Fotó: mlsz.hu

Rossi: "Dibusz már többször is bizonyította, hogy Gulácsival azonos szintű kapus" – biztos a győzelemben a kapitány

Nagy Ádám szerint elvárásnak kell lennie, hogy az ilyen meccseket jó játékkal és több góllal nyerjük meg.
Nyikes Zoltán 2021. március 27., szombat 15:46
Fotó: mlsz.hu
Nagy Ádám szerint elvárásnak kell lennie, hogy az ilyen meccseket jó játékkal és több góllal nyerjük meg.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 27., szombat 15:46

Biztos a San Marino elleni vasárnapi győzelemben Marco Rossi, a világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember - akinek tanítványai csütörtökön a lengyelek elleni 3-3-mal kezdtek, majd szerdán Andorrában is pályára lépnek - szombati online sajtótájékoztatóján elmondta, a miniállam otthonában sorra kerülő összecsapáson is a már többször bevált három belső védős rendszerrel kezd majd, ugyanakkor elképzelhető, hogy a mérkőzés közben kell változtatni a várhatóan mélyen védekező hazaiakkal szemben.

– Tisztában vagyunk azzal, hogyan kell megközelítenünk ezt a meccset. Biztos vagyok benne, hogy nyerni fogunk. Már az összetartás előtt is mondtam a játékosoknak, ahogyan a Lengyelország elleni meccsünk megkövetelt egy hozzáállást, a második és harmadik meccsünk egy egészen más taktikai forgatókönyvet követel meg. Biztos, hogy San Marino mélységben védekezik majd, igyekeznek majd zárni a területeket. Nagyon érdekes lesz számomra edzőként is megnézni azt, hogy az előre eltervezett forgatókönyvön, taktikán miként tudunk változtatni, hogy feltörjük a védelmet – folytatta az olasz kapitány. – Rendkívül sarkalatos kérdés a hozzáállás, ez rendkívül fontos ilyen meccseken. A lengyelek elleni mérkőzést követően rögtön mondtam az öltözőben, hogy fontos tiszteletben tartanunk az ellenfelünket, de a saját futballtörténelmünket is tiszteletben kell tartanunk, sőt, önmagunkat is. Az ember hibázhat, de a hozzáállásból kicsit sem szabad engedni.

Marco Rossi elmondta, kiváló a kapcsolata Franco Varrellával, San Marino szövetségi kapitányával, akinek 1989-ben a játékosa is volt Bresciában. Hozzátette, a szakembernek minden tudása megvan ahhoz, hogy megnehezítse a magyar csapat dolgát, ugyanakkor az edzőknek a pályán kívül kisebb a ráhatása a játékosok teljesítményére, ő pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy a magyar válogatottat sokkal jobb futballisták alkotják.

"Így előnyt élvezek vele szemben, hiszen egy erősebb csapat kispadján ülök, és számítok is rá, hogy a játékosok bizonyítják a fölényüket."

A várható összeállítással kapcsolatban Rossi megjegyezte,

a Lipcsébe visszatérő Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kezd majd. A Ferencváros kapusában maximálisan megbízik, hiszen többször is bizonyított már.

– Teljes mértékben nyugodt vagyok, már többször is bizonyította, hogy Gulácsival azonos szintű kapus. A mezőnyjátékosok. Lesz rotáció a mezőnyjátékosokat illetően is, de ha visszaemlékeznek, az őszi mérkőzéseken is voltak változtatások, és ott sem adtak okot a pályára lépők arra, hogy visszasírjuk a hiányzókat – zárta Marco Rossi, aki még Hangya Szilveszterrel és Sallai Rolanddal kapcsolatban is megjegyezte, hogy nincs ok az aggodalomra, bevethetőek lesznek.

A játékosok közül Nagy Ádám vett részt a sajtótájékoztatón, aki pályára lépett 2017-ben az Andorra otthonában elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával.

Mint elmondta, a mai napig él benne az akkori szégyenérzet, azonban véleménye szerint nem a hozzáállással, hanem a mezőnyfölény kihasználatlanságával volt a probléma akkor. Megjegyezte, a mostani válogatott mindenképpen fejlődni tudott abban, hogy ezeket a mérkőzéseket nem teherként fogja fel, hanem tisztában van a papírformával és az ellenfél maximális tisztelete mellett azért lép pályára, hogy jó játékkal, magabiztosan, gólokkal diadalmaskodjon.

– San Marinóban is domináns, labdatartó játékot szeretnénk játszani. Észre kell vennünk azokat a lehetőségeket, amikor kegyetlenül ki tudjuk használni az ellenfél eltolódásait, védekezési hibáit. Úgy gondolom, hogy a következő két mérkőzést jó játékkal és magabiztosan fogjuk tudni hozni. Ahhoz, hogy folytassuk azt az utat, amit elkezdtünk, az olyan mérkőzéseket, ahol mi vagyunk az esélyesek jó játékkal és több góllal kell tudni megnyernünk. Elvárásnak kell lennie, hogy erős, domináns, jó játékkal tudjunk nyerni. Ez egy kötelező lépés a fejlődéshez – zárta Nagy Ádám.

(MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Válogatott: Állítsd össze Rossi San Marino elleni kezdőcsapatát!
Lépj öt percre Marco Rossi szövetségi kapitány helyébe és szavazd meg a San Marinó-iak elleni kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz