedül.

Neki is időre van szüksége, miközben tudom, hogy a futballal foglalkozó emberek 80%-a szerette volna ezúttal őt kezdőként látni. Nem igazán tetszett ez a türelmetlenség, a fiatalokkal – a többiekkel is – időre van szükség, nem szabad felesleges terheket rájuk rakni.

A stadionban lévő hangulatot és a mérkőzés “érzelmi részét” Rossi így írta le:

– Ahogy az arcomon is látható, csalódott vagyok. Sajnálom a magyar drukkereket, tudom, milyen fanatikus drukkereink vannak, a dunaszerdahelyi korszakomból tudom, hogy a felvidékiek is hogy szorítanak a csapatnak. Ugyanakkor el kell ismerni, ha az ellenfél jobb, és most ezt meg kell tennünk. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ha mindent beleadnak, akkor senki nem róhat fel nekik semmit, és ha így lesz, akkor én mindig ott leszek a sor elején, és büszkén állok a csapatom élén.

Szlovák-magyar: Egy kihagyás és egy kontra döntött – vereséggel kezdett a válogatott